logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید جمعی از اعضای سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ
بازدید جمعی از اعضای سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ
بازدید جمعی از اعضای سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ

مهندس سیدحسین حسینی معاون مهندسی و کشاورزی بسیج مهندسی سپاه تهران سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ به همراه تعدادی از مهندسین این سازمان در روز چهارشنبه 14/9/97 از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند.

 

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بازدید که با برنامه ریزی دکتر علی سحری مقدم مسئول کانون آموزش کشاورزی سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ انجام شد، ابتدا دکتر پژمان آزادی قائم مقام امور فناوری پژوهشگاه با خیر مقدم و تشریح اهمیت تکنولوژی و بیوتکنولوژی در کشور افزود زیبایی کار تکنولوژی در این است که در ذات و درون خود روز به روز اصلاح می شود. دکتر آزادی گفت: مباحث علمی را باید با نگاه علمی مورد توجه قرارداد و نظرات غیر کارشناسی در مقوله بیوتکنولوژی و محصولات تولیدی در این عرصه فاقد ارزش علمی است. قائم مقام فناوری پژوهشگاه گفت: زمانی که واردات انبوه محصولات تراریخته انجام می شود هیچ کس معترض نیست اما زمانی که تلاش می شود همین محصولات با دلالیل علمی و با کیفیت در کشور تولید شود و بحث خودکفایی پیش می آید مخالفت ها آغاز می شود. دکتر آزادی با اشاره به اهمیت بیوتکنولوژی در کشاورزی کشور این رشته علمی را یکی از مهم ترین رشته ها در جلوگیری از وابستگی به بیگانگان دانست و افزود جامعه ما باید به سمت سوی علمی گرایش پیدا کرده و به محققین و نتایج علمی پژوهشگران کشور مان اعتماد کنند.

بر پایه ی این گزارش دکتر مسعود توحیدفر استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در این بازدید مبحث اهمیت در تولید و پژوهش های محصولات تراریخته را برای بازدیدکنندگان تشریح کرد و افزود امنیت غذایی امروزه کمتر از امنیت مرزها در کشورها محسوب نمی شود.

ایشان با ارایه ارقام و آمار جهانی در خصوص انواع محصولات گفت سی درصد محصولات کشاورزی به دلیل بهره گیری غیر کارشناسی از سموم ضد آفات و بسیاری از انواع جانوری و گیاهی به علت عدم استفاده بهینه از سموم و قارچ کش ها از بین رفته است.

وی افزود بسیاری از کشورهای اروپایی به علت کاهش رشد جمعیت نیازی به واردات و تولید محصولات تراریخته ندارد ایشان با تشریح جایگاه مهندسی ژنتیک، بررسی سیستم نظارتی و قانون ایمنی زیستی را برای شرکت کنندگان توضیح داد و اهمیت علم و دانش و بهره گیری از شیوه های بیوتکنولوژی را از اهداف کلان نظام علمی و فناوری کشور ذکر کرد دراین مراسم پخش فیلم دستاوردهای پژوهشگاه برای بازدیدکنندگان، خانم دکتر محسن پور عضو هیات علمی بخش مهندسی ژنتیک و انتقال ژن با گزارشی از بحث موفقیت آمیز بودن تولید محصولات تراریخته در جهان گفت در اتحادیه اروپا سی و سه میلیون تن محصولات تراریخته وجود دارد و اشاره کرد از سهم محصولات تراریخته از سطح زیر کشت جهانی هفتاد وهشت درصد سویا ، شصت و چهار درصد پنبه ، بیست و شش درصد ذرت و بیست و چهار درصد کلزا می باشد و افزود نود و شش درصد پنبه تولیدی آمریکا تراریخته است.

دکتر محسن پور با بررسی کارشناسی مراکز تحقیقاتی جهان یادآور شد مراکز علمی معتبر تولید و بهره برداری از محصولات تراریخته را گواهی کردند از جمله اتحادیه اروپا با پانصد گروه تحقیقاتی بر این امر تأکید کرده است ایشان به عنوان نمونه تغییر ساختار ریشه برنج را برای بازدیدکنندگان تشریح کرد و گفت در این روش فقط ریشه متحمل به خشکی می شود و هیچ تغییری در مزه، رنگ، بو و طعم برنج به وجود نمی آید.

وی افزود با شیوه های بیوتکنولوژی جلوی بسیاری از بیماری ها گرفته شده و اصولا برای تولید محصولات تراریخته و همچنین واردات این محصولات نیازمند دریافت مجوز هستیم و مسیر دریافت و مراحل قانونی مجوزهای مورد نیاز برای تولید محصولات تراریخته و واردات این محصولات را برای مهندسین بسیجی تشریح کرد.

گروه شرکت کنندگان در این بازدید سپس از بخش های مختلف پژوهشگاه بازدید کرده و پایان بخش این برنامه بازدید از گلخانه تراریخته پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بود.

مهندسی سید حسین حسینی معاون مهندسی کشاورزی سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ با قدردانی از فرصت پیش آمده برای این بازدید اظهار داشت هدف از برنامه ریزی برای این بازدید آشنایی مهندسان بسیجی با رشته علمی (بیوتکنولوژی) بود و این بازدید ها می تواند به رفع ابهامات و شناخت دقیق تر در خصوص محصولات تراریخته کمک شایانی بنماید و  آمادگی سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت محمد رسول ا... (ص) تهران بزرگ را برای دوره های آموزشی و همکاری مشترک میان پژوهشگاه و این سازمان اعلام کرد و اظهار امیدواری کرد که رسانه ملی نسبت به رفع ابهام از دستاوردهای بیوتکنولوژی کشور همت گمارد.


     

     

     

    

               

1397-09-14

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,895 | بازدید امروز : 28