logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerعرضه دستاوردهای پژوهشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار
عرضه دستاوردهای پژوهشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار
عرضه دستاوردهای پژوهشگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با شرکت در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار تازه ترین دستاوردهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر خاوازی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بازدید از غرفه متمرکز سازمان در نمایشگاه که برای نخستین بار موسسات مختلف سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را گرد هم آورده است از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنوژی نیز بازدید کرد. 

در این بازدید، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با ارائه گزارشی از تازه ترین دستاوردهای محققان پژوهشگاه از جمله طرح تولید نهال خرمای مجول با استفاده از روش جنین زایی غیرجنسی، طرح تولید لاین های والدینی بذور هیبرید، شیر تخمیری فراسودمند، گیاه شورپسند سالیکورنیا، تولید رنگدانه های مختلف از ریزجلبک و مواد آرایشی بهداشتی غنی سازی شده با جلبک، افزایش ماندگاری جوانه گندم به روش پلاسمای سرد و پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر تریکودرما به اقدامات صورت گرفته در زمینه تجاری سازی این دستاوردها پرداخت.
وی با اشاره به واگذاری دانش فنی تولید لاینهای والدینی بذور هیبرید و تولید گیاه شورپسند سالیکورنیا به بخش خصوصی در هفته پژوهش امسال و تاکید بر این که طرح های دیگری از جمله دانش فنی شیرتخمیری و طرح تکثیر خرمای مجول نیز در آستانه انعقاد قرارداد هستند تصریح کرد: رویکرد پژوهشگاه در اجرای طرح های پژوهشی کاملا کاربردی و در جهت رفع نیازهای صنعت و تجاری سازی است و در این راستا تلاش داریم بخش خصوصی را از ابتدای طرح ها در کنار محققان خود داشته باشیم.

دکتر مریم شهبازی، مدیر ارتباط با صنعت و تجاری سازی پژوهشگاه نیز توضیحاتی در خصوص فعالیتهای پژوهشگاه در زمینه ایجاد شبکه ارتباط با صنعت و شناسایی 700 شرکت خصوصی فعال در حوزه های مرتبط با پژوهشگاه و اقدامات و برنامه های اجرا شده به منظور معرفی توانمندی ها و زمینه های همکاری پژوهشگاه با این شرکتها ارائه داد.

دکتر خاوازی، رییس سازمان نیز با ابراز خرسندی و تقدیر از موفقیت ها و دستاوردهای پژوهشگاه در زمینه تجاری سازی دستاوردها و انعقاد قرارداد انتقال دانش فنی به شرکتهای خصوصی بر ضرورت توسعه طرح های فناورانه به ویژه تولید لاین های والدینی بذور هیبرید که در مورد خیار و فلفل به نتیجه رسیده و روی گیاه گوجه فرنگی در حال پیگیری است تاکید کرد.

وی با ارائه رهنمودهایی تصریح کرد روند انتقال دانش فنی باید به فناوری های مختلف پژوهشگاه نیز گسترش یابد. 

دکتر رفیعی پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور و دکتر زارع، معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج هم از دیگر مسوولانی بودند که در نخستین ساعات برپایی نمایشگاه از دستاوردهای پژوهشگاه بازدید کردند.

بخش‌های دانش‌بنیان جزو بخش‌های پویای کشور هستند
 
 دکتر ستاری، معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور طی سخنانی در مراسم افتتاحیه نوزدهمین "نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن  بازار و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که از سوم تا ششم دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است با اشاره به چالش‌های اقتصادی در کشور، گفت: علیرغم مشکلات در بخش‌های اقتصادی، ولی فروش شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار چشمگیر است که این امر نشان می‌دهد بخش‌های دانش‌بنیان جزو بخش‌های پویای کشور هستند.

وی  افزود: با تمام مشکلات و چالش‌های اقتصادی، حجم اقتصاد دانش‌بنیان به شدت در حال افزایش است.

ستاری با بیان اینکه فروش شرکت‌های دانش‌بنیان روند افزایش را نشان می‌دهد، اظهار کرد: این امر نشان می‌دهد که شرکتهای دانش‌بنیان بخش پویایی هستند.

