logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerکارگاه مهندسی ژنتیک و ویرایش.. برگزار شد.(96/1/23)
کارگاه مهندسی ژنتیک و ویرایش.. برگزار شد.(96/1/23)
کارگاه مهندسی ژنتیک و ویرایش.. برگزار شد.(96/1/23)
 
   

                            کارگاه بین المللی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی برگزار شد

 

کارگاه تئوری و عملی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی با هدف آموزش روش های مهندسی ژنتیک جو با حضور دکتر هنزل، رییس آزمایشگاه بیولوژی گیاهی موسسه IPK آلمان در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر گوتز هنزل، رییس آزمایشگاه گروه بیولوژی گیاهی موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی لایبنیز (IPK ) در این دوره سه روزه  که از روز شنبه با استقبال اعضای هیات علمی، محققان و دانشجویان مراکز تحقیقاتی برگزار شد روش های مهندسی ژنتیک جو، انتقال ژن به جنین نارس جو با استفاده از تفنگ ژنی، غیرفعال کردن ژن دلخواه با روشهای ویرایش ژنومی و آنالیز های عملکردی با میکروسکوپ فلوئورسنت را در دو بخش نظری و عملی به محققان ایرانی آموزش داد.

دکتر هنزل در پایان این کارگاه در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با ابراز خرسندی از سفر به ایران و تدریس در کارگاه سه روزه مهندسی ژنتیک  و ویرایش ژنومی گفت: فضای علمی و اجتماعی که در این سفر با آن مواجه شدم بسیار فراتر از انتضار من بود و مطمئنا در بازگشت به آلمان همکاران را به سفر به ایران ترغیب خواهم کرد.

وی افزود: شباهت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با موسسه IPK که در آن کار می کنم برای من بسیار جالب بود هم از لحاظ محیط دوستانه ای که در آن وجود دارد و هم سطح علمی بالای محققان و دانشجویان، به طوری که در این مدت خود را در خانه خود تصور می کردم. همچنین او خاطر نشان کرد که محیط سرسبز و شاداب پژوهشکده برای کارهای تحقیقاتی بسیار مناسب است.

هنزل در پایان در پاسخ به این سوال که آیا در موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی لایبنیز هم در زمینه گیاهان مقاوم به خشکسالی که مشکلی جدی در کشورهایی مانند ایران است کار می شود یا نه گفت: در زمینه تولید  گیاهان مقاوم به کم آبی پروژه های متعددی در IPK اجرا شده و طرحهای تحقیقاتی متعددی هم در حال اجراست چون مناطقی از آلمان هم با مساله کم آبی مواجه هستند.

دکتر پژمان آزادی، مسوول راه اندازی معاونت فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و از اعضای هیات علمی شرکت کننده در این کارگاه در پایان این دوره، برگزاری این قبیل کارگاه ها با حضور محققان برجسته خارجی را گامی مثبت در انتقال تکنیک‌های جدید به اعضای هیات علمی و دانشجویان کشور و فراهم کردن زمینه تعامل هر چه بیشتر با اساتید و مراکز علمی خارجی عنوان کرد.

 

وی گفت: برگزاری چنین برنامه های علمی صرف نظر از بعد آموزشی می تواند به آشنایی محققان خصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی  با فضای علمی بین‌المللی و حوزه های تحقیقاتی روز و زمینه های فعالیت اساتید و محققان خارجی کمک کرده و زمینه طرح ایده های نو و تعریف پروژه های تحقیقاتی مشترک با مراکز تحقیقاتی خارجی را هم فراهم کند.

 

دکتر کسری اصفهانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نیز با تقدیر از برگزاری این کارگاه توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: در این کارگاه آموزشی تکنیک‌های مختلف مهندسی ژنتیک گیاه جو از جمله تکنیک جدید کریسپر توسط یکی از مدرسان مجرب آلمانی ارائه شد که امیدوارم در آینده نیز شاهد برگزاری کارگاه هایی با چنین سطح مطلوبی در کشور باشیم.

 

خانم سمیرا کهک، دبیر شورای مشورتی مرجع ملی ایمنی زیستی و از محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی هم با مفید و مطلوب توصیف کردن مباحث ارائه شده در کارگاه خصوصا آموزش تکنیک کریپسر که از روش های پیشرفته مهندسی ژنتیک شناخته می شود از برگزاری این کارگاه خصوصا حضور استادان و محققان پژوهشکده در کنار مدرس خارجی برای ارائه توضیحات لازم به محققان و دانشجویان ایرانی شرکت کننده تقدیر کرد.

 

مهندس پونه پورامینی، کارشناس ارشد گیاهان دارویی و از دیگر شرکت کنندگان کارگاه آموزشی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی هم گفت: با وجود این که زمینه تحصیلی من بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک نیست ولی دکتر هنزل به حدی مباحث تئوری و عملی را روشن و مناسب به شرکت کنندگان آموزش می دانند که برای من هم کاملا قابل فهم بود و بسیار از این کارگاه استفاده کردم.

 

گفتنی است، دکتر هنزل، مسوول ایمنی زیستی و رییس آزمایشگاه گروه بیولوژی گیاهی موسسه IPK مقطع دکتری خود را در سال 1999 در رشته بیولوژی در دانشگاه Braunschweig به پایان برده است. عمده فعالیت های دکتر هنزل در کشت بافت و مهندسی ژنتیک جو، ، گندم و توتون و تولید غلات و توتون دابلد هاپلوئید می باشد. وی در پروژه های تحقیقاتی خود برای مهندسی ژنتیک گیاهان مختلف از روش های TALEN و CRISPR استفاده می کند. هنزل همچنین در زمینه کشاورزی مولکولی جهت تولید واکسن های نوترکیب و آنتی بادی ها در دانه جو، سیستم های بیانی مختص آندوسپرم، مطالعات توزیع و جذب آهن در گندم تراریخته و همچنین اثر متقابل گیاهان با عوامل بیماریزای قارچی و ویروسی نیز فعالیت دارد.

این دانشمند برجسته آلمانی ضمن عضویت در انجمن ها و مجامع علمی بین المللی به عنوان داور با بسیاری از مجلات معتبر بین المللی مانند Biotechnology Journal، BMC Plant Biology، Molecular Biology Reports، Molecular Breeding، Molecular Plant Pathology، The Plant Journal، Transgenic Research و ... نیز همکاری دارد. همچنین ایشان دارای تالیفات متعددی در ژرنال های معتبر بین المللی مانند Cell و Plant Cell است.

عکس : سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-01-23
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,704 | بازدید امروز : 87