logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر قطعنامه پایانی همایش بیوتکنولوژی تاکید شد: تسریع روند قانونی صدور مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته / آزادی سریع چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی ایران از بازداشت آمریکا
در قطعنامه پایانی همایش بیوتکنولوژی تاکید شد:
تسریع روند قانونی صدور مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته /
آزادی سریع چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی ایران از بازداشت آمریکا
در قطعنامه پایانی همایش بیوتکنولوژی تاکید شد: تسریع روند قانونی صدور مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته / آزادی سریع چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی ایران از بازداشت آمریکا
 
در قطعنامه پایانی سومین همایش بین المللی بیوتکنولوژی با هشدار نسبت به تبعات غفلت مسوولان از توسعه پژوهش و بازسازی زیرساخت های تحقیقاتی به بهانه حمایت از تولید بر تسریع روند صدور مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته تاکید شد.
 
 به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران که با مشارکت فعال پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از دهم شهریور ماه به مدت سه روز در تهران برگزار شد شب گذشته طی مراسمی با اعطای جایزه دکتر کاظم آشتیانی به دکتر مسعود سلیمانی، دانشمند ایرانی در بند آمریکا و صدور قطعنامه ای شش ماده ای به کار خود پایان داد.
انتخاب دکتر مسعود سلیمانی دانشمند فرهیخته ودر بند و اسیر کشورمان به عنوان چهره تاثیر گذار حوزه بیوتکنولوژی
 
جایزه زنده یاد کاظمی آشتیانیی
 به پاس تلاش صادقانه علمی در درمان بیماران و پژوهش در حوزه هماتولوژی و تحقیق در حوزه خون و فرآورده ها و مشتقات خونی به دکتر  سلیمانی اهدا شد.
دکتر مسعود سلیمانی  دانشمند و پژوهشگر فرهیخته و برجسته کشورمان از اسفند ماه سال گذشته در بازداشت دولت ایالت متحده آمریکا به سر می برد.
پیشتر قرار بود این جایزه در آیین گشایش این همایش به خانواده دکتر سلیمانی اهدا شود که به دلیل درگذشت مادر وی اهدای این جایزه به مراسم اختتامیه موکول و به نماینده دانشگاه تربیت مدرس اهدا شد.
 
در  قطعنامه پایانی همایش نیز آمده است: "با سپاس از پروردگار بزرگ، سومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، دهم تا دوازدهم شهریور 1398 در سالن همایش های رازی با حضور بیش از 1200 نفر از متخصصین و مسئولین کشور و دانشمندانی از سایر کشورهای جهان با حضور و سخنرانی جناب آقای دکتر کلانتری معاون محترم رییس جمهور در افتتاحیه آن برگزار شد. دکتر کلانتری با فراخوان نیروی های علمی برای دفاع از دستاوردهای ارزنده بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در کشور، ارائه تصویر واقعی از این فناوری ها به جامعه را الزامی دانستند. فرمایش ایشان مورد تایید شرکت کنندگان در این همایش و نخبگان حوزه بیوتکنولوژی کشور می باشد و از رسانه های کشور خصوصاً صدا و سیما در این زمینه انتظار همکاری با جامعه علمی و دلسوز کشور و عدم ارائه اطلاعات اشتباه و غیر علمی به جامعه می رود.
 
در این همایش، بیش از 1100 مقاله پژوهشی از سراسر کشور پذیرفته شد که حدود 200 مقاله به صورت سخنرانی ارائه شد. در افتتاحیه این همایش همچنین چهره تاثیرگذار بر توسعه بیوتکنولوژی کشور معرفی و نشست هایی در زمینه فرصت ها و چالش های توسعه زیست فناوری کشاورزی و صنعت بیوتکنولوژی دارویی برگزار شد.
 
بر اساس شرایط موجود کشور و همچنین بحث های نخبگان کشور در حوزه بیوتکنولوژی در این همایش، قطعنامه سومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران شامل جمع بندی نظرات، پیشنهادها و مطالبات متخصصان بیوتکنولوژی کشور در شرایط کنونی، به منظور استحضار مسئولین و سیاستگذاران این حوزه و افکار عمومی جامعه در مراسم اختتامیه همایش قرائت می شود.
 
1. جامعه دانشمندان، متخصصان، دانشجویان و اعضای انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر انجمن های علمی مثل انجمن ژنتیک ایران و انجمن ایمنی زیستی، ضمن اعتراض به تحریم های ظالمانه ای که آثار زیانبار آن علاوه بر رفاه عمومی هموطنانمان، تاثیر مخربی بر تحقیقات و ارتباطات علمی گذاشته است، نگرانی عمیق خود را از بازداشت غیرمنصفانه و دور از شان دانشمند ارزشمند و چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی کشور در سال 1398، جناب آقای دکتر مسعود سلیمانی، محقق شاخص بین المللی در تحقیقات سلول های بنیادی، سلول درمانی و مهندسی بافت و از دانشمندان و نخبگان علمی یک درصد برتر جهان اعلام می نمایند. شرکت کنندگان در همایش، ادامه بازداشت این محقق هم وطن که همواره در جهت کاهش دردهای هم وطنان و سایر مردم جهان تلاش کرده است، مصداق بارز دخالت امور سیاسی در امور علمی و بی احترامی سیاستمداران به دانشمندان دانسته و به طور جدی از مجامع بین المللی و حقوق بشری به خصوص سازمان ملل متحد خواستار پیگیری آزادی سریع این محقق ارزشمند و جبران لطمات روحی وارد شده به وی و خانواده محترمشان، جامعه علمی کشور و سایر دانشمندان جهان می باشیم.
 
2. شرکت کنندگان در همایش، بهره برداری مردم از دستاوردهای تحقیقات بیوتکنولوژی کشور در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، که با هزینه خود مردم به دست آمده است را خواستار شده و امیدوارند روند قانونی اعطای مجوز به محصولات حاصل از تحقیقات بیوتکنولوژی در داخل کشور خصوصاً مجوز رهاسازی محصولات تراریخته و ویراسته (ویرایش شده ژنتیکی) تسریع شده و موانع موجود رفع شود. همچنین از مسئولین محترم وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های مرتبط درخواست می شود از شرکت های دانش بنیان و فعال حوزه زیست فناوری خصوصاً در حوزه خوراک دام و طیور و شیلات حمایت نمایند.
 
3. شرکت کنندگان در همایش ضمن حمایت از صنعت غرورآفرین بیوتکنولوژی دارویی، خواهان عدم تخصیص ارز حمایتی برای واردات داروهایی هستند که مشابه داخلی دارند و حمایت همه جانبه از این صنعت که بخش قابل توجهی از صادرات دارویی کشور را شامل می شود، را از مسئولین خواستارند.
 
4. شرکت کنندگان همایش از مسئولین محترم محیط زیست کشور خصوصاً حوزه محیط زیست انسانی و دریایی تقاضا دارند که از دستاوردهای ارزنده بیوتکنولوژی برای رفع آلودگی های محیط زیست استفاده نموده و از ظرفیت های متخصصان کشور در این حوزه بهره برداری نمایند.
 
5. شرکت کنندگان در همایش، ضمن قدردانی از فعالیت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ستاد توسعه بیوتکنولوژی کشور درخواست دارند که از شرکت های دانش بنیان حمایت فعال نموده و در رفع موانع و مشکلات این شرکت ها خصوصاً دریافت مجوزهای لازم برای تولید و ورود به بازار فعالتر عمل نماید. همچنین از این ستاد تقاضا داریم که فعالیت های خود را مشخصاً در حوزه زیست فناوری متمرکز کرده و از فعالیت در حوزه های غیر مرتبط یا با الویت کمتر خودداری نماید. شرکت کنندگان در همایش همچنین درخواست می نمایند که ارزیابی شرکت های دانش بنیان و محصولات آنها با استفاده از متخصصین دلسوز و آگاه و با دیدگاه حمایتی صورت گیرد.
 
