پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerگزارش سفر اولین نشست کمیته مشترک فیلیپن- ایران
گزارش سفر اولین نشست کمیته مشترک فیلیپن- ایران

گزارش سفر اولین نشست کمیته مشترک فیلیپن- ایران در تاریخ  21 بهمن 1398 مصادف با 10 فوریه 2020، آلابنگ- مانیل

در تاریخ 24 فروردین 1398 تفاهم نامه همکاری های مشترک علمی، تحقیقاتی و فناوری فی مابین ایران و فیلیپین توسط وزیر علوم و فناوری فیلیپین و معاون علمی و فناوری رییس جمهور ایران امضا شد. آقای دکتر ستاری در نشست امضای تفاهم­نامه و همکاری­های مشترک علمی، تحقیقاتی و فناوری ایران و فیلیپین از ایجاد زیرساخت‌های تعامل‌های مشترک علمی و فناورانه بر اساس یک کمیته مشترک همکاری سخن گفت و تاکید کرد:  ایجاد مراکزی که زیست بوم مساعد برای همکاری­های علمی بنیادی و فناورانه دو کشور را فراهم می­کنند  جزو محورهای تعامل با فیلیپین است. راه اندازی و توسعه پارک­های علم و فناوری، کارخانه­ های نوآوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و بسترهای تبادل دانش فناوری و محصولات دانش بنیان در مدار همکاری‌های ایران و فیلیپین است و رویدادهای نمایشگاهی و برنامه‌های علمی و فناوری مشترک دنبال می­ شود تا تحولی در اقتصاد و جایگاه علمی و فناوری دو کشور به وقوع بپیوندد.

بدین منظور اولین نشست این کمیته جهت معرفی و ایراد زمینه های فعالیت و مذاکره در خصوص زمینه­های قابل همکاری مشترک در تاریخ 21 بهمن 1398 برگزار شد. در این نشست ابتدا وزیر علوم و فناوری فیلیپین پس از خوشامدگویی به کمیته ایرانی، با اشاره به تفاهم نامه امضا شده در مورد زمینه­های همکاری و آینده موفق همکاری­ها صحبت­هایی داشتند. در ادامه آقای دکتر سرکار ضمن معرفی همراهان اعلام داشتند که در زمینه­های مختلف علم فناوری نانو، نانوتکنولوژی در حوزه کشاورزی، غذا و سلامت پتانسیل­هایی برای همکاری وجود دارد.

در ادامه دکتر ریلاندو- وی ابورا رییسPCAARRD و دکتر لیلا مأمنی رییس بخش نانوتکنولوژی ABRII، در حوزه بکارگیری فناوری نانو در کشاورزی دو کشور صحبت کردند و زمینه های مورد همکاری را مطرح نمودند. لازم بذکر است که شورای تحقیقات و توسعه کشاورزی، آبزیان و منابع طبیعی فیلیپین (PCAARRD) یک شورای تحقیقاتی وزارت علوم و فناوری دولت فیلیپین است. هدف این شورا کمک به تلاشهای تحقیق و توسعه ملی در زمینه­های کشاورزی، جنگلداری و منابع طبیعی فیلیپین است. این امر با کمک به استراتژی های برنامه ریزی، تدوین سیاست­ها و برنامه­هایی برای توسعه انجام می­گیرد. این سازمان مسئول برنامه­ریزی و تخصیص بودجه دولت و خارجی برای تحقیق و توسعه است و این برنامه ها را برای اثربخشی نظارت و ارزیابی می کند .در این میان دکتر ابورا در خصوص ایجاد همکاری در برگزاری دوره آموزشی مشترک در حوزه نانوتکنولوژی بویژه در زمینه کنترل آفات و ایجاد زمینه برای پروژه مشترک در این زمینه را داشتند که مقرر شد طی مکاتبات علمی پیشنهاد پروژه­ها در این خصوص صورت گیرد و در صورت موافقت کمیته همکاری پژوهشی نیز در دستور کار قرار گیرد. در این راستا به درخواست کمیته فیلیپینی توافق شد که اولین دوره آموزشی مشترک در تیر-مرداد ماه در فیلیپین برگزار شود.

همچنین موافقت اولیه در خصوص همکاری جهت ارزیابی پتانسیل انواع مختلف زیولیتهای طبیعی در حوزه کشاورزی، ترکیبات در حوزه کشاورزی و تصفیه پساب صورت گرفت. در ادامه سایر اعضای کمیته در زمینه­های مختلف مانند فناوری نانو در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی، انتقال تکنیسین و ایجاد دوره مشترک فوق لیسانس نانوفناوری مذاکراتی شد. همچنین مقر شد که نشست بعدی در 2022 در تهران برگزار شود.

1398-12-19