logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 30 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerپیگیری انعقاد هشت قرارداد جدید انتقال فناوری به بخش خصوصی/ استقبال پژوهشگاه از تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی با همکاری شرکتهای دانش بنیان
پیگیری انعقاد هشت قرارداد جدید انتقال فناوری به بخش خصوصی/ استقبال پژوهشگاه از تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی با همکاری شرکتهای دانش بنیان
پیگیری انعقاد هشت قرارداد جدید انتقال فناوری به بخش خصوصی/ استقبال پژوهشگاه از تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی با همکاری شرکتهای دانش بنیان

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تاکید بر استقبال پژوهشگاه از تجاری سازی انتقال دانش فنی به بخش خصوصی از انعقاد چهار قرارداد انتقال دانش فنی در سال گذشته و پیگیری انعقاد حداقل هشت قرارداد دیگر در سال جاری خبر داد

به گزارش روابط  عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم طی سخنانی در جمع مدیران شرکت درویش پایا با اشاره به رواج واردات و مشکلات فراوان تولیدکنندگان در کشور اظهار داشت: در زمینه تولید برخلاف واردات تجربه چندانی نداریم لذا ممکن است با فراز و فرودهای زیادی در این راه مواجه شویم اما با توجه به دستاوردها و نتایج تولید برای کشور عبور از سختی های این مسیر هم برای ما شیرین است.
وی با ابراز خرسندی از حضور مدیریت این واحد صنعتی پرسابقه در پژوهشگاه تاکید کرد: در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از همکاری با همه تولیدکنندگان استقبال می کنیم و خوشحالیم که ثمره این همکاری ها رونق تولید، کارآفرینی و ایجاد اشتغال و نهایتا خلق ثروت برای کشور است.
 خوش خلق سیما با اشاره به اقدامات ساختاری گسترده ای که برای تقویت بعد فناوری و تجاری سازی دستاوردهای محققان پژوهشگاه و دفاع از حقوق مالکیت فکری آنها صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: رویکرد پژوهشگاه، هدایت همه پروژه ها به سمت خروجی قابل تجاری سازی است و لذا تایید پروژه ها منوط به مطالعات امکان سنجی و جلب همکاری شرکتهای متقاضی دانش فنی از مراحل ابتدایی اجرای پروژه هاست.
 دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز با ارائه تاریخچه ای از تشکیل و گسترش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و پژوهشکده های منطقه ای آن در استانهای گیلان، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی اظهار داشت:
ماموریت پژوهشگاه تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی کشور با غلبه بر چالش هایی چون تنش های محیطی، هزینه های تولید، آلودگی محیط زیست و ارتقای کمیت و کیفیت محصولات است که پروژه های تحقیقاتی پژوهشگاه در راستای این ماموریتها تعریف می شوند.

وی با اشاره به راه اندازی واحد فناوری و تجاری سازی در پژوهشگاه اظهار داشت: زیرساختهای فناوری از رصد فناوری های روز تا امکان سنجی پروژه ها و انتقال دانش فنی در پژوهشگاه مهیا شده و در زمینه ارتباط با صنعت،بیش از 500 شرکت فعال در حوزه های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه شناسایی شده اند. بحث نظارت بر طرح های فناورانه نیز در دستور کار امسال ما قرار دارد.
آزادی با اعلام انعقاد چهار قرارداد با بخش خصوصی در سال گذشته و مذاکرات در حال انجام برای انعقاد حداقل هشت قرارداد دیگر در سال جاری  به تبیین بخشی از بروندادهای پیش بینی شده برای پژوهشگاه در افق 1400 پرداخت و گفت: 
مصمم هستیم که تا سال 1400 حدود 200 مقاله Q1 و 40 لاین، 40 محصول قابل تجاری، 15 ثبت اختراع جهانی، 47 دانش فنی، 15 دستورالعمل ترویجی و ثبت بالغ بر 200 گونه جدید میکروبی را داشته باشیم که خوشبختانه همین حالا در زمینه مقالات باکیفیت از میزان پیش بینی شده برای 1400 پیشی گرفته ایم.
وی در ادامه به دستاوردهای حاصل از تجاری سازی برخی طرح های شاخص پژوهشگاه پرداخت و گفت: براساس مطالعات اثربخشی، تنها یکی از پروژه های پژوهشگاه که طرح خودکفایی در تولید غده بذری عاری از ویروس ارقام سیب زمینی به روش کشت بافت است با عرضه به بخش خصوصی و تجاری سازی فقط تا سال 1393 بالغ بر 29 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در پی داشته است. در حال حاضر 25 شرکت مستقیما از دانش فنی تولید این غده های بذری که از پژوهشگاه دریافت کرده اند منتفع شده اند.


