logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerکارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک برگزار شد.(96/2/4)
کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک برگزار شد.(96/2/4)
کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک برگزار شد.(96/2/4)

دومین جلسه کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک با رویکرد کارت امتیاز متوازن برگزار شد

 دومین جلسه کارگاه آموزشی برنامه ریزی استراتژیک با رویکرد کارت امتیازی متوازن (BSC) با حضور مدیران ارشد موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، این کارگاه آموزشی در راستای  سیاست ها و رویکردهای کلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مبنی بر برنامه محوری و هماهنگی و انسجام در تدوین برنامه ها در سطح موسسات در هشت جلسه طراحی شده که جلسه نخست 28 فروردین ماه در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور برگزار شده بود. دکترامیرمسعود صابری، عضو هیات علمی و رئیس گروه تدوین سیاست­ ها و راهبردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشکده با ابراز خرسندی از استقبال و حضور بیشتر مدیران موسسات تحقیقاتی در جلسه دوم کارگاه گفت: برنامه محوری و اتخاذ رویکردی منسجم در تدوین برنامه ها از سه سال پیش به طور جدی در سازمان مدنظر قرار گرفته و در این راستا با برگزاری کارگاهی در اوایل سال 94 برنامه  استراتژیک سازمان با رویکرد کارت امتیازی متوازن در سطح کلان سازمان تدوین شد. همچنین از حدود یک سال و نیم پیش تدوین برنامه های استراتژیک تحقیقات در پنج حوزه امنیت غذایی، منابع طبیعی و آب و خاک، ذخایر ژنتیک، تغییر اقلیم و مدیریت اقتصادی، اجتماعی و ترویجی در دستور کار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورت تدوین برنامه های راهبردی موسسات سازمان براساس برنامه کلی، برگزاری کارگاه های آموزشی در این زمینه هم در دستور کار قرار گرفت.

مجری طرح کلان برنامه استراتژیک تحقیقات در حوزه مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی و ترویجی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: هدف از برگزاری کارگاه آموزش تدوین برنامه استراتژیک با رویکرد کارت امتیاز متوازن این است که در وهله اول مدیران ارشد و در ادامه مدیران میانی با مبانی اولیه برنامه ریزی استراتژیک بیشتر آشنا شده و عملا این کار را تمرین کنند تا مقدمه ای برای تدوین برنامه های اصلی موسسات باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه مسائل مبتلابه موسسات تحقیقاتی اغلب پیچیده بوده و حل آنها به همفکری و اتفاق نظر مدیران نیاز دارد، اظهار داشت: برگزاری چنین نشست های آموزشی زمینه ای برای گرد همایی مدیران و همفکری و تعامل آنها برای ارزیابی بهتر مشکلات و رسیدن به راه حلهای موثر برای رفع آنهاست.

صابری در پاسخ به این سوال که صرف برگزاری چند جلسه کارگاه و دوره آموزشی برای مدیران تا چه حد می تواند در  روند برنامه ریزی مناسب موسسات موثر باشد گفت: اگر مدیران موسسات تا آخر در دوره شرکت کنند و در فاصله بین جلسات هم روی مباحث مطرح شده کار فکری و عملی کنند مطمئنا می توانند بهره زیادی از آموزش ها ببرند و حتی اگر  حضور فعالی در جلسات نداشته یا مطالعه و تمرین آنها به همان چند ساعت زمان هر جلسه محدود باشد باز هم نفس شرکت در دوره بی تاثیر نیست چون در این کارگاه صرفا مباحث نظری مطرح نمی شود بلکه شرکت کنندگان فرصت دارند طی هر جلسه عملا مهارتهای آموزش  داده شده را تمرین کنند و در پایان جلسه همه کارها ارزیابی و به شرکت کنندگان گزارش می شود.

وی تصریح کرد: کارگاه آموزشی تدوین برنامه های استراتژیک با رویکرد کارت امتیاز متوازن در قالب مجموعه ای هشت جلسه ای طراحی شده که جلسات به صورت هفتگی یا یک هفته در میان برگزار می شود.

رییس گروه تدوین سیاست ها و راهبردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این کارگاه محدود به مدیران است یا برای سطوح دیگر نیز دوره های مشابهی برگزار خواهد شد گفت:  هدف ما توسعه هر بیشتر این دوره هاست که البته به مقدار زیادی منوط به حمایت سازمان و مطالبه و استقبال موسسات تحقیقاتی مربوطه دارد که سعی میکنیم حتی الامکان در این زمینه در خدمت موسسات باشیم.

 دکتر رضایی، رییس موسسه تحقیقات علوم دامی هم در گفت و گو با  روابط عمومی پژوهشکده با ابراز رضایت از مباحث کاربردی و مفید ارائه کننده از سوی مدرس کارگاه اظهار داشت: کارگاه بسیار پربار بوده و مباحث جدید ارائه شده در آن برای شرکت کنندگان که اغلب آشنایی تخصصی با حوزه  برنامه ریزی راهبردی ندارند بسیار جالب و مفید است و میتواند با کمک به برنامه ریزی  هر چه بهتر سرنوشت موسسات و سازمان را تحت تاثیر قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد:  کارگاه این دید را به شرکت کنندگان می دهد که چه طور استراتژیک فکر و برنامه ریزی کنند. امیدوارم پس از ارائه این آموزش ها در مرحله بعد شاهد پیاده سازی آن ها در موسسات در قالب تدوین برنامه های راهبردی باشیم.

دکتر کرمی، یکی دیگر از مدیران شرکت کننده در کارگاه آموزشی نیز  با بیان این که افزایش قابل توجه شرکت کنندگان در جلسه دوم کارگاه حاکی از اعتقاد مدیران به اهمیت و اثربخشی مباحث طراحی شده در کارگاه است اظهار داشت: این کارگاه قطعا می تواند در جهت دهی و برنامه ریزی بهتر در موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در راستای شش سیاست محوری سازمان بسیار اثرگذار باشد.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-02-04

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,849 | بازدید امروز : 232