پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید های علمی...(95/10/25)
بازدید های علمی...(95/10/25)

بازدید دانش آموزان مدرسه شهامت از بخش های تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

آشنایی با مفاهیم پایه زیست فناوری به شکلی ساده و قابل درک و کاربرد تکنولوژی های نوین در استفاده از این فن آوری از اهداف بازدید های دانش آموزی از بخش های تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی می باشد.

به گزارش اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها بازدید دانش آموزان مدرسه پایه پنجم و ششم ابتدایی مدرسه شهامت به سرپرستی مربی این مدرسه در دو گروه بازدیدکننده انجام شد. در ابتدا دانش آموزان با هدف آشنایی با عملکرد کلی محققان و بخش های تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در سالن آمفی تئاتر به تماشای فیلم معرفی پژوهشکده نشستند.

در بخش تحقیقات کشت بافت و سلول مهندس زهتابی کارشناس بخش مذکور با مثالی ساده و بیانی شیوا دانش آموزان را با اصول و فنون کشت بافت گیاهی و سلول آشنا نمودند و همچنین بازدیدکنندگان با دستاوردهای اخیر این بخش نظیر تولید نهال های کشت بافتی رقم خرمای مجول، و ارقام پسته UCB1آشنا شدند. در ادامه در بخش تحقیقات انتقال ژن دستاورد های مهم این بخش نظیر روند دستیابی به برنج تراریخته و پنبه تراریخته به طور مفصل توسط دکتر محسن پور برای بازدیدکنندگان توضیح  داده شد. البته برخی از دانش آموزان که نسبت به گیاهان تراریخته بسیار کنجکاو بودند شروع به بحث و گفتگو با رییس این بخش نمودند. در بخش دیگر دکتر علیزاده محقق در امور نانو بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش نانوتکنولوژی کشاورزی به شکلی ساده و قابل درک برای دانش آموزان مباحث نانو و نانو متریک را با ذکر مثال و به تصویر کشیدن توضیحات ارائه نمود و دانش آموزان را با تجهیزات مدرن و میکروسکوپ های فوق پیشرفته این بخش تحقیقاتی آشنا کرد. مهندس عزیزی و نذیری از دانشجویان پژوهش محور مقطع دکتری پژوهشکده مسائل مربوط به پروبیوتیک و بیوتکنولوژی میکروبی را برای دانش آموزان تشریح نمودند و در ادامه این بازدید در آزمایشگاه زیست شناسی سازواره ها مهندس کریمی کارشناس تحقیقاتی بخش برخی توضیحات را ارائه نموده و در پایان در بخش تحقیقاتی فیزیولوژی مهندس غفاری کارشناس بخش به همراه مهندس فکرت و ریاحی دانشجوی مقطع دکتری بخش مذکور در ارتباط با جلبک اسپرولینا و گیاه هالوفیت مبنا سالیکورنیا پاره ای از توضیحات را ارائه نمودند.

گفتنی است پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی که زیر نظر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی می باشد  به منظور محیا نمودن شرایط و امکانات رشد و پرورش خلاقیت ها و ارتقای دانایی و توانایی دانش آموزان به تناسب استعداد ها و علایق آنها و همچنین به جهت شناسایی و فراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعداد ها و پرورش خلاقیت های فردی و گروهی، در طول سال میزبان بازدید های علمی دانش آموزان از بخش های تحقیقاتی شش گانه و گسترش فرهنگ مطالعه و پژوهش در بین آنان می باشد.

عکس: سینا معتمدراد

1395-12-11