logo jihad
جمعه 26 مهر 1398
dividerآرشیو اخبارdividerدر مراسم روز مزرعه معرفی شد: تولید گراس های علوفه ای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
در مراسم روز مزرعه معرفی شد: 
تولید گراس های علوفه ای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
در مراسم روز مزرعه معرفی شد: تولید گراس های علوفه ای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی


در مراسم روز مزرعه که با مشارکت فعال پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، گراس های علوفه ای متحمل به سرما و خشکی تولید شده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که از پاییز سال گذشته در مجتمع کشت و صنعت صفایی کشت شده بود به شرکت کنندگان معرفی شد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر بابک ناخدا و دکتر رضا محمدی در توضیح این دستاورد گفتند: گراس های علوفه ای پتانسیل فراوانی برای تولید علوفه با کیفیت در شرایط سخت محیطی به خصوص در مناطق سردسیری و مراتع مناطق شمالی و شمال غربی کشور دارند. با توجه به استقرار سریع، تحمل نسبی خوب به سرما و خشکی، چند ساله بودن و امکان استفاده از بارش های پاییزه و بهاری، از این گراس های علوفه ای می توان برای ایجاد چراگاه های دائمی و احیا مراتعی که در اثر چرای بی رویه و فشار بیش از حد دام از بین رفته اند به خوبی بهره برداری کرد.
 علاوه بر این با توجه به سیستم توسعه یافته ریشه ای در این گیاهان، کشت آنها در اراضی مرتعی و مناطق شیبدار، از روانآب و فرسایش آبی و بادی خاک به میزان چشمگیری جلوگیری کرده و باعث نفوذ بیشتر آب در خاک و تغذیه سفره های آب زیر زمینی می شوند.
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی علاوه بر گراس های علوفه ای در اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک نیز با مجتمع کشاورزی و دامپروری صفاری همکاری دارد که از آن جمله می توان به اجرای پروژه تحقیقاتی تولید فرمولاسیون مناسب باکتری های بومی سیلاژ ذرت توسط دکتر غلامرضا صالحی جوزانی اشاره کرد. 
120 میلیارد مکعب آب زیرزمینی کسری داریم 
   عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم گفت: کشور با 120 هزار متر مکعب کسری آب منابع زیر زمینی مواجه است. از این رو باید به سمت تغییر الگوی کشت، شیوه های نوین آبیاری و کشت گلخانه ای حرکت کرد.
 
وی اظهارداشت:
برای جبران کسری آب های زیر زمینی با آب های موجود فاصله زیادی وجود دارد و لازم است تا با حرکت به سمت شیوه های نوین آبیاری محصولات کشاورزی، تغییر الگوی کشت و نیز حرکت به سمت کشت گلخانه ای، این کسری جبران شود.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به سرانه پایین مصرف شیر در کشور گفت: کشور از ظرفیت بالایی در تولید شیر برخوردار است و تلاش می کنیم تا طی 5 سال آینده سرانه مصرف شیر را به 130 لیتر برسانیم که این مهم با اصلاح ترکیب تغذیه ای در کشور محقق می شود.
کشاورز تصریح کرد: میزان تولید شیر و فراورده های آن در کشور به حدی است که سالانه 450 هزار تن شیر و فراورده های آن به سایر کشورها صادر می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعی با بیان اینکه افزایش تولید شیر به تولید علوفه بستگی دارد افزود: با تغییر الگوی کشت و اصلاح سیستم زراعی، تولید علوفه افزایش می یابد، برای افزایش میزان تولید شیر باید از تنوع علوفه و جایگزینی علوفه دارای ارزش غذایی بالا، با علوفه مرسوم و کشت علوفه خارج از فصل استفاده کرد.
کشاورز با بیان اینکه رشد اقتصادی، تقاضای مواد غذایی را افزایش می دهد اظهار داشت: با توجه به این که به دلیل محدودیت هایی نظیر آب زراعی، امکان توسعه اراضی و سطح زیر کشت وجود ندارد لازم است تا رویکرد و الگوی کشت را تغییر دهیم.
وی به خودکفایی بالای 80 درصدی کشور در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: هیچ کشوری در تولیدات محصولات کشاورزی به خودکفایی صد در صدی نمی رسد و همین میزان از خودکفایی نیز در کشور نیز قابل توجه است.
مرتضی رضایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام نیز در این مراسم گفت: کمبود آب، مهمترین چالش کشاورزی کشور است که این مهم در حوزه دامپروری نیز اثرات خود را در تولید محصولات دامی نشان می دهد.
وی اظهار داشت: بیشترین علوفه مورد نیاز کشور به صورت آبی کشت می شود که این امر هزینه های بسیاری را به کشور تحمیل می کند.
رضایی گفت: ایران از شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک برخوردار است و میزان تولید آب سبز یا همان آب حاصل از بارندگی در کشور بسیار محدود است.
وی گفت: کمبود بارش نزولات جوی باعث می شود تا تولید علوفه در مراتع طبیعی بسیار کم باشد که این مهم هزینه های تولید شیر و گوشت را افزایش می دهد.
معاون وزیر جهادکشاورزی در امور دام با اشاره به این که شرط تحقق دست یابی به کشاورزی پایدار حفاظت از محیط زیست و منابع آب است افزود: جای تأسف است که به دلیل استفاده از شیوه های نادرست در کشت علوفه و محصولات کشاورزی و آبیاری، منابع آب به ویژه آب های زیرزمینی در کل کشور بسیار ضعیف شده است و این مهم تولید محصولات کشاورزی را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: استاندارد نبودن علوفه تولیدی یکی دیگر از محدودیت های موجود در تولید محصولات دامی است، امروز در اکثر مناطق شیوه های مکانیزاسیون، به زراعی و به نژادی در تولید علوفه مورد توجه قرار نمی گیرد که باید برای اصلاح این روند برنامه ریزی منسجمی صورت گیرد.
رضایی با تأکید بر لزوم اجرای طرح های پایلوت در حوزه کشاورزی و دامپروری برای دست یابی به شیوه های نوین کشاورزی گفت :اجرای این طرح ها به بهره برداران کمک می کند تا از روش های نوین در حوزه کشاورزی و دامپروری درک واقعی و ملموس پیدا کنند.
کریم ذوالفقاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم در این مراسم گفت: کشاورزان استان تهران سالانه 6 میلیون تن محصول کشاورزی به ارزش 320 هزار میلیارد ریال تولید می کنند.
وی اظهار داشت: با این که وسعت اراضی کشاورزی در استان تهران 187 هزار هکتار و نسبت به سایر استانها کمتر است ولی به دلیل بهره وری بالا در استفاده از آب، نهاده های کشاورزی و استفاده از شیوه های نوین، سالانه 6 میلیون تن محصولات کشاورزی به ارزش320 هزار میلیارد ریال تولید می شود که بیشتر از سایر استان ها با اراضی بیشتر است.
ذوالفقاری با اشاره به این که مصرف سرانه گوشت قرمز در استان تهران 13 کیلوگرم است افزود: نیاز سالانه استان تهران به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که از این میزان، 900 هزار تن تولید و یکصد هزار تن دیگر از طریق واردات تأمین می شود.
وی اظهار داشت: استان تهران با داشتن بیش از یک میلیون رأس دام سبک و 450 هزار رأس دام سنگین، رتبه نخست تولید شیر کشور را در اختیار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تولید شیر و گوشت را در ارتباط مستقیم با تولید علوفه دانست و افزود: در حال حاضر سالانه یک میلیون و 800 هزار تن علوفه در استان تولید می شود که از این میزان یک میلیون و 300 هزار تن به تولید ذرت علوفه ای اختصاص دارد، استان تهران تلاش دارد تا با تولید محصولات علوفه ای با نیاز آبی کمتر، در مصرف بهینه آب نیز پیشگام باشد.
وی با اشاره به لزوم ورود تولیدکنندگان شیر به پرورش دام پروری و گوشتی گفت: با اصلاح نژاد هلشتاین به شیری گوشتی باید به تولید گوشت نیز توجه شود تا برای تأمین گوشت نیاز به واردات حتی یک کیلوگرم گوشت قرمز نداشته باشیم.
در مراسم روز مزرعه که با حضور کشاورزانی از استان های تهران، البرز، سمنان، زنجان، اصفهان، مرکزی، فارس، قم، خراسان رضوی و قزوین در روستای چالتاسیون پیشوا برگزار شد، کشاورزان و تولید کنندگان تجربیات خود را در کشت گیاهان علوفه ای و تولید سیلاژ و همچنین فناوری های نوین آبیاری و تغییر آرایش کاشت ذرت به منظور افزایش بهروری آب با یکدیگر به اشتراک گذاشتند.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

