logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید و تقدیر معاون رییس جمهور از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دکتر نوبخت: پیشرفت های ایران در بیوتکنولوژی از دستاوردهای شاخص جمهوری اسلامی است
بازدید و تقدیر معاون رییس جمهور از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دکتر نوبخت: پیشرفت های ایران در بیوتکنولوژی از دستاوردهای شاخص جمهوری اسلامی است
بازدید و تقدیر معاون رییس جمهور از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دکتر نوبخت: پیشرفت های ایران در بیوتکنولوژی از دستاوردهای شاخص جمهوری اسلامی است

معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با امیدبخش توصیف کردن دستاوردها و محصولات این پژوهشگاه در حوزه های بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی و تقدیر از تلاش های محققان پژوهشگاه اظهار داشت: دستیابی ایران به جایگاه نخست منطقه و چهاردهم جهان در حوزه بیوتکنولوژی در کنار پیشرفتهای حاصل شده در فناوری فضایی و نانوفناوری از دستاوردهای جمهوری اسلامی در چند دهه اخیر است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نوبخت که بعد از ظهر شنبه به منظور بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مشاهده روند احداث ساختمان جدید پژوهشگاه در پژوهشگاه حاضر شده بود در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای محققان پژوهشگاه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد رشد علمی تحسین برانگیز کشور هستیم که از یکی از فناوری های نوینی که در آن جایگاه رفیعی داریم، بیوتکنولوژی است.

وی با ابراز خرسندی از این که  برای دومین بار از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کرده است، اظهار داشت: محققان این پژوهشگاه در کنار فعالیتهای موفقی که در حوزه زیست فناوری داشته اند در زمینه نانوفناوری هم فعالیت دارند که تلفیقی این دو فناوری در پژوهشگاه محصولات بسیار امیدبخشی داشته است.

در ابتدای بازدید دکتر نوبخت و هیات همراه از پژوهشگاه در نشستی که با حضور استاندار البرز، دکتر خاوازی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و جمع دیگری از مدیران وزارت جهاد کشاورزی و مسوولان استان برگزار شد، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سخنانی گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشگاه ارائه داد.

وی با اشاره به تاریچه پژوهشگاه که در سال 1378 با هدف توسعه و استفاده از فناوری های نوین کشاورزی در جهت حل مشکلات بخش کشاورزی تاسیس شده اظهار داشت: با توسعه ساختار پژوهشکده، مراکز منطقه ای آن با تمرکز بر حوزه های تخصصی بیوتکنولوژی کشاورزی به ترتیب در سال 83 در تبریز و اصفهان،  در سال 84 در رشت و در سال 96 در مشهد راه اندازی شدند. ساختمان جدید مرکز منطقه ای رشت (پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری) در سال 95 با حضور دکتر نوبخت افتتاح شد که امیدواریم به زودی با حمایت و حضور معاون محترم رییس جمهور، ساختمان مرکزی جدید پژوهشگاه در کرج را هم افتتاح کنیم.

خوش خلق سیما با بیان این که ماموریت پژوهشگاه تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی کشور با غلبه بر چالش هایی چون تنش های محیطی، هزینه های تولید، آلودگی محیط زیست و ارتقای کمیت و کیفیت محصولاات است با تبیین بروندادهای پیش بینی شده برای پژوهشگاه در افق 1400 اظهار داشت: رویکرد اصلی تحقیقات پژوهشگاه، عرضه دستاوردهای قابل تجاری سازی است و در این راستا به اثربخشی پژوهش ها توجه ویژه داریم. بر این اساس، طبق  بررسی صورت گرفته، تنها یکی از پروژه های پژوهشگاه که طرح خودکفایی در تولید غده بذری عاری از ویروس ارقام سیب زمینی به روش کشت بافت است با عرضه به بخش خصوصی و تجاری سازی بالغ بر 29 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در پی داشته است.

  .

طرح دیگر ما که تکثیر انبوه پایه های سیب مالینگ مرتون است با صرف تنها 88 میلیون تومان بودجه اجرا شده که تاکنون 78 میلیارد تومان اثربخشی داشته است.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح های تحقیقاتی پژوهشگاه که خواهان زیادی در بخش خصوصی دارد طرح جامع کشاورزی هالوفیت مبنا (کشت گیاه شورپسند سالیکورنیا) است که با سه میلیارد تومان اعتبار اجرا شده ولی ارزش اقتصادی آن بیش از 320 میلیارد تومان است. با بهره گیری از دستاوردهای این طرح می توان اراضی نامساعد کشور را که امکان کشاورزی در آنها وجود ندارد زیرکشت گیاهان شورپسند با کاربردهای مختلف برد که تاکنون اراضی وسیعی در جنوب کشور، حاشیه دریاچه ارومیه و گرگان زیر کشت این گیاه رفته است.

وی طرح تکثیر خرمای مجول به روش جنین زایی غیرجنسی، دستیابی به سیستم هاپلوئیدی موفق برای تولید لاین های اینبرد دبل هاپلوئید والدینی بذور هیبرید در خیار، تولید و تامین استوک ریزجلبک های مورد نیاز صنعت ابزی پروری از جمله واحدهای پرورش میگو، تولید شیر تخمیری فراسودمند پروبیوتیک، آنزیم بری جوانه گندم به روش پلاسمای سرد را از دیگر طرح های تجاری سازی شده و واگذار شده به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: طرح سالم سازی پایه ها و ارقام باغی نیز طی تفاهم نامه ای چهارجانبه با موسسه باغبانی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و موسسه ثبت و گواهی نهال و بذر در حال اجراست.

