جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerپیام ریاست پژوهشگاه به مناسبت هفته پژوهش
پیام ریاست پژوهشگاه به مناسبت هفته پژوهش

دانش و پژوهش در فرهنگ دینی و ملی ما از جایگاه و اهمیتی ویژه برخوردار است تا آنجا که در آموزه های دین مبین اسلام در هزار و چهارصد سال پیش برای دانشمندان و اهل علم، مرتبتی  والاتر از شهدا و مجاهدان در راه خدا قائل شده اند: «مداد العلماء افضل من دماء الشهدا.«

این در حالی است که امروز شاخص هایی‌ مثل سهم تخصیص یافته به پژوهش از تولید ناخالص داخلی و تعداد و کیفیت مستندات و تولیدات علمی از مهمترین شاخص های ارزیابی توسعه یافتگی کشورهاست.

در شرایطی که نقش پایه ای دانش و فناوری در عرصه اقتصاد جهانی هر روز مستحکمتر شده و تولید ثروت از  مسیری جز دانایی و خلق ایده متصور نیست انتظار می رود پژوهش و فناوری به عنوان کلید توسعه و پیشرفت، جایگاه ممتازی در حوزه سیاستگذاری و مدیریت کشور داشته باشد.

آهنگ پرشتاب پیشرفتهای علمی و توسعه فناوری های نوین، عرصه های مختلف اقتصاد و صنعت و کشاورزی و ... را با سرعتی خیره کننده تحت تاثیر قرار داده تا جایی که عرصه رقابت و برتری جویی  کشورها از میادین جنگ به مراکز پژوهشی و آزمایشگاه ها و فراتر از آن مراکز رشد و شتابدهنده های فناوری و استارتاپ ها منتقل شده است.

در این بین، فناوری های زیستی به عنوان یکی از کاراترین و سودمندترین شاخه های فناوری سهم فزاینده ای در تحقق اقتصاد دانش بنیان و تامین امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و مقابله با تاثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی دارد.

مفتخریم که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به یمن تلاش و کوشش متعهدانه و خستگی ناپذیر اعضای هیات علمی، محققان، دانشجویان و پشتیبانان بخش تحقیقات در حوزه اداری و تاکید ویژه ای که بر کاربردی بودن تحقیقات و قابلیت تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی در جهت ثروت آفرینی و کمک به اقتصاد کشور داشته در خط مقدم پژوهش و توسعه و ترویج فناوری های نوین زیستی و تجاری سازی آنها  در بخش کشاورزی و صنایع وابسته قرار دارد و به رغم تمامی تحریم ها و تحدیدها توانسته به لطف خدا به دستاوردهای بزرگی در زمینه تامین نیازمندی ها و رفع مشکلات کشور و کاهش وابستگی به خارج دست یابد.

اینجانب ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری به عموم محققان و دانش پژوهان فعال در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان و تمام فعالان این عرصه به ویژه خانواده بزرگ پژوهشگران و فناوران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و تقدیر از تلاش ها و خدمات ارزشمند فرد فرد همکاران، سلامتی و توفیق روزافزون عزیزان در عرصه های علمی و فناوری را از درگاه یکتای بی همتا آرزومندم. امیدوارم در سایه همدلی و  تلاش صادقانه عموم پژوهشگران که سرمایه ها و پایه حقیقی توسعه و ترقی کشور هستید شاهد پیشرفت های هر چه بیشتر علمی و فناوری، به بار نشستن ایده­ها و نوآوری های ثروت آفرین و اشتغالزا و در نهایت رفع تمامی مشکلات و تنگناها و سربلندی و رفاه هموطنان باشیم.

نیراعظم خوش خلق سیما

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی