جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر خوش خلق سیما رئیس پژوهشگاه در پیامی هفته پژوهش و فناوری را به تمامی محققان و تلاشگران عرصه پژوهش و فناوری تبریک گفت.
دکتر خوش خلق سیما رئیس پژوهشگاه در پیامی هفته پژوهش و فناوری را به تمامی محققان و تلاشگران عرصه پژوهش و فناوری   تبریک گفت.

پژوهش، نوآوری و فناوری امروزه به عنوان مهمترین عامل در دستیابی جوامع به پیشرفت و توسعه پایدار تلقی می شود. به طوری که سهم اختصاص یافته به تحقیقات از تولید ناخالص ملی در هر کشوری معیاری مهم برای ارزیابی توسعه یافتگی کشورهاست.

تجربه چهل ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی  در تاکید بر توسعه آموزش عالی، توجه به حوزه های مختلف فناوری به ویژه فناوری های پیشرفته، تولید علم و گسترش فعالیتهای تحقیقاتی در راستای نیل به خودکفایی نیز نمونه ای  عینی از نقش حیاتی پژوهش و فناوری در استقلال و توسعه کشوراست.

امسال هفته پژوهش را در حالی آغاز می کنیم که با تشدید تحریم های ناجوانمردانه آمریکا و مشکلات و چالش های اقتصادی، ضرورت پرداختن به پژوهش به منظور تامین نیازهای داخلی و رسیدن به راه حل های علمی و عملی برای حل مسائل و چالش های موجود بیش از پیش مشخص شده است.

در سالی که گذشت، مساله کم آبی بیش از همیشه ابعاد نگران کننده و بحران زای خود را به رخ کشید و نشان داد که کاهش تهدیدات ناشی از بحران آب از طریق مدیریت مصرف آب و افزایش بهره وری آن در بخش کشاورزی تا چه حد برای امنیت غذایی کشور حیاتی است.

در این شرایط  پژوهشگران هم مسوولیتی دو چندان دارند و باید با تلاشی بیش از پیش، بازنگری در روش‌های ناکارآمد و گشودن مسیرهای جدید، از فرصت تاریخی فراهم شده برای حل چالش های اساسی کشور نقش آفرینی بیشتر و ارتقای جایگاه پژوهش و فناوری در روند توسعه پایدار کشور  استفاده نمایند تا بدین ترتیب تهدیدها را تبدیل به فرصت برای شکوفایی هر چه بیشتر صنعت و کشاورزی نمایند.

به موازات تشدید چالش ها و مشکلات، پژوهشگاه هم در ادامه مسیر پرامید خود، ارتقای کمی و کیفی دستاوردهای پژوهشی را با راهکارهایی چون توسعه برنامه‌های حمایتی برای ارتقای پژوهش، مشتری محوری و جهت گیری تحقیقات به قرارداد با صنعت، ورود جدی تر به عرصه بازاریابی و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی، کمک به توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در قالب مرکز رشد و ... دنبال کرده است.

این اقدامات که حاصل تلاش فرد فرد اعضای هیات علمی، کارشناسان، پژوهشگران، دانشجویان و پشتیبانان بخش تحقیقات در حوزه اداری است، شعار هفته پژوهش  و فناوری امسال را که «پژوهش هدفمند، فناوری ارزش‌آفرین در خدمت تولید ملی» در عرصه عمل، عینیت بخشیده  است.

اینجانب ضمن تبریک هفته پژوهش به تمامی تلاشگران عرصه پژوهش و فناوری کشور به ویژه خانواده بزرگ و فرهیخته پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و ارج نهادن به خدمات و دستاوردهای درخشان آنها، سلامتی و توفیق روزافزون عزیزان را از درگاه یکتای بی همتا مسالت دارم.

1397-09-21