logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdivider تحریم ها فرصتی برای اثبات اثربخشی تحقیقات است

تحریم ها فرصتی برای اثبات اثربخشی تحقیقات است
تحریم ها فرصتی برای اثبات اثربخشی تحقیقات است

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی معتقد است  تحریم ها با همه مشکلات و کمبودهایی که در پی داشته فرصتی است که بتوان اثربخشی و کارایی تحقیقات را به گروه های هدف از قبیل بخش اجرا، شرکتهای خصوصی و عموم مردم نشان داد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما که در چارچوب دیدارهای دوره ای با اعضای هیات علمی و محققان بخش های مختلف پژوهشگاه در بخش مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی سخن می گفت با اشاره به هدفگذاری پژوهشگاه برای اثرگذاری بر تولید ناخالص ملی گفت: یکی از بخش هایی که می تواند بیشترین نقش را در این زمینه داشته باشد بخش مهندسی ژنتیک است که همواره از فعالترین بخش های پژوهشگاه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر به واقع اعتقاد داریم که پژوهش زیربنای توسعه است و این پژوهشگاه هم می تواند مشکلات گروه هدف را که در درجه اول کشاورزان هستند حل کند باید روح تلاش و خودباوری و باور عمیق به "ما می توانیم" را در خود تقویت کنیم. 
خوش خلق سیما با بیان این که ایران در حال حاضر درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی است اظهار داشت: خوشبختانه محققان ما ثابت کرده اند که در سختترین شرایط هم قادرند با پیشرفتهای علمی و فناوری روز دنیا همراه شوند کمااین که شاهد انتقال و توسعه تکنیک کاملا جدید کریسپر در حوزه بیوتکنولوژی کشور هستیم.
وی با بیان این که بخش تحقیقات باید در درجه اول در پی حل مشکلات کشور و تولید ثروت باشد گفت: در حال حاضر تامین بیش از 92 درصد دانه های روغنی و بیش از 90 درصد علوفه کشور وابسته به واردات است که  اگر بتوانیم حتی یک درصد از واردات این محصولات کم کنیم صرفه جویی ارزی قابل توجهی صورت گرفته است.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به برخی مخالفتهای غیرعلمی با فناوری مهندسی ژنتیک در کشور گفت: اگر اعتقاد داریم با مهندسی ژنتیک می توانیم بهره وری را بالا ببرین،مصرف آب را کم کنیم و تاثیرات تغییر اقلیم را مدیریت کنیم باید با تمام توان از این فناوری دفاع کنیم و اثرگذاری آن را در عمل به جامعه نشان بدهیم و با روش علمی دغدغه هایی را که درباره مهندسی ژنتیک در مردم ایجاد کرده اند رفع کنیم.

وی در ادامه با تقدیر از تلاش اعضای هیات علمی و کارشناسان و دانشجویان بخش مهندسی ژنتیک پژوهشگاه پیشنهاد کرد در کنار تربیت دانشجو در بخش که طبعا امکان جذب همه آنها وجود ندارد کارشناسانی خبره در امور مختلف انتقال ژن آموزش داده شوند که هر یک در بخشی از کار انتقال ژن متخصص باشند و البته اعضای هیات علمی و دانشجویان بخش با همه کارشناسها کار کنند تا با رفتن فارغ التحصیلان خللی در فعالیتهای بخش ایجاد نشود.
در این جلسه همچنین دکتر بهزاد قره یاضی، رییس بخش مهندسی ژنتیک و تعدادی از اعضای هیات علمی و محققان بخش به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

      

      

      

      

      

      

      

      

      

عکس:حسن سمیعی

1397-11-08

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,844 | بازدید امروز : 158