logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerاستاندار البرز در بازدید ازپژوهشگاه: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ظرفیت ها و دستاوردهای چشمگیری در زمینه نوآوری، تحقیقات و تجاری سازی فناوری دارد
استاندار البرز در بازدید ازپژوهشگاه: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ظرفیت ها و دستاوردهای چشمگیری در زمینه نوآوری، تحقیقات و تجاری سازی فناوری دارد
استاندار البرز در بازدید ازپژوهشگاه: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ظرفیت ها و دستاوردهای چشمگیری در زمینه نوآوری، تحقیقات و تجاری سازی فناوری دارد

استاندار البرز در بازدید از پژوهشگاه  با ابراز شگفتی و تقدیر از دستاوردها و تلاش های محققان این مجموعه بر حمایت استانداری از کاربردی سازی دانش فنی و فناوری های پژوهشگاه از جمله در حوزه مدیریت پسماندهای شهری و کشاورزی تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر شهبازی و هیات همراه در بدو ورود به پژوهشگاه از نمایشگاه دائمی دستاوردهای پژوهشگاه بازدید کردند.
دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بازدید با ارائه گزارشی از فعالیت‌های پژوهشگاه، برخی از محصولات و فناوری های تجاری سازی شده  پژوهشگاه در حوزه های مختلف از جمله شیر تخمیری پروبیوتیک،  اصلاح معکوس و هاپلوئیدی در گیاهان صیفی، سالم سازی ارقام و پایه های زراعی و باغی، افزایش ماندگاری جوانه گندم به روش پلاسمای سرد، تولید رنگدانه از ریزجلبک ها، طرح کشت گیاهان شورپسند (سالیکورنیا)، تولید نانوسیلیکا از کاه و کلش برنج، پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر تریکودرما، تولید ارقام برنج متحمل به خشکی با مهندسی ریشه و تولید استویا را معرفی کرد.  

استاندار البرز و هیات همراه در ادامه با حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه در گفت و گو با اعضای هیات علمی و محققان از نزدیک با دستاوردها و برخی طرح های تحقیقاتی شاخص پژوهشگاه آشنا شدند. 
دکتر شریعت پناهی، رییس بخش تحقیقاتی کشت بافت و سلول در توضیح دستاوردهای این بخش با اشاره به واردات گسترده بذر های هیبرید سبزیجات و صیفی جات به کشور و اهمیت خودکفایی در تولید بذر از موفقیت محققان بخش در دستیابی به لاین های والدینی بذر های هیبرید با مهندسی معکوس خبر داد و گفت: با تلاش های انجام شده در گیاه فلفل دلمه ای به  لاین های والدینی  دست پیدا کرده ایم 
وی در ادامه با اشاره به یکی دیگر از معضلات بخش کشاورزی که عملکرد پایین تولید محصولات باغی است اظهار داشت: با هدف رفع این مشکل طرح سالم سازی و تکثیر انبوه ارقام و پایه های درختان زراعی و باغی مهم کشور و ایجاد باغ های سالم مادری در این بخش اجرا شده که دستاوردهای بسیار موفقی نیز در  زمینه محصولات مختلف باغی داشته ایم.
دکتر مطهره محسن پور، رییس بخش مهندسی ژنتیک پژوهشگاه  و برخی اعضای هیات علمی بخش نیز ضمن ارائه توضیحاتی درباره دستاوردها و طرح های در حال اجرای بخش در زمینه جداسازی و انتقال ژن های مطلوب به منظور بهبود صفات کمی و کیفی گیاهان با روش های مختلف مهندسی ژنتیک از جمله سیب زمینی مقاوم به آفت بید  از تلاش موفق محققان پژوهشگاه در تولید کیت های تشخیص کووید 19 با دقت بالا و همچنین کیت های غربالگری مبتنی بر تغییر رنگ خبر دادند.
در بخش بیوتکنولوژی میکروبی  هم دکتر هاشمی - رییس بخش - و تعدادی از اعضای هیات علمی در خصوص دستاوردها و تحقیقات در حال انجام در زمینه تولید کمپوست از پسماندهای کشاورزی، تولید کود زیستی بر پایه استرپتومایسس، استخراج رنگدانه از ریزجلبک ها، تولید فرمولاسیون گیاهی مبتنی بر سویه های بومی تریکودرما، ایجاد بانک میکروبی، راه اندازی پایلوت تولید بیوگاز از زباله های شهری ( طی قراردادی با شهرداری اصفهان) و طرح تولید محصولات فرموله شده بر پایه باکتری های محرک رشد محصولات گلخانه ای مانند خیار، گوجه و فلفل دلمه ای که آماده انتقال به بخش خصوصی است توضیحاتی ارائه کردند.
دستاوردها و توانمندی های  این بخش در زمینه تولید کمپوست و بیوگاز از زباله ها و پسماندهای کشاورزی و شهری مورد توجه ویژه استاندار قرار گرفت  و تاکید کرد در زمینه اجرایی شدن آنها در سطح شهرداری های استان هماهنگی ها و پیگیری های ویژه توسط استانداری صورت خواهد گرفت. 
در ادامه بازدید دکتر شهبازی و هیات همراه، دکتر حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه در خصوص تحقیقات و دستاوردهای حاصل در زمینه طرح مهندسی مولکولی ریشه برنج برای افزایش مقاومت آن نسبت به خشکی و تولید آنزیم های مختلف و نیز تولید داروی بیماری گوشه در سلولهای هویج توضیحاتی ارائه داد.
استاندار و هیات همراه در ادامه در بازدید از بخش نانوفناوری با توضیحات دکتر مامنی - رییس - و برخی اعضای هیات علمی بخش با برخی دستاوردها و  تحقیقات پژوهشگاه در حوزه نانوفناوری آشنا شدند. 
بهبود فرمولاسیون کودها و سموم با فناوری نانو از جمله فرمولاسیون نانوپلیمری  آهسته رهش کود اوره، تولید انواع پوشش های نانویی برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی و طراحی نانوسنسور تشخیص چشمی نیترات و سموم از جمله تحقیقات ارائه شده در این بازدید بود.
در ادامه استاندار البرز و هیات همراه  در بخش فیزیولوژی ملکولی پژوهشگاه حضور یافتند و گزارشی از دستاوردها و تحقیقات بخش از جمله تولید و تکثیر پیاز لیلیوم از طریق کشت بافت، به نژادی گراس های سردسیری چندساله، شیرین کننده رژیمی استویا، کشت، داشت و برداشت گیاه شورپسند و خشک پسند سالیکورنیا که در چند ده هکتار از اراضی شور حاشیه دریاچه ارومیه، دریای عمان و دریای خزر اجرا شده و بحث تولید غذاهای فراسودمند مثل ارزن و سورگوم توسط دکتر بابک ناخدا رییس بخش و مجریان طرح ها به آنها ارائه شد.
 استاندار البرز در پایان از ساختمان جدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز که در مراحل آخر احداث است بازدید کرد و نسبت به رفع مشکلات موجود از جمله پیگیری و تسریع در روند تامین انشعابات آب و برق و گاز ساختمان قول مساعد داد.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

عکس: حسن سمیعی

1399-02-23
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,776 | بازدید امروز : 159