چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید پژوهشگر برجسته موسسه بین‌المللی تحقیقات دام (96/2/11)
بازدید پژوهشگر برجسته موسسه بین‌المللی تحقیقات دام (96/2/11)

بازدید پژوهشگر برجسته موسسه بین‌المللی تحقیقات دام از پژوهشکده دکتر جیانلین هان ، عضو هیات علمی موسسه بین‌المللی تحقیقات  دام  و پروفسور آکادمی علوم کشاورزی چین ضمن بازدید از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه ژنتیک گوسفندان اروپا و آسیا و روند اهلی شدن گوسفند در این منطقه در جمع محققان پژوهشکده سخنرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر هان که به عنوان مشاور خارجی در برخی طرح های پژوهشکده همکاری دارد در سفر به ایران از مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی شمال کشور نیز بازدید کرده و از نزدیک با اعضای هیات علمی و محققان پژوهشکده بحث و تبادل نظر خواهد داشت.
پروفسور هان در گفت‌و‌گو با روابط عمومی پژوهشکده با اشاره به این که از سال 2000 همزمان با پیوستن به هیات علمی موسسه بین المللی تحقیقات  دام در نایروبی کنیا در قالب یک پروژه بین‌المللی مشترک با فائو و موسسه با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی همکاری داشته است اظهار داشت: من سال گذشته هم از پژوهشکده بازدید داشتم و با امکانات آزمایشگاهی و محققان بسیار خوب پژوهشکده آشنایی دارم و امیدوارم که این همکاری ها در آینده بیشتر شود.
وی که از سال 2000 ارتباط مستمری با پژوهشکده داشته و اخیرا پس از دعوت به همکاری در یک طرح مرتبط با ژنومیکس دام های اهلی و وحشی به عنوان مشاور خارجی ارتباط نزدیکتری با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی دارد خاطرنشان کرد که یکی از زمینه های تحقیقاتی اخیر وی شناسایی ژن‌های مرتبط با مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف در گوسفندان است.
هان گفت: با توجه به شرایط سخت آب و هوایی چین با بررسی نژادهای مختلف گوسفند تعدادی ژن کاندیدای مقاومت به تغییر شرایط آب و هوایی را شناسایی کرده ایم.
یادآوری می‌شود، دکتر هان در سال 2000 دکترای تخصصی خود را در رشته ژنتیک مولکولی و بوم شناسی از دانشگاه لانژو (Lanzhou) در کشور چین دریافت کرد. وی در سال 2001 به موسسه بین‌المللی تحقیقات  دام (International Livestock Research Institute) در نایروبی کنیا پیوست و از آن زمان پژوهش‌های گسترده‌ای را در زمینه پایش و نگهداری و همچنین اصلاح نژاد مولکولی دام های اهلی (نشخوارکنندگان کوچک و بزرگ، اسب و طیور) انجام داده و دارای بیش از 140 مقاله معتبر در این زمینه است.

وی که تجربه همکاری با 40 پژوهشکده ملی و جهانی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را در کارنامه خود دارد، رئیس آزمایشگاه مشترک CAAS-ILRI Joint Laboratory on Livestock and Forage Genetic Resources (JLLFGR) نیز می‌باشد.

1396-02-12