logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتشریح یافته های علمی ارایه شده در کنفرانس بین المللی به-نژادی در گیاهان از طریق جهش-زایی و بیوتکنولوژی
تشریح یافته های علمی ارایه شده در  کنفرانس بین المللی به-نژادی در گیاهان از طریق جهش-زایی و بیوتکنولوژی
تشریح یافته های علمی ارایه شده در کنفرانس بین المللی به-نژادی در گیاهان از طریق جهش-زایی و بیوتکنولوژی

 

" FAO/IAEA International Symposium on Plant Mutation

"  Breeding and Biotechnology 

 

دکتر مهران عنایتی شریعت پناهی عضوهیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی یافته های علمی ارایه شده در کنفرانس بین­المللی به نژادی موتاسیونی و بیوتکنولوژی که با همکاری سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) و آژانس بین­المللی انرژی اتمی (IAEA) از تاریخ 5 الی 9 شهریور ماه 1397 برابر با 31- 27 آگوست 2018 در مقر سازمان بین­المللی انرژی اتمی در وین _ اتریش برگزار شده بود را برای همکاران تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این سخنرانی در روز یکشنبه مورخ 11 آذرماه 1397 از ساعت 11 لغایت 12 برگزار شد ، دکتر  شریعت پناهی اظهار داشت شرکت کنندگان در این اجلاس از تمامی قاره­های جهان بودند و هدف از برگزاری این کنفرانس ارایه آخرین دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی و دانشگاهی ملی _ بین المللی دنیا درزمینه اصلاح از طریق جهش­زایی و بهره­برداری از بیوتکنولوژی در ارتقاء سیستم جهش زایی بوده و تقریبا از اکثر کشورهای جهان  در این کنفرانس حضور داشتند.

افتتاحیه این کنفرانس  با سخنرانی رییس بخش مشترک  "FAO/IAEA " در ارتباط با جهش زایی در گذشته، حال و آینده آغاز شده که آماری از ارقام معرفی شده از روش جهش زایی را به تفکیک قاره ها و محصولات مطرح و همچنین گزارشی از فعالیت های به نژادی از طریق جهش زایی از سال 1960 تا کنون در فازهای مختلف بیست ساله را ارایه نمودند.

گروه تحقیقاتی دیگری از چین نیز جهش زایی کلاسیک و درون شیشه­ای را برای ایجاد شیمرهای فنوتیپی در گل های زینتی مورد توجه قرار داده بود و به این نتیجه رسیده بودند که جهش های القا شده روی گیاهان زینتی مختلف باعث تاثیر بر خصوصیات گل شامل : رنگ ، بو، اندازه، عادات رشدی گل و خصوصیات برگ گل شده و نتایج این تحقیق می تواند کاربرد زیادی بویژه از بعد اقتصادی در گل های زینتی و همچنین صنایع عطرسازی داشته باشد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه با اشاره به مطالب عنوان شده توسط Bradley J. Till  از آمریکا عنوان کرد ایشان تکنولوژی توالی یابی NGS را به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند در سالهای اخیر بر شمرد و اظهار داشت توالی یابی NGS قادر به شناسایی و غربالگری موتاسیون های مفید  در کمترین زمان با کمترین هزینه است مثالهای کاربردی روش NGS در جمعیت های جهش یافته برنج ، جو و موز را که هزینه های شناسایی را بسیار کاهش داده است و باعث افزایش سرعت و دقت تحقیقات اصلاحی از طریق موتاسیون شده بود را برای شرکت کنندگان تشریح کرد.

دکتر شریعت پناهی به پژوهش مطرح شده توسط نماینده برزیل اشاره کرد که از تحقیقات ایشان از موتاسیون برای ایجاد پرتغال و نارنگی بدون هسته استفاده شده بود که اعتقاد داشتند روش های سنتی از قبیل تلاقی در این خصوص موفق نبوده در این تحقیق از اشعه گاما بر روی 2000 جوانه موفق به ایجاد 07% گیاهانی شدند که بدون هسته تولید شدند که دارای شیرینی و صفات مطلوب اولیه بود.

دکتر شریعت پناهی با اشاره به ارایه تکنیک TILLING که توسط Miriam Szurman از کشور لهستان ارایه گردید اظهار داشت تکنیک TILLING به عنوان یک تکنیک ژنتیک معکوس معرفی شد و سپس عنوان شد که TILLING یکی از روش های ژنتیک معکوس جهت شناسایی جهش های نقطه ای اعمال شده در ژنوم می باشد و همچنین یک تکنیک دو مرحله ای است که در آن موتا ژن های شیمیایی در مرحله اول اعمال و سپس یک روش حساس ردیابی موتاژن در مرحله دوم بکار کرفته می شود. روش TILLING برای اصلاح صفات مطلوب در گیاهان مورد استفاده قرار گرفته است از جمله روش بهره گیری از این تکنیک را برای افزایش دوره نگهداری گوچه فرنگی تشریح کرد.

دکتر شریعت پناهی افزود در این همایش جهانی دستاوردهای تحقیقاتی بخش کشت بافت و سلول پژوهشگاه به شرکت کنندگان معرفی شد و با تعدادی از شرکت های خصوصی بین المللی فعال در جهت اخذ سفارش تحقیقاتی یا تجاری سازی دستاوردهای فناورانه بخش کشت بافت تبادل نظر شد و در خصوص شناسایی زمینه های همکاری مشترک تحقیقاتی با دانشگاه های و مراکز پیشرفته بین المللی گفتگو و مذاکره شد.

علاقه مندان برای بهره برداری بیشتر می توانند جهت دریافت گزارش سفر و فایل پاورپوینت سخنرانی های ارایه شده در کنفرانس به واحد روابط عمومی پژوهشگاه مراجعه نمایند.

 

   

   

   

   

   

1397-09-11

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,868 | بازدید امروز : 18