شنبه 01  اردیبهشت 1403
دوره معرفت افزایی اعضای  پژوهشگاه برگزار شد
دوره معرفت افزایی اعضای پژوهشگاه برگزار شد

دوره معرفت افزایی
اعضای هیات علمی پژوهشگاه با موضوع جریان شناسی روشنفکری دینی در ایران معاصر، 5 و 6 مردادماه در پژوهشگاه برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی امیدی عضو هیات علمی موسسه آموزشی تحقیقاتی امام خمینی (ره)  و مدرس دوره  معرفت افزایی اعضای هیات علمی در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به این که تحولات سیاسی اجتماعی جامعه منبعث از جریانهای فکری علوم انسانی است آشنایی اعضای هیات علمی و متخصصان علوم تجربی و طبیعی با افکار و مباحث مطرح در حوزه علوم انسانی را ضروری خواند.
وی اظهار داشت: بحثی را که طی این دو روز ارائه می دهیم روشنفکری دینی است بدیهی است آنچه جامعه متمدن را ایجاد می کند تلاش و پشتکار فکری و عملی روشنفکران در سه حوزه تولید و توزیع و مصرف اندیشه است و لذا آشنایی با تلاش های فکری روشنفکران بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان این که یک روشنفکر باید در خصوص وضعیت موجود، وضعیت مطلوب و چگونگی دستیابی به وضعیت مطلوب شتاخت کافی داشته باشد اظهار داشت: روشنفکر دینی با مبنا قرار دادن دین، مدنیت را طوری تعریف می کند که در تعارض با تعالیم وحدانی نباشد و ابعاد مادی و هم معنوی زندگی انسان را پوشش دهد.
قائم مقام گروه فلسفه سیاسی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی با بیان این که در جریان روشنفکری دینی با گونه های متعدد و متکثری مواجه هستیم تصریح کرد: برخی جریانهایی که به عنوان روشنفکری دینی معرفی می شوند در واقع جریان سکولار هستند و لذا آشنایی با مولفه ها و اهدافی جریان روسشنفکری دینی ضروری است.
وی افزود:روشنفکری جریانی منتقد است و از جامعه دانشگاهی هم انتظار داریم به طور انتقادی وارد بحث شوند و ضمن بیان دیدگاه ها و انتقادات خود نسبت به جریان های موجود،  راهکارهای فعال کردن و تاثیرگذاری جریان روشنفکری دینی در عرصه اجتماعی را مورد بحث و بررسی قرار دارند.
امیدی در پایان خاطرنشان کرد: طرح این قبیل مباحث در مجموعه هایی نظیر پژوهشگاه بیوتکنولوژی  کشاورزی که در فضای علوم انسانی فعالیت ندارند زمینه خوبی برای خارج شدن از فضای صرفا تجربی و طبیعی و توجه بیشتر به علوم انسانی است که از آنجا که پایه  تحولات سیاسی و اجتماعی هستند نمی توان از این قبیل علوم و جریان های فکری غافل بود.

عکس: حسن سمیعی

مورخ: 05-05-98