logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیک دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیک دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیک دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

شش  نفر از دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه­های شهید بهشتی ، صنعتی شریف و دانشگاه تهران به همراه دکتر علی محمد بنائی مقدم استادیار دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات بیوشیمی - بیوفیزیک که در روز سه شنبه 97/08/22 به عنوان هماهنگ­ کننده بازدید و استاد راهنما، دانشجویان را همراهی می­کرد از بخش­های مختلف پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بازدید ابتدا بخش فیزیولوژی مولکولی مورد بازدید دانشجویان قرار گرفت. دانشجویان شرکت کننده در این بازدید با سازو کارهای علمی برای تولید ارقام جدید زراعی و باغی آشنا شده و کارشناسان بخش در خصوص اهمیت این بخش در زمینه­های غذایی و صنعتی توضیحات لازم را ارایه دادند و در خصوص چگونگی کارورزی و کارآموزی در این بخش سئوالاتی مطرح کردند که به آنها پاسخ داده شد .

بخش بعدی این بازدید حوزه بیوتکنولوژی میکروبی بود که خانم دکتر هاشمی اهداف بخش و فعالیت­های در دست اقدام را برای دانشجویان تشریح کرده و یادآور شدند پژوهش­ها در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اهمیت و جنبه کاربردی روی آنها انجام می­شود و برای نمونه فعالیت­های بخش بیوتکنولوژی میکروبی بر روی سموم و کودها را به صورت کارشناسی برای دانشجویان توضیح داد و افزود برای حفظ محیط زیست و نیز تولید محصولات با کیفیت و کم کردن از حجم کودهای شیمیایی در کشاورزی این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

دکتر هاشمی با اشاره به مشکلات تولید محصولات زراعی و کشاورزی اظهار داشت با فعالیت­های پژوهشگاه بیوتکنولوژی  و حمایت وزارت جهاد کشاورزی از این پژوهشگاه و جایگزینی دستاوردهای فنی پژوهشگاه در بخش کود و سم محصولات کشاورزان بهبود یافته و از ضرور و زیان کشاورزان در استفاده نابجا از کودهای شیمیایی جلوگیری شده است و یادآور شد اهمیت دانش بیوتکنولوژی به­ ویژه اهمیت میکروبیولوژیکی صنعتی یک از راه­های ثروتمند شدن کشورها بوده و کشور ما نیز در این مسیر گام بر­می­دارد .

بر پایه این گزارش دانشجویان در بازدید از بخش کشت بافت با تعاریف علمی این بخش آشنا شده و خانم مهندس عروجلو با تشریح دستاوردهای پژوهشگاه در خصوص رسیدن به دانش فنی و تجاری­ سازی نمونه ­های خیار و گوجه­ فرنگی و همچنین کشت­ بافت خرما و سیب توضیحات لازم را به دانشجویان ارایه کردند.

بخش مهندسی ژنتیک توسط خانم دکتر محسن­ پور  مورد توجه دانشجویان قرار گرفت ایشان به تشریح چگونگی فعالیت پژوهشگاه دانش فنی مهندسی ژنتیک نمونه­ های تغییر ساختاری ریشه برنج و فعالیت در زمینه انتقال ژن به ذرت را برای دانشجویان به صورت کارشناسی تشریح کرد. دکتر محسن­ پور با اشاره به اهمیت امگاتری برای سلامتی انسان و وجود این ماده مفید در ماهی و تلاش­­های پژوهشگاه برای جانشینی این ماده در ذرت و مسیر علمی آن برای دانشجویان توضیح داد .

بخش زیست­شناسی سامانه­ ها نیز در این بازدید مورد توجه دانشجویان بازدید کننده بود که در این بخش دکتر شهره آریایی­ نژاد با توضیح کلی در مورد تحقیقات این بخش، در خصوص آنالیز متاژنوم و اطلاعات غنی که از این آزمایش می توان بدست آورد، توضیحات کاملی را مطرح نمود. دکتر آریایی­ نژاد در خصوص چگونگی همکاری دانشجویان با پژوهشگاه توضیحات لازم را ارایه داده و مسیر اداری را برای آنها تشریح کرد.

بخش نانو تکنولوژی به عنوان آخرین بخش مورد بازدید دانشجویان قرار گرفت دانشجویان در این بخش با انواع میکروسکوپ­های و کارکردهای آنها آشنا شده در این بخش خانم پروین هادیان مسئول آزمایشگاه این بخش اظهار داشت این آزمایشگاه در بخش کاهش سموم شیمیایی موفقیت­هایی را به دنبال داشته و مهم­ترین آزمایشگاه در بخش نانو  کشاورزی کشور است .

در پایان این دیدار دکتر علی محمد بنائی مقدم استادیار دانشگاه تهران و سرپرست گروه با اعلام خرسندی از بازدید انجام شده اظهار داشت: دستاروردهای بازدید برای دانشجویان بسیار ارزشمند بوده و با توجه به اینکه در مرکز (IBB) و آزمایشگاه­های آن روی ویرایش ژنوم گیاهی کار می­کنیم، بازدید از پژوهشگاه فرصت مفیدی تا دانشجویان در تمامی زمینه­های مورد نیاز آشنا شده و از آنجا که پروژه های در دست اقدام پژوهشگاه به روز بوده امیدوارم زمینه­های همکاری میان مرکز تحقیقات بیوشیمی – بیوفیزیک دانشگاه تهران و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بیش از گذشته فراهم شود.

 

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

    

 

    

 

 

 

 

1397-08-22

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,822 | بازدید امروز : 205