جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdivider نخستین رویداد «گفتمان پیشرو علمی» با مشارکت اعضای هیات علمی پژوهشگاه

نخستین رویداد «گفتمان پیشرو علمی» با مشارکت اعضای هیات علمی پژوهشگاه

نخستین رویداد گفتمان پیشرو علمی کرسی ترویج علم یونسکو که به مناسبت روز جهانی زنان و دختران در علم به ارائه ایده ها و تجارب زنان در حوزه علم و فناوری اختصاص داشت با مشارکت جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم که عصر دوشنبه همزمان با هفته بزرگداشت مقام مادر و زن و در گرامیداشت روز جهانی زنان و دختران در علم با حضور معاون حقوقی رییس جمهور در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد. در این مراسم جمعی از پیشکسوتان و زنان پژوهشگر برجسته کشور، همچنین جمعی از محققین و پژوهشگران موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی به همراه رئیس و جمعی از بانوان عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز حضور داشتند.

در این رویداد از بین 57 ایده ی رسیده در جشنواره، 6 ایده نوآورانه برتر در قالب سخنرانی انتخاب شد که 4 ایده ی آن متعلق به سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج بود و همچنین 13 ایده در قالب پوستر ارائه شد.

ایده ی برتر رویداد بر اساس رای مدعوین جلسه به دکتر شهره آریایی نژاد، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اعطا شد و بعد از ایشان خانم دکتر لاله مشرف، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان بیشترین رای را کسب نمودند. دیگر سخنرانان این بخش، دکتر پریسا جنوبی، عضو هیات علمی وپژوهشگر برتر دانشگاه خوارزمی، فرانک کبیری، دکترای شهرسازی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد، دکتر مریم میربخش، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، و دکتر نیکروز باقری، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی بودند.

در این مراسم همچنین به طور رسمی از شبکه علمی متخصصان کشور رونمایی شد. این شبکه با هدف شناخت جامع و دقیق از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور به خصوص شناخت ظرفیت متخصصان، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور به همت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به بهره برداری رسیده و قرار است اطلاعات همه اعضای هیات علمی و پژوهشگران کشور در آن بارگذاری شود.

در این مراسم علاوه بر سخنرانی دکتر لعیا جنیدی، معاون حقوقی رییس جمهور، کریستینا رادی، سفیر اسلوونی در تهران، دکتر وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، دکتر ملانظری، رییس دانشگاه الزهرا(س)، دکتر محمدی، رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و دکتر اکرم قدیمی، معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، پنلی با حضور سه تن از زنان پیشکسوت برگزار و همچنین سه نفر از دختران دانش آموز به ارائه طرح های نوآورانه خود پرداختند.

بازدید از نمایشگاه فعالان ترویج علم و پوستر آثار منتخب رویداد از دیگر برنامه های این مراسم بود.

.......................................................................................................................................................................................

در نخستین رویداد کرسی یونسکو در ترویج علم با عنوان "گفتمان پیشرو علمی (گپ):

ارائه شفاهی:

• شهره آریایی‌نژاد - کیت تکنیک مولکولی تشخیص ۱۰ نوع گوشت مختلف در فرآورده های گوشتی
  • لاله مشرف - اصلاح خصوصیات تغذیه‌ای نان و فراورده‌های آن
  • مریم میربخش - دستیابی به دانش فنی تولید پروبیوتیک بومی میگو
  • نیکروز باقری - تشخیص زودهنگام بیماری آتشک درختان گلابی با استفاده از فناوری سنجش از دور چندطیفی
  • فرانک کبیری – تجربه شخصی
  • پریسا جنوبی – استفاده از ژلاریوم‌های کشت بافتی در اماکن عمومی

ارائه پوستری:

• مژگان کوثری - تولید و فرمولاسیون پروبیوتیک جدید گیاهی (بیوکنترل/ بیوفرتیلایزر) مبتنی بر سویه‌های بومی قارچ تریکودرما
  • اکرم صادقی- تولید و ارزیابی کارایی سه محصول فرموله‌شده بر پایه باکتری‌های محرک رشد در کشت گلخانه‌ای خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای