logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerارائه سخنرانی دکتر نیازیان در خصوص القای هاپلوئیدی مبتنی بر روش های مولکولی و مهندسی ژنتیک
ارائه سخنرانی دکتر نیازیان در خصوص القای هاپلوئیدی مبتنی بر روش های مولکولی و مهندسی ژنتیک
ارائه سخنرانی دکتر نیازیان در خصوص القای هاپلوئیدی مبتنی بر روش های مولکولی و مهندسی ژنتیک

سخنرانی محسن نیازیان پسادکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موضوع « القای هاپلوئیدی مبتنی بر روش های مولکولی و مهندسی ژنتیک»، 13 آذرماه 97 با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، محققان و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ، سخنرانی با خیر مقدم و معارفه توسط دکتر شریعت پناهی آغاز شد، دکتر نیازیان بیان کرد روش هاپلوئیدی درمدت زمان کمتری منجر به ایجاد لاین های خالص والدینی جهت تولید واریته های هیبرید F1 در گیاهان دگرگشن و نیز کاهش مدت زمان برنامه اصلاحی گیاهان خودگشن می شود در حال آن که در اصلاح نباتات  سنتی ایجاد لاین های خالص به 8-7 سال زمان احتیاج دارد. در ادامه سخنرانی انواع روشهای مبتنی بر کشت بافت و مبتنی بر مهندسی ژنتیک جهت القاء هاپلوئیدی معرفی شد و روش CENH3 به عنوان بهترین روش مولکولی جهت القای هاپلوئیدی معرفی شد.

دکتر نیازیان یادآور شد روش CENH3 منجر به ایجاد والد القاگر هاپلوئیدی در گیاهان  سخت پاسخ ده به روش های القای هاپلوئیدی مبتنی بر کشت بافت  می شود، وی با اشاره به تاریخچه القای هاپلوئیدی از طریق روش CENH3 افزود این روش ابتدا درسال 2010 میلادی توسط  Ravi and Chan در گیاه (Arabidopsis) منجر به ایجاد گیاهان هاپلوئید شد.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت در تلاقی والد القاگر هاپلوئید با والد تیپ وحشی، کروموزم های والد القاگر حذف شده و تنها کروموزم های والد تیپ وحشی به نتاج (نسل آینده) منتقل می شود. وی در ادامه این سخنرانی به بیان تجزیه داده های القای کالوس در کشت بساک گوجه فرنگی با روش شبکه عصبی مصنوعی و پردازش تصویر پرداخت و بیان کرد روش شبکه عصبی مصنوعی با قدرت بیشتر نسبت به روش کلاسیک رگرسیون چندمتغییره عوامل موثر بر القای کالوس در کشت بساک را شناسایی نمود.

 در پایان سخنرانی به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

 

     

                    

1397-09-13

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,753 | بازدید امروز : 67