پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر قاسم حسینی در فهرست دانشمندان برتر جهان..(96/1/17)
دکتر قاسم حسینی در فهرست دانشمندان برتر جهان..(96/1/17)

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در فهرست طلایه داران علم

دکتر قاسم حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در فهرست دانشمندان برتر پایگاه استنادی طلایه داران علم تامسون رویترز در زمره یک درصد اول دانشمندان پراستناد جهان در حوزه بیولوژی و بیوشیمی معرفی شد.

از بین دانشمندان برتر جهانی ایران در تازه ترین فهرست طلایه داران علم تنها سه نفر از پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خارج از وزارت علوم و بهداشت  حضور دارند که دکتر حسینی سالکده از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در حوزه موضوعی بیولوژی و بیوشیمی در این فهرست ثبت شده است.

مبنای گزینش دانشمندان برتر در پایگاه طلایه داران علم مرجعیت علمی است که  براساس تعداد ارجاعات صورت گرفته به پژوهش های پژوهشگران تعیین می شود. ارجاعات یا استنادها بیانگر میزان استفاده از نتایج پژوهش های منتشر شده هستند. هر چقدر تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش های یک محقق بیشتر باشد، کیفیت پژوهش های وی بالاتر بوده و این پژوهش ها از طرف جامعه علمی بیشتر پذیرفته شده اند.

گفتنی است دکتر قاسم حسینی سالکده در سال 1381 پس از دریافت مدرک دکتری از موسسه بین المللی برنج فیلیپین همکاری خود را با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی آغاز کرد. وی تحقیقات خود را بر روی کشف ژن ها و مکانیسم های درگیر در تنش های زیستی زنده و غیرزنده متمرکز کرده است. بیان پروتئین های مهم در سیستم های پروکاریوتی و یوکاریوتی از دیگر زمینه های تحقیقاتی دکتر حسینی است. وی معاون سازمان پروتئوم کشاورزی آسیا اقیانوسیه (AOAPO) ، عضو شورای مرکزی AOHUPO ، HUPO و رئیس پروژه پروتئوم کروموزوم Y است. از فعالیت های ملی وی می توان به تاسیس انجمن پروتئومیکس ایران در سال 1383 اشاره کرد. دکتر حسینی سالکده به عنوان عضو هیئت تحریریه با مجلاتی از جمله: Nature Scientific Reports˛ Journal of Proteome Research ˛Proteome science  Proteomics ˛ Frontiers in plant science  همکاری دارد. انتشار بیش از 150 مقاله علمی در مجلات بین المللی از جمله فعالیت های علمی دکتر حسینی  است.

عکس: سینا معتمدراد

1396-01-17