ستاری ادامه داد: امروز پارک‌های علم وفناروی و مراکز رشد در دانشگاه‌ها توسعه یافته‌اند، ولی باید فناوری‌هایی که از سوی این شرکت‌ها تولید می‌شوند، به زندگی مردم وارد شده تا آنها از شیرینی و حلاوت این فناوری‌ها بهره‌مند شوند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان اینکه این دو نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه فناوری در کشور محسوب می‌شوند، خاطر نشان کرد: این دوره از نمایشگاه با همکاری و هماهنگی دو نهاد معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و وزارت علوم برگزار شده و امیدواریم خروجی خوبی داشته باشند.

 تولیدکنندگان داخلی به فضای فکری ایجادشده در کشور اطمینان کنند

 دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم طی سخنانی در این مراسم با بیان این که علی‌رغم این‌که این وزارتخانه سهم کمی از اعتبارات پژوهشی را در اختیار دارد، ولی حمایت از پژوهش و فناوری را در دستور کار دارد، گفت: از تولیدکنندگان داخلی درخواست دارم تا به فضای فکری ایجادشده داخلی اطمینان داشته باشند و با آنها همکاری کنند.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، افزود: در رتبه‌بندی‌های علمی انجام شده ایران از نظر تولید علم  رتبه شانزدهم دنیا را کسب کرده است و از نظر سرعت رشد تولیدات علمی در سال میلادی گذشته رتبه اول را  کسب کرده‌ایم. 

وی با بیان این‌که بعد از ایران، کشورهای چین و روسیه سرعت تولید علم بالایی دارند، در ادامه خاطر نشان کرد: ایران همچنین در منطقه رتبه اول تولید علمی را کسب کرده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که این اعداد ظرفیت علمی کشور را نشان می‌دهد، گفت: علاوه بر این در حوزه‌هایی مانند نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی و برخی دیگر از رشته‌ها ایران رتبه‌های کمتر از 10 را کسب کرده است.

وی با اشاره به این‌که در حال‌ حاضر اساتید و محققان مراکز تحقیقاتی سایر دستگاه‌ها به ظرفیت‌های علمی کشور اضافه شده‌اند، در این باره توضیح داد: از این رو ظرفیت بزرگ علمی در کشور ایجاد شده است و بر این اساس رویکرد وزارت علوم در سال‌های اخیر  حرکت به سمت تولید فناوری و کاربرد دانش و فناوری ها در جامعه و همچنین تولید ثروت است.

غلامی در ادامه‌ با بیان این که در حال‌ حاضر 43 پارک علم و فناوری در کشور راه‌اندازی شده است، اضافه کرد: در کنار علم ‌و فناوری و مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند و بر این اساس وزارت علوم در راستای حمایت از تبدیل دانش به فناوری و کاربردی کردن دستاوردهای علمی حمایت‌های مالی از بخش‌های پژوهشی داشته است.

وی با اشاره به این که حمایت‌های ما به سمت حمایت از شرکت‌های جوان دانش‌بنیان است، گفت: این‌ در حالی است که وزارت علوم سهم کمی از منابع پژوهشی را در اختیار دارد و اگر همه دستگاه‌ها این جهت را در برنامه‌های خود قرار دهند، طبعا منابع بیشتر مالی به حوزه‌های علمی و فناوری اختصاص خواهد یافت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صندوق‌های حمایت از پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: در این راه صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند نقش موثری در سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر ایفا کند.

وی ضمن ابراز امیدواری به این‌که به علم و فناوری کشور و همچنین اساتید خوش‌فکر و صاحب نظر علم توجه بیشتری صورت گیرد، گفت: هر چند که ما در این مسیر تجربه زیادی نداریم، ولی نمونه‌های موفقی در کشور ایجاد شده است و امیدوارم در جمعی که امروز (دوشنبه) تشکیل شده است، در آینده نیز یک روند رو به رشدی داشته باشند. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به تولیدکنندگان داخلی، تاکید کرد: از تولیدکنندگان داخلی درخواست دارم که به فضای فکری ایجادشده در کشور اطمینان کنند و در این صورت قطعا می‌توانند حمایت‌های مورد نیاز را دریافت کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: تلاش ما بر این است که خودباوری را در نسل جوان جامعه افزایش دهیم.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

1397-10-03

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,719 | بازدید امروز : 102