logo jihad
logo jihad
سه شنبه 04  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerمدیرکل دفتر همکاری های بین المللی سازمان: اولویت روابط بین الملل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، انتقال دانش و فناوری های جدید به کشور است
مدیرکل دفتر همکاری های بین المللی سازمان:
اولویت روابط بین الملل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، انتقال دانش و فناوری های جدید به کشور است
مدیرکل دفتر همکاری های بین المللی سازمان: اولویت روابط بین الملل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، انتقال دانش و فناوری های جدید به کشور است
 
 
مدیرکل دفتر روابط علمی و همکاریهای بین المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر حمایت همه جانبه سازمان از گسترش ارتباطات و همکاری های بین المللی محققان، انتقال دانش و فناوری های جدید به کشور را اولویت اساسی این دفتر عنوان کرد.
 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر تورج ولی نسب پیش از ظهر امروز با حضور در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در نشستی با حضور اعضای هیات علمی و محققان پژوهشگاه به تشریح اقدامات و برنامه های حمایتی سازمان در زمینه همکاری های بین المللی پرداخت.
 
دکتر حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشگاه طی سخنانی در این نشست اظهار داشت: در دوره مدیریت اخیر دفتر روابط علمی و همکاری های بین المللی سازمان، شاهد تحولی چشمگیر در برنامه های حمایتی هستیم که فرصت بسیار خوبی برای محققان خصوصا همکاران جوان  سازمان فراهم کرده است.
 
دکتر ولی نسب هم با بیان این که حضور در سفرهای علمی و همکاری های تحقیقاتی بین المللی، دید محققان کشور را نسبت به فضای ارتباطات علمی متحول می کند اظهار داشت: در حال حاضر زمینه های بسیار خوبی برای همکاری های بین المللی و تبادل دانش و فناوری بین ایران و کشورهای خارجی از جمله با کشورهای منطقه وجود دارد که باید از این فرصت ها استفاده کرد.
 
وی با بیان این که یکی از اشکال ارتباطات علمی بین المللی حضور در کنفرانس ها و همایش های علمی خارج کشور است اظهار داشت: تا سال گذشته مبلغ هفت میلیون تومان برای حضور در کنفرانس های کشورهای دور و سه و نیم میلیون تومان برای  حضور در کنفرانس های علمی در کشورهای نزدیک پرداخت می شد که امسال آن را به نه و چهار و نیم میلیون تومان افزایش داده ایم و به دنبال افزایش بیشتر مبلغ اعطایی هستیم تا محققان ما بتوانند راحت تر در نشست های علمی خارجی شرکت کنند. البته در مورد موسسات مادری مثل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیمی از این مبلغ توسط موسسه و نیمی دیگر توسط سازمان پرداخت می شود که پژوهشگاه در این زمینه کاملا فعال است.
 
ولی نسب با بیان این که تسهیلات شرکت در همایش ها منوط به ارائه مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی مصوب محققان است اظهار داشت: به منظور کاهش هزینه های شرکت در کنفرانس ها قصد داریم کشورهایی مثل روسیه و هند را که جزو کشورهای نزدیک محسوب می شوند در گروه کشورهای دور قرار دهیم.
 
وی درباره فرصت های پژوهشی محققان موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: امور مربوط به فرصت های پژوهشی که تا پیش از این منوط به گذراندن مراحلی در بین الملل وزارتخانه بود از امسال در دفتر روابط علمی سازمان دنبال می شود. اعطای فرصت  های پژوهشی که از یک هفته تا سه ماه هستند مشروط به داشتن خروجی علمی است و سازمان تمام هزینه های مربوط به بلیت، ویزا و ... محققانی را که با امضای رییس سازمان به این ماموریت ها اعزام می شوند متقبل می شود. در فرصت های پژوهشی تاکید سازمان بر انتقال تکنولوژی به کشور است و هر محقق یک بار در سال می تواند از این امکان استتفاده کند.
 