                                                

 

 

 

عکاس: حسن سمیعی

مورخ: 28-01-98

منبع : روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

  • آخرین مقالات
  • آخرین اخبار
  • پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی 16 و 17 اردیبهشت ماه میزبان دو دانشمند برجسته ژاپنی است که نخستین و تنها تولیدکننده رز، میخک و ارکیده های آبی رنگ در دنیا هستند. ...
  • دومین کنفرانس علمی منطقه ای مالکیت فکری آسیا (IPSCHOLAR ASIA) تحت مدیریت سازمان جهانی مالکیت فکری و سازمان تجارت جهانی با حضور متخصصان حقوق مالکیت فکری آسیا در دانشکده حقوق دانشگاه ملی سنگاپور برگزار شد. ...
  • دکتر حاجی‌رضایی، استاد تمام موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی(IPK)  آلمان به منظور مشاوره و تقویت ارتباطات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به ایران سفر کرده است. ...
  • انتشار جدیدترین مقاله عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در حوزه مهندسی ژنتیک ضریب تاثیری با نمره 8/9 را کسب کرد. دکتر پژمان آزادی عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و رییس پژوهشکده گل و گیاهان زینتی از چاپ تازه ترین مقاله ی خود در یکی از معتبرترین نشریه های تخصصی بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد. ...
  • سخنرانی محقق بخش انتقال ژن و ایمنی زیستی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در یکی از معتبرترین کنگره­های بین المللی در حوزه علوم زیستی کنگره بین­ المللی بیوشیمی  و زیست شناسی مولکولی در تاریخ 30 و 31 اردیبهشت ماه سال جاری در سئول کره جنوبی با رویکردی تخصصی و کاربری میزبان محققان و دانشمندان حوزه بیوتکنولوژی و زیست شناسی بود. ...
  • کنفرانس بین المللی پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها از تاریخ 23-21 ژوئن 2016 (31 خرداد لغایت 2 تیر 95) در بوداپست مجارستان با حضور حدود 400 محقق فعال در زمینه پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌های انسانی و دامی از حدود 60 کشور دنیا از قبیل آمریکا، انگلیس، فرانسه، سوئد، سوییس، آلمان، هلند، دانمارک، استرالیا، ایتالیا، روسیه، مجارستان، اسلواکی، اسلوونی، پرتغال، اسپانیا، ایرلند، ...
faq
© تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 333,374 | بازدید امروز : 531