logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerهمزمان با هفته پژوهش صورت گرفت ارایه دستاوردهای قابل تجاری سازی پژوهشگاه به شرکت های دانش بنیان
همزمان با هفته پژوهش صورت گرفت
ارایه دستاوردهای قابل تجاری سازی پژوهشگاه به شرکت های دانش بنیان
همزمان با هفته پژوهش صورت گرفت ارایه دستاوردهای قابل تجاری سازی پژوهشگاه به شرکت های دانش بنیان
 
 نشست معرفی دستاوردها و محصولات قابل تجاری سازی بخش نانوفناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با حضور مدیران عامل و نمایندگان تعدادی از شرکتهای دانش بنیان علاقمند به همکاری در این حوزه در محل پژوهشگاه برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این نشست که پیش از ظهر امروز با حضور قائم مقام فناوری و رییس اداره تجاری سازی پژوهشگاه و رییس و  اعضای هیأت علمی بخش نانوفناوری پژوهشگاه برگزار شد نمایندگان شرکت های دانش بنیان به رشد کویر رفسنجان، زرین مهد فیدار، نواندیشان سبز البرز و کانسار خزر ضمن آشنایی با فعالیتهای بخش نانوفناوری پژوهشگاه و پروژه های آماده انتقال به بخش خصوصی از دیگر بخش های تحقیقاتی پژوهشگاه نیز بازدید  کرده و از نزدیک در جریان فعالیتها و دستاوردهای پژوهشی بخش های مختلف قرار گرفتند.
دکتر لیلا مامنی، رییس و دکتر الهه معتمدی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات نانوفناوری پژوهشگاه طی سخنانی در این نشست به تبیین روند اجرا و دستاوردهای طرح های تولید نانو سموم و نانوکودهای ریزمغذی و کودهای آهسته رهش و مزایای این محصولات پرداختند که با استقبال نمایندگان شرکتهای دانش بنیان حاضر در نشست مواجه شد. 
دکتر مامنی با اشاره به طرح تولید نانو آفت کش گفت: این طرح سه ساله اوایل امسال به پایان رسیده و در حال حاضر در مرحله ارزیابی در گلخانه های تجاری است که قصد داریم با همکاری بخش خصوصی متقاضی این فناوری این ارزیابی ها را انجام دهیم. عملکرد نانو آفت کش تولیدی در مقابله با سفید بالک ها در گیاهانی مثل توتون و خیار بررسی شده که حاکی از چسبندگی کافی این نانو آفت کش روی برگها هم بوده است.
دکتر معتمدی هم با  اشاره به چالش هدررفت کودها که محققان را به ارائه کودهای آهسته رهش با استفاده از نانوپوشش ها سوق داده اظهار داشت: فرمولاسیون های تجاری کودهای نیتروژن آهسته رهش / رهایش کنترل شده شامل کود اوره با پوشش گوگردی، پلیمر - گوگرد و پلیمری است. 
 وی تصریح کرد:  کود اوره با پوشش گوگردی به رغم مزایایی چون هزینه پایین، پوشش تک لایه، رهایش کند ولی بدون کنترل با معایبی چون حساسیت به حرارت و نور، تنش مکانیکی، جابه جایی سخت،وابستگی به خصوصیات خاک و آب بندی ضعیف مواجه است. از طرف دیگر، کود اوره با پوشش پلیمر -گوگرد هم ضمن داشتن مزایایی مثل پوشش دلایل با رهایش آهسته و تحت کنترل، آب بندی مناسب، حساسیت کم به نور و حرارت، مقاومت مکانیکی مناسب، معایبی چون مکانیسم پیچیده، فرایند طولانی و نسبتا گران و تا حدودی وابستگی به خصوصیات خاک دارد. 
عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره مزایا و معایب کود اوره با پوشش پلیمری گفت: مزیت اصلی این نوع کودها، پوشش تک لایه، هیدروفوب بودن، مکانیسم ساده، حساسیت کم به خصوصیات خاک و رهایش کاملا کنترل شده و معایب آن گرانی زیاد و غیر قابل تجزیه و سمی و آلوده کننده بودن اغلب آنهاست. وی خاطرنشان کرد: قیمت بالا، استفاده از حلال های گران و سمی، زیست تخریب ناپذیری، استفاده از پیش ماده های گران و سمی و مراحل پیچیده و طولانی سنتز مهمترین چالش های کودهای آهسته رهش تجاری است که با استفاده از نانوپوشش ها می توان این چالش ها را برطرف کرد. مزیت کودهای آهسته رهش با رویکرد نانو، استفاده از پلیمر طبیعی به عنوان یک منبع ارزان قیمت، استفاده از نانوذرات به منظور افزایش عملکرد پوشش پلیمری، استفاده از آب به عنوان حلال و استفاده از یک واکنش تک مرحله ای با قابلیت تولید در مقیاس بالاست.
عضوهیات علمی بخش نانوفناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاروزی در ادامه با تشریح فرمولاسیون کودهای آهسته رهش تولید شده در بخش که حاوی پوشش های نانوکامپوزیت بر پایه پلیمر زیستی هستند درباره مزیت کاربرد نانوکامپوزیتهای هیدروژل بر پایه پلیمرهای طبیعی بر پلیمرهای هیدروژل سنتزی بر پایه مشتقات نفتی گفت: هزینه تولید پایین، در دسترس بودن و فراوانی، تجدیدپذیری، سازگاری با محیط زیست، عدم سمیت و توسعه کشاورزی پایدار از مهمترین مزایای استفاده از پلیمر های طبیعی است.
 
دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه و دکتر ‫‏ دکتر مریم جعفرخانی کرمانی، رئیس اداره بازاریابی و تجاری سازی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی  هم توضیحاتی در خصوص نحوه همکاری پژوهشگاه با  شرکتهای دانش بنیان و شرایط واگذاری فناوری ها به بخش خصوصی ارائه دادند.
به گفته دکتر آزادی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این آمادگی را دارد که علاوه بر انتقال فناوری به عنوان واحد تحقیق و توسعه شرکتهای خصوصی علاقمند نیز با آنها همکاری داشته باشد.
در ادامه، نمایندگان شرکت های دانش بنیان با معرفی بخشی از ظرفیت ها و نیازهای پژوهشی خود پیشنهادهایی را برای انجام همکاری های مشترک تحقیقاتی و فناوری مطرح کردند.
در پایان نشست، مقرر شد، پیش نویس قراردادهای همکاری    پژوهشگاه با دو شرکت دانش بنیان علاقمند با همفکری طرفین  تهیه و طی نشست های بعدی نهایی شود

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

عکس : حسن سمیعی

1398-09-24
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,708 | بازدید امروز : 91