دکتر خوش خلق سیما طرح تولید انزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان از شکمبه شتر و تولید آنزیم های نوترکیب دارویی در سلول هویج (بتاگلوکوسربروزیداز) جهت درمان بیماری گوشه، تولید بیوراکتور ارزان برای کشت سلول ها و بافت های گیاهی و تولید انواع متابولیت های ثانویه و همچنین تولید پنبه تراریخته مقاوم به کره غوزه که با حداکثر یک بار سمپاشی میانگین عملکردی بیش از 4 تن در هکتار دارد و بهره وری آب آن 1.6 برابر پنبه غیرتراریخته است از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه عنوان کرد.

وی در ادامه از راه اندازی و توسعه مراکز رشد در پژوهشگاه خبر داد و گفت: سه مرکز نوآوری نیز تا سال 99 به ترتیب در کرج و پژوهشکده های منطقه ای تبریز و اصفهان راه اندازی می شوند.

 

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه به روند طولانی احداث ساختمان جدید پژوهشگاه که با زیربنای 34 هزار و 882 مترمربع در نزدیکی محل فعلی پژوهشگاه در حال احداث است اشاره کرد و گفت: طرح احداث ساختمان جدید پژوهشگاه در سال 1382 و در زمان ریاست دکتر قره یاضی مطرح شد و مطالعات طرح به یک شرکت مشاور واگذار شد اما با تغییر ریاست پژوهشگاه در پاییز 84 روند پیگیری پروژه یک سال متوقف شد و پس از مناقصه جدید در سال 85 از سال بعد عملیات احداث ساختمان مجددا آغاز شد که تا سال 88 ادامه داشت و از سال 90 عملا کار متوقف شد به طوری که تا سال 94 تنها 110 میلیون تومان اعتبار به پروژه اختصاص داده شد. از بهمن 94 مجددا پروژه فعال شد و از سال 95 کار رسما شروع شد که تا دی ماه امسال در مجموع 77 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی با بیان این که طی سال های 85 تا 93 حدود 11 میلیارد تومان و طی سالهای 94 تاکنون 14.7 میلیارد تومان صرف این پروژه شده است خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی پروژه در زمینه زیرساخت آب و برق و گاز ساختمان است که استاندار پیشین دستور رفع مشکل را داده بودند که مجددا با مشکل مواجه شده که امیدواریم با مساعدت استاندار جدید این مشکل برطرف شود.

خوش خلق سیما با بیان این که پژوهشگاه کاملا مشکلات اقتصادی دولت را درک می کند در زمینه اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه گفت: در صورت تخصیص 19 میلیارد تومان اعتبار می توانیم ساختمان مرکزی پژوهشگاه را با تمام ازمایشگاه ها و محوطه و نما آماده کنیم و در صورت اختصاص 20 میلیارد تومان دیگر تمام طبقات اداری و بخش های دیگر ساختمان را تا شهریورماه آینده به پایان می بریم.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان با مقایسه بودجه اختصاصی به پژوهشگاه و بودجه پارک های علم و فناوری گفت: پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی مثل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در دل وزارت جهاد کشاورزی همان کارکرد پارک ها را برای وزارت جهاد کشاورزی دارند و اگر حمایت کافی از آنها صورت گیرد می توانند به اندازه پارک ها در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد دانش بنیان موثر باشند.

موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز هم با تاکید بر اهمیت حمایت از تحقیقات کشاورزی اظهار داشت: متوسط عملکرد محصولات زراعی که در کشور 12 تن است در استان البرز 25 تن است و متوسط عملکرد محصولات باغی هم که کشور 10 تن است در استان البرز 20 تن است که ناشی از توجه به دستاوردهای تحقیقاتی است.

در ادامه، دکتر نوبخت به همراه معاون وزیر جهاد کشاورزی، استاندار البرز و دیگر مسوولان و مدیران از نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند و توضیحات لازم در خصوص دستاوردهای بخش های مختلف تحقیقاتی و پژوهشکده های منطقه ای پژوهشگاه از سوی اعضای هیات علمی و مجریان پروژه ها ارائه شد.

از جمله طرح های معرفی شده در نمایشگاه پروژه های تولید نانوبیوسیلیکا از کاه و کلش برنج، نانوآفت کش های گیاهی، کود زیستی بر پایه استرپتومایسس، کود بیوکمپوست و نانوکود، تولید غذای آبزیان با ریزجلبک ها، پروتکل تکثیر و تولید ÷دازک های گلایول کشت بافتی و سازگاری با آنها در خاک به منظور تولید پداژه های گل دهنده،  معرفی گیاهان سازگار و متحمل به شوری و خشکی از جمله سورگوم و ارزن اصلاح شده بود.

پایان بخش این برنامه بازدید دکتر نوبخت و همراهان از ساختمان مرکزی در حال احداث پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بود.

 

 

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

1397-11-06

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,898 | بازدید امروز : 31