6. غفلت مسئولین حوزه توسعه بیوتکنولوژی از توسعه پژوهش و بازسازی زیرساخت های تحقیقاتی مراکز علمی و پژوهشی به بهانه حمایت از تولید، می تواند باعث گسسته شدن زنجیره تولید و خالی شدن پشتوانه تحقیق و توسعه در حوزه بیوتکنولوژی شود. در این زمینه تخصیص اعتبارات لازم برای بهسازی تجهیزات و حمایت از تحقیقات کاربردی با اولویت ملی توصیه می شود.
 
امیدواریم مسئولین محترم، قطع نامه این همایش را که در حضور شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه آن قرائت و تک تک بندهای آن با صلوات شرکت کنندگان تصویب شد، مورد توجه قرار دهند."
 
دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی: 
ایران در رتبه چهاردهم تولید علم سلول های بنیادی دنیاست
 
دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی طی سخنرانی در اختتامیه همایش با اشاره به انتشار دو هزار و 149 مقاله نمایه شده در اسکوپوس توسط محققان ایرانی در سال 2018 اعلام کرد:  ایران در تولید علم سلول های بنیادی از رتبه 31 در چهار سال پیش به رتبه 14 ارتقا یافته است.
وی خاطرنشان کرد: محققان ایرانی با پیشی گرفتن از رقبای منطقه ای از جمله ترکیه و رژیم اشغالگر قدس در رتبه اول تولید علم سلول های بنیادی در منطقه قرار دارند.
وی گفت: در زمینه کاربرد تکنیک های ژن درمانی، سلول درمانی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بالغ بر هزار و 60 کلینیکال تریال (مطالعه بالینی) در دنیا در حال انجام است که 93 مورد آنها در فاز سه هستند یعنی در آینده بسیار نزدیک تجاری سازی می شوند. 618 مورد مطالعه بالینی دیگر در فاز دو و 349 مورد دیگر در فاز یک قرار دارند.
حمیدیه تصریح کرد: تعداد کلینیکال تریال در حال انجام در ایران حدود 86 مورد است.
وی با اشاره به تشکیل 917 شرکت در حوزه سلول درمانی و ژن درمانی و پزشکی بازساختی در دنیا اظهار داشت: اگر 10 درصد این شرکتها هم به مرحله عرضه محصول برسند بازار بسیار بزرگی در این حوزه شکل میگیرد.
دبیر ستاد توسعه سلولهای بنیادی با اذعان به این که در سالهای گذشته و در ابتدای ورود ایران به حوزه سلول درمانی و پرشکی بازساختی تندروی ها و کندروی هایی در کشوز صورت گرفته اظهار داشت: خوشبختانه ستاد در سالهای اخیر تعادل خوبی در این زمینه ایجاد کرده و تصورات و انتظاراتی که از میزان اثربخشی این شیوه های درمانی مثلا در درمان ضایعات نخاعی وجود داشته تا حد زیادی تعدیل شده است.
وی در پایان گسترش شمار مراکز پیوند سلولهای بنیادی خون ساز به 18 مرکز در مناطق مختلف کشور، ایجاد پژوهشسراهای دانش آموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در کرج، شیراز و کرمان، برپایی چهار دوره المپیاد دانش آموزی و فعالیت در زمینه شبکه سازی را از دیگر اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری سلول های بنیادی، سلول درمانی، ژن درمانی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی عنوان کرد.

ارائه دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در همایش


 منتخبی از جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری های قابل واگذاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نمایشگاه جنبی سومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

 در حاشیه  همایش سه روزه بیوتکنولوژی نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت ها، موسسات و مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی در سالن همایش های رازی برگزار شد که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز با ارائه دستاوردها و یافته های پژوهشی خود در این نمایشگاه حضور داشت.
 محصولات و فناوری های قابل تجاری سازی عرضه شده از پژوهشگاه با استقبال فراوان شرکت کننندگان داخلی و خارجی همایش و بازدیدکنندگان مواجه شد.

 

  

  

  

  

  

    

    

                                     

 

عکس : حسن سمیعی

مورخ 12-06-98

1398-06-13
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,733 | بازدید امروز : 47