ولی نسب درباره فرصت های مطالعاتی که در اختیار محققان موسسات پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد نیز گفت: تا پیش از این تنها استادان و دانشیاران می توانستند از فرصت مطالعاتی استفاده کنند ولی به تازگی این امکان برای استادیارانی که 70 درصد نمره دانشیاری را کسب کرده اند نیز فراهم شده است. مدت فرصت مطالعاتی 9 ماه است که تا سه ماه دیگر نیز قابل تمدید می باشد.
 
وی با دعوت از محققان پژوهشگاه برای استفاده از تسهیلات فرصت پژوهشی و فرصت مطالعاتی که در سال جاری توسط پژوهشگاه استفاده نشده است گفت: در طول فرصت مطالعاتی ماهانه مبلغی حدود چهار هزار دلار هم در اختیار محقق قرار می گیرد که البته فعلا براساس نرخ 4200 تومان است اما تلاش زیادی شده که این نرخ را که برای سفرها و بازدیدها اصلاح شده در مورد اعزام محققان به فرصت های مطالعاتی هم اصلاح کنیم.  
 
مدیرکل دفتر روابط علمی و همکاریهای بین المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه درباره تسهیلات جذب نخبگان نیز گفت: در صورت جذب نخبگان مورد تایید بنیاد ملی نخبگان در موسسات تحقیقاتی، ماهانه 4 میلیون و 300 هزار تومان بابت حقوق فرد و مبلغی جزئی به عنوان هزینه آزمایشگاه و امکانات به موسسه پرداخت می شود. جذب مشمولان نخبه برای گذراندن دوره سربازی نیز از دیگر شیوه های جذب نخبگان با حمایت سازمان و بنیاد ملی نخبگان است.
 
وی افزود: دعوت از استادان ایرانی مقیم خارج هم که مانند جذب نخبگان در پژوهشگاه به خوبی مورد توجه قرار گرفته از برنامه های مورد تاکید سازمان است مشروط به این که با انتقال دانش و تکنولوژی به کشور همراه باشد. بنیاد ملی نخبگان در صورت تایید  علمی استادان ایرانی مقیم خارج از سفر آنها به ایران حمایت می کند و در مورد دعوت از استادان خارجی نیز که حمایتی از سوی بنیاد نمی شود، هم موسسات تحقیقاتی و هم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج حمایت های خوبی انجام می دهند.
 
ولی نسب با دعوت از موسسات تحقیقاتی و اعضای هیات علمی خصوصا محققان جوان به عضویت در
انجمن ها و محافل علمی بین المللی اظهار داشت: عضویت در انجمن ها نقش موثری در شناساندن محققان ما در سطح بین المللی و کمک به توسعه همکاری های خارجی دارد. البته در مورد انعقاد یادداشت تفاهم با موسسات علمی خارجی که باید با هماهنگی وزارت امور خارجه باشد توصیه می کنیم که موسسات راسا اقدام نکنند. حضور در اجلاس های بین المللی به عنوان نماینده ایران نیز اگر با حکم ماموریت از وزارتخانه نباشد منوط به تاییده ها و تشریفات خاص در وزارت امور خارجه است.
 
وی در ادامه بر ضرورت توجه محققان به استفاده از گرنتهای پژوهشی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر هر 15 میلیون تومان گرنت یک امتیاز در ارتقای اعضای هیات علمی دارد و در ارزیابی موسسات تحقیقاتی نیز فاکتور قابل توجهی است. در مورد همکاری در پروژه های بزرگ بین المللی نیز می توان بخش هایی که توسط محققان ایرانی انجام می شود در قالب طرح هایی تعریف و در سامانه مربوطه ثبت کرد.  
 
ولی نسب در پایان خاطرنشان کرد: ستادهای فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم بودجه های خوبی برای حمایت از طرح های تحقیقاتی مصوب خود دارند که محققان ما می توانند از این ظرفیت نیز به خوبی بهره ببرند.
 
گفتنی است در خلال سخنان و توضیحات دکتر ولی نسب، سوالات و نقطه نظراتی نیز از سوی اعضای هیات علمی و محققان حاضر در نشست مطرح شد که  مدیرکل دفتر روابط علمی و همکاریهای بین المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به آنها پاسخ داد.

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

1397-10-22

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,674 | بازدید امروز : 112