logo jihad
logo jihad
جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdivider رویکرد پژوهشکده به سمت تحقیقات جریان ساز ..(95/12/25)
 رویکرد پژوهشکده به سمت تحقیقات جریان ساز ..(95/12/25)
 رویکرد پژوهشکده به سمت تحقیقات جریان ساز ..(95/12/25)

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد

رشد 250 درصدی ضریب تاثیر مقالات پژوهشکده/افزایش 210 درصدی سهم تحقیقات کاربردی از طرح های پژوهشکده

 رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با اعلام افزایش 210 درصدی سهم تحقیقات کاربردی از کل طرح های پژوهشکده اظهار داشت: رویکرد پژوهشکده به سمت تحقیقات جریان ساز و گسترش طرح های کاربردی و بنیادی است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما که صبح امروز در آستانه سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و عید نوروز در جمع اعضای هیات علمی، محققان، کارکنان و دانشجویان پژوهشکده سخن می گفت با تبریک این اعیاد، فرازهایی از کتاب «فاطمه، فاطمه است» زنده یاد دکتر شریعتی در تجلیل از مقام دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) را قرائت کرد.

وی در ادامه در تبیین دستاوردهای پژوهشکده در سال 95 و برنامه های سال آینده پژوهشکده، اهمیت حیاتی امنیت غذایی و نقش زیست فناوری در بخش کشاورزی و توسعه پایدار را یادآور شد و گفت: تامین غذای جمعیت رو به افزایش کشور مستلزم افزایش عملکرد در واحد سطح از طریق به کارگیری فناوری های نوین به ویژه زیست فناوری است که می تواند برای غلبه بر چالش هایی مثل تغییر اقلیم، تنش های محیطی، آلودگی های زیست محیطی و افزایش هزینه های تولید راه حل ارائه کند.

دکتر خوش خلق سیما تصریح کرد: امنیت غذایی در گرو افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی است که محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در هر دو حوزه فعالیت دارند. راه کارهای پژوهشکده در این خصوص در سه محور کارآمدسازی ( از قبیل تولید نسل اول انتقال ژن، ریز ازدیادی و سالم سازی، مکمل های خوراک دام و تولید لاین های دابل هاپلویی)، دگردیسی(اصلاح نباتات مبتنی بر توالی یابی ژنوم وسنتتیک بیولوژی) و جریان سازی(نسل دوم انتقال ژن، سیستم بیولوژی) است.

وی در عین حال به مشکل کمبود اعتبارات پژوهشی اشاره کرد و گفت: درسال 1390 که بهترین سال بودجه ای پژوهشکده در دوره هشت ساله قبل بود، رقم اعتبارات تحقیقاتی پژوهشکده حدود یک میلیارد و 200 هزار تومان بود که با احتساب نرخ برابری ریال و دلار کمی بیش از یک میلیون دلار می شد. اعتبارات پژوهشی پژوهشکده طی سال های 90 تا 93 به شدت کاهش یافت و در مقابل نرخ برابری دلار و ریال سه برابر شد به طوری که بودجه تحقیقاتی پژوهشکده در سال 93 به حدود 200 میلیون تومان (کمتر از 100 هزار دلار) رسید که با توجه به این وابستگی زیاد پژوهشکده به مواد خارجی و ارسال نمونه ها به خارج، رکود بسیار شدیدی در بخش تحقیقات ایجاد شد.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه از سال 94 اعتبارات تحقیقاتی پژوهشکده روند افزایشی پیدا کرد به طوری که در سال جاری به حدود دو میلیارد تومان رسیده که بیش از بودجه تحقیقاتی سال 90 و البته تنها معادل 600 هزار دلار است. امیدواریم در بودجه سال آینده با اختصاص 4 میلیارد تومان اعتبار تحقیقاتی از لحاظ ارزی از رقم یک میلیون دلار سال 1390 هم عبور کنیم.

وی با تاکید بر این که کمبود اعتبارات در رویکرد تحقیقاتی پژوهشکده در سال های اخیر نیز تاثیر داشته است، اظهار داشت: اکثر طرح های پژوهشکده در سال های اخیر از نوع کارآمدساز یعنی پروژه های کم هزینه تر و زود بازده تر انتقال و کاربردی کردن دانش خارجی بوده ولی با جهش بودجه ای که در یکی، دو سال اخیر صورت گرفته به سمت طرح های جریان ساز و دگردیسی حرکت کرده ایم که امیدواریم با ادامه روند افزایش بودجه پژوهشی این رویکرد با سرعت بیشتر دنبال شود.

دکتر خوش خلق سیما خاطرنشان کرد: از سال 92 بدین سو با رشدی 210 درصدی در سهم پروژه های کاربردی از کل پروژه های پژوهشکده مواجهیم و برنامه پژوهشکده برای سال آینده، توسعه تحقیقات کاربردی و بنیادی و گسترش همکاری های بین المللی است.

وی در ادامه از افزایش کمی و کیفی تولیدات علمی و مقالات محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد و گفت: از نمودهای ارتقای کیفی مقالات رشد 250 درصدی ضریب تاثیر آنهاست که همه این مقالات از طرح های تحقیقاتی پژوهشکده منتج شده اند.البته انتظار ما از محققان این نیست که همه آنها در مرزهای دانش و حوزه های بنیادی کار کنند بلکه در کنار این گروه گروهی از محققان باید در زمینه تولید فناوری و تجاری سازی دانش فنی و گروهی دیگر در زمینه ترویج یافته ها و انتقال آنها به کشاورزان کار کنند و البته از هر سه گروه انتظار می رود که دستاورد و اثربخشی قابل قبولی داشته باشند.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه با اشاره به بازدید رییس جمهور از پژوهشکده در ایام دهه فجر امسال و برخی دستاوردها و موفقیتهای پژوهشکده در سال جاری از جمله راه اندازی اولین مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی کشور، ساختمان جدید و مرکز رشد پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، وب سایت جدید پژوهشکده و بانک میکروبی، رونمایی از سامانه تولید همزمان انرژی الکتریکی، گرمایشی و سوخت‌های زیستی خاطرنشان کرد: در سال جاری پایه های اصلی کار تحقیقاتی ما به خوبی شکل گرفته و فکرها به هم نزدیک شده و انتظار می رود سال آینده سالی بسیار پربار در ارائه توامندی ها و یافته های همکاران به جامعه کشاورزی کشور باشد.

در ادامه این مراسم ، دکتر حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشکده در سخنانی با تبریک زادروز بانوی مکرم اسلام حضرت فاطمه (س) و روز بزرگداشت مقام مادر و زن و عید نوروز اظهار داشت: از مشکلاتی که در عرصه پژوهش کشور وجود دارد ضعف در کار تیمی است. شاید اگر در مدارس و دانشگاه ها، آموزش کار گروهی و پژوهش جدی تر گرفته شود، این ضعف هم برطرف شود. در کارهای پژوهشی تا جایی که اهداف را در «من» می بینیم کارها به خوبی پیش می رود و هر چه به «ما» می رسیم، تلاش ها کم رنگ تر می شود. در حالی که اگر از ابتدا به «ما» نگاه کنیم در درازمدت تاثیر بزرگتری دارد تا این که به اهداف فردی توجه کنیم.

وی در ادامه به بحث تقسیم تحقیقات به کارآمدساز، دگردیسی و جریان ساز اشاره کرد و گفت: هر طرحی که به شورای پژوهشی پژوهشکده ارائه می شود باید دارای اثرگذاری ای در بخش کشاورزی باشد تا تصویب شود. از لحاظ رویکرد بیشتر پروژه های ما طرح های کارآمدساز هستند که با بودجه کم و در زمان کوتاه به نتیجه می رسند که البته اثربخشی انها هم نسبتا کمتر است. با توجه به این که سطح این پروژه ها در حدی است که شرکتهای خصوصی قادر به اجرای آنها هستند لازم است از ابتدای اجرای این قبیل طرح ها بخش خصوصی را نیز در کنار خود داشته باشیم

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: پژوهشکده در عین توجهی که به تحقیقات کارآمدساز دارد و در این راستا نسبت به راه اندازی مرکز رشد در رشت اقدام و مرکز رشد دیگری را هم سال آینده در کرج راه اندازی می کند از حرکت به سمت کارهای دگردیسی و جریان ساز هم که با بودجه و زمان بیشتر اجرا و اثربخشی بالاتری دارند حمایت می کند.

وی تصریح کرد: امیدواریم ضمن افزایش رویکرد همکاران به طرح های جریان ساز شاهد افزایش اثرگذاری تحقیقات در همه حوزه ها باشیم که با توجه به تلاش ها و تدابیر مدیریت پژوهشکده مطمئنا سال آینده سال جریان سازی و اثرگذاری هر چه بیشتر پژوهشکده در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی خواهد بود.

در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از برگزیدگان مسابقه بهترین سفره آرایی هفت سین که بین بخش های مختلف پژوهشکده برگزار شده بود به منظور بزرگداشت خجسته زادروز صدیقه کبری حضرت فاطمه (س) و روز زن، هدایایی به اعضای هیات علمی و کارکنان زن پژوهشکده اهدا شد.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1395-12-25
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,599 | بازدید امروز : 27