آزادی تصریح کرد: طرح دیگر پژوهشگاه که تکثیر انبوه پایه های سیب مالینگ مرتون است با صرف تنها 88 میلیون تومان بودجه اجرا شده که تاکنون 78 میلیارد تومان اثربخشی داشته است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح های تحقیقاتی پژوهشگاه که خواهان زیادی در بخش خصوصی دارد طرح جامع کشاورزی هالوفیت مبنا (کشت گیاه شورپسند سالیکورنیا) است که با سه میلیارد تومان اعتبار اجرا شده ولی ارزش اقتصادی آن در صورت اجرایی شدن در 500 هکتار از اراضی کشور بیش از 320 میلیارد تومان برآورد شده  است. البته پیش بینی ما این است که تا سال 1404 حداقل و هزار هکتار از اراضی به کشت سالیکورنیا اختصاص پیدا کند که ارزش طرح را چهار برابر می کند.
به گفته آزادی با بهره گیری از دستاوردهای این طرح می توان اراضی نامساعد کشور را که امکان کشاورزی در آنها وجود ندارد زیرکشت گیاهان شورپسند با کاربردهای مختلف برد که تاکنون اراضی وسیعی در جنوب کشور، حاشیه دریاچه ارومیه و گرگان زیر کشت این گیاه رفته است.

وی طرح تکثیر خرمای مجول به روش جنین زایی غیرجنسی، دستیابی به سیستم هاپلوئیدی موفق برای تولید لاین های اینبرد دبل هاپلوئید والدینی بذور هیبرید در خیار، تولید و تامین استوک ریزجلبک های مورد نیاز صنعت ابزی پروری از جمله واحدهای پرورش میگو، تولید شیر تخمیری فراسودمند پروبیوتیک، آنزیم بری جوانه گندم به روش پلاسمای سرد را از دیگر طرح های تجاری سازی شده و واگذار شده به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: طرح سالم سازی پایه ها و ارقام باغی نیز طی تفاهم نامه ای چهارجانبه با موسسه باغبانی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر در حال اجراست.
آزادی در ادامه از راه اندازی و توسعه مراکز رشد در پژوهشگاه خبر داد و گفت: مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه در رشت راه اندازی شده و با بهره برداری از ساختمان جدید پژوهشگاه در کرج ساختمان فعلی پژوهشگاه به مرکز نوآوری تبدیل خواهد شد  و شعب مرکز در پژوهشکده های منطقه ای تبریز و اصفهان  هم راه اندازی خواهند شد.
مهندس درویش مدیرعامل شرکت درویش پایا نیز در معرفی این مجموعه صنعتی تولیدی گفت: کارخانه درویش پایا در سال 1331 با تولید اجاق های خوراک پز و پریموس فعالیت خود را آغاز کرده و از 24 سال پیش به تولید انواع شیرآلات گاز و آب اشتغال دارد.
این مجموعه با بهره گیری از نیروهای متخصص و زبده خود در بخش های فنی و تحقیق توسعه و طراحی صنعتی قادر است برخی ماشین آلات مورد نیاز خطوط تولید خود را طراحی کرده و بسازد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه درویش پایا با توجه به علاقمندی به تولید و گسترش زمینه های فعالیت چند سالی است که بخش کشاورزی را نیز فعال کرده ایم که در حال حاضر دارای گلخانه پیشرفته ای با ظرفیت تولید روزانه چهار هزار شاخه گل رز  شاخه بریده است.
 درویش تصریح کرد: ما علاقمندیم در زمینه های جدید کشاورزی مثل کشت بافت نیز که از چند سال پیش کار روی آن را آغاز کرده ایم به طور جدی  وارد عمل شویم که در گام نخست تصمیم داریم با ایجاد گلخانه ای جدید روی تکثیر کشت بافتی گل های زینتی کار کنیم. 
دکتر شریعت پناهی، رییس بخش تحقیقات کشت بافت و سلول پژوهشگاه هم با بیان این که در حال حاضر آلودگی ویروسی نهال ها به عنوان یکی از معضلات جدی بخش کشاورزی در کشور مطرح است به فعالیتهای پژوهشگاه در زمینه رفع این معضل با
 استفاده از مهندسی بافت اشاره کرد و گفت: در صورتی که واحدهای بخش خصوصی مثل شرکت شما پای کار بیایند می توانیم دانش فنی و نمونه های اولیه نهالهای عاری از ویروس را  در اختیار متقاضی بگذاریم تا زمینه تکثیر نهالهای سالم و توسعه باغ های مادری سالم در کشور فراهم شود. در این بخش تحقیقاتی به دانش فنی تولید بذور هیبرید نیز دست پیدا کرده ایم که آماده انتقال آن به واحدهای بخش خصوصی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وابستگی کشور در تامین بذور سبزی و صیفی جات وزارت کشاورزی امسال ارز تخصیصی به واردات بذر را  نیمایی کرده که مبلغ حاصل از تفاوت نرخ ارز نیمایی با دلار 4200 تومانی  قرار است به تقویت زیرساختهای تولید بذر در کشور اختصاص داده شود. 
در ادامه این جلسه دکتر ضرغامی، عضو هیات علمی پژوهشگاه که سالها در  زمینه تکثیر خرمای رقم مجول از طریق کشت بافت کار کرده به ارائه توضیحاتی در خصوص این طرح پرداخت و گفت: با این که کشور ما از نظر سطح زیرکشت خرما در رتبه اول دنیاست ولی از نظر تولید بعد از مصر در رتبه دوم هستیم. در کشورهایی مثل مصر و مراکش خرمای رقم مجول کشت می شود که بازده آن 10 تا 12 تن در هکتار است در حالی که بازده ارقام خرمای متداول در ایران حدود 5 تا 7 تن است که امیدواریم با تکثیر و جایگزینی این رقم مشتری پسند بهره وری کشت خرما و درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.
در ادامه دکتر داوودی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه که حدود دو دهه در زمینه طراحی و ساخت بیوراکتوها و مکانیزه کردن و کاهش هزینه های کشت بافت فعالیت دارد از توانمندی بالای پژوهشگاه در این حوزه ها و آمادگی برای انتقال دانش فنی و تجارب موجود به بخش خصوصی خبر داد.
در ادامه این نشست دکتر آزادی توضیحاتی در خصوص نحوه تنطیم قراردادهای انتقال دانش فنی پژوهشگاه با بخش خصوصی ارائه داد و مقرر شد پیش نویس قراردادهای همکاری پژوهشگاه و شرکت درویش پایا در زمینه انتقال دانش فنی تکثیر خرمای مجول و بیوراکتورها تدوین و مذاکرات برای عقد قرارداد و آغاز همکاری های مشترک فیمابین ادامه یاید.
مدیرعامل شرکت درویش پایا و هیات همراه در پایان با تقدیر از  آمادگی پژوهشگاه در انعقاد قرارداد انتقال دانش فنی و همکاری با این واحد تولیدی در بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه زمینه های همکاری های مشترک را بررسی کردند.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

عکس : حسن سمیعی

مورخ : 26-03-98

1398-03-27
منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,572 | بازدید امروز : 101