logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدیدار رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی با رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
دیدار رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی با رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
دیدار رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی با رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوزی کشاورزی با مشارکت سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی به کشورهای آسیای میانه و قفقاز معرفی می­شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوز ی کشاورزی دکتر رضا مسرور رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی و مهندس هرمز ربانی عضو هئیت مدیره این سازمان با همراهی دکتر مجید متقی طلب  سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور  روز سه ­شنبه 15 آبان­ ماه با دکتر نیراعظم خوش­ خلق­ سیما رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دیدار و در خصوص همکاری­های دو جانبه و بین­ المللی بحث و مذاکره کردند.

 بر پایه این خبردر این دیدار دکتر نیراعظم خوش ­خلق­ سیما با قدردانی از پذیرش دعوت بازدید توسط رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل  منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی اظهار داشت دستاوردهای علمی و پژوهش­های انجام شده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سطح ملی مطرح بوده و ما اثربخشی این تلاش­ها را در تولید ناخالص ملی موثر می­دانیم. ایشان با اشاره به راه­ اندازی پژوهشکده­ های مشهد، تبریز، اصفهان به عنوان زیر مجموعه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی افزودند هر چند پژوهشگاه ما به عنوان یک پژوهشگاه جوان شناخته­ می­شود و شروع فعالیت آن از سال 1379 آغاز شده است اما دستاوردهای آن این روزها در سطح منطقه و ابعاد جهانی مطرح هستند.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره  به بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور  اظهار داشت در این بازدید دکتر ستاری پس از رویت دستاوردها و تغییرات و سیع در فعالیت­های پژوهشگاه مساعدت و همیاری بیشتری با فعالیت­های پژوهشگاه از خود نشان داده و از محصولات ما که به دانش فنی رسیده و همچنین آماده ­سازی برای سرمایه­ گذاری هستند در همه ابعاد حمایت مالی و معنوی خواهند کرد.

دکتر خوش­ خلق سیما با اشاره به موقعیت ممتاز منطقه آزاد انزلی به­ ویژه ارتباطات این منطقه با کشورهای آسیای میانه و ققفاز ( CIS) افزودند ما آمادگی داریم با همکاری و همراهی منطقه آزاد انزلی در زمینه­های صدور دستاوردهای فنی بیوتکنولوژی که در این کشورها کمتر دیده شده است. با انتقال دستاوردهای قابل انتقال در زمینه­ های دانش فنی و نیز تولید محصولات در این کشورها و همچنین  پذیرش دانشجویان از این کشورها همکاری داشته باشیم و منطقه آزاد باید برای صدور دانش فنی و پذیرش طرح­های این کشورها و هدایت آنها به سمت پژوهشگاه همکاری و مساعدت نماید باید برنامه­ ریزی شد که ما صادر کننده محصول و دانش به این کشورها باشیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به نمایشگاه ­های بین­ المللی که در منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی برگزار می­شود اظهار داشت محصولات دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی در صورت معرفی خردمندانه و هوشمندانه به سرمایه­ گذاران و شرکت­های خارجی به­ ویژه در میان کشورهای حاشیه خزر قابلیت حضور در این کشورها را دارا هستند و ما برای حضور در نمایشگاه­های مختلف و بخش­های  مختلف و فرصت­های سرمایه­ گذاری این کشورها در بخش بیوتکنولوژی حاضر به مشارکت و سرمایه گذاری هستیم. منطقه آزاد انزلی با مزیت­ها و پتانسیل­های ملی و منطقه­ای خود می­تواند مراودات ما با این کشورها را فراهم کند.

دکتر خوش ­خلق سیما با اشاره به توانمندی­های منطقه آزاد در خصوص جذب سرمایه­های بومی و به­ویژه حضور شرکت­های دانش ­بنیان و راه ­اندازی پارک فناوری در این منطقه آمادگی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را برای تولید محصولات و حمایت از طرح­های نیازمند به دانش فنی و پژوهش­های پژوهشگاه اعلام آمادگی کرد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان سخنان خود افزود خوشبختانه پژوهشگاه امروزه با بهره­ گیری از دانش روز و زیرساخت­های لازم قابلیت حضور در بازارهای جهانی را دارد و منطقه آزاد انزلی می­تواند با یک دیپلماسی علمی در کنار سایر فعالیتها عرصه جدیدی را به عنوان پل ارتباطی میان پژوهشگاه و کشورهای منطقه سرلوحه فعالیت­های خود قرار دهد.

در این دیدار دکتر رضا مسرور رئیس هئیت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی با قدردانی از دعوت و فرصت تعیین شده برای ملاقات و بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی با هدف جذب سرمایه­ های کشورهای آسیای میانه و ققفاز و صدور محصولات تجاری – صنعتی کشورمان به این کشورها راه ­اندازی شده است. تاکنون موفقیت­هایی نیز در ارتباط با این کشورها داشته است و خوشبختانه باید گفت در کشورهای ( CIS) در حوزه بیوتکنولوژی کار زیادی انجام نشده است این فرصت می­تواند موقعیت ممتازی برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشارزی برای معرفی دستاوردهای و صدور دانش فنی به این کشورها باشد. وی افزود یکی از اهداف منطقه آزاد زمینه­ سازی برای صدور محصولات کشاورزی و دستاوردهای دانش کشاورزی به این کشورها هست ایشان با اشاره به برگزاری نمایشگاه­ها سالیانه در کشورهای محتلف آسیای میانه و ققفاز و حضور منطقه آزاد در این نمایشگاه­ها گفت پژوهشگاه می­تواند هم به صورت مستقل و هم همراه با منطقه آزاد در این نمایشگاه­ها حضور داشته باشد و از سوی دیگر در منظقه آزاد نیز سالیانه چندین نمایشگاه ملی و بین­المللی برگزار می­شود که پژوهشگاه می­تواند به صورت مستقل به معرفی فعالیت­ها به­ویژه فرصت­هایی که نیاز به سرمایه­گذاری دارند اهتمام ورزد دکتر مسرور بااشاره به بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از منطقه آزاد انزلی اظهار داشت با حمایت دولت سال آینده شهرک فناوری در منطقه آزاد انزلی راه­اندازی می­شود و پژوهشگاه بیوتکنولوژی می­تواند حضور فعالی در این پارک داشته باشد.

رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی در پایان سخنان خود یادآور شد منطقه آزاد انزلی آمادگی دارد کلیه طرح و اطلاعات و ایده­های پژوهشگاه را در دستور کار خود برای ارایه به سرمایه ­گذاران داخلی و خارجی قرار داده و در زمینه­ فعالیت­های دانش بنیان حاضر به همکاری با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی شد.

بر پایه این گزارش در ادامه این رویداد دکتر قاسم حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه با تشریح کامل پژوهش­های انجام شده در پژوهشگاه در بخش­های مختلف اظهار داشت در چشم­انداز پژوهشگاه برای سال 1400 برنامه­ریزی کرده­ایم که 40 محصول قابل تجاری شدن و 15 قرارداد انتقال دانش فنی را داشته باشیم.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به طرح­های هالوفیت اظهار داشت با تلاش­های انجام شده قیمت این محصول در داخل کشور زیر 3 میلیون تومان بوده در حالیکه قیمت بین­المللی آن حدود 500 یورو برآورد می­شود بهره­ گیری از این دانش که نیاز به آب شور و خاک شور دارد می­تواند تحول بزرگی در شمال و جنوب کشور بوجود آورد.

دکتر حسینی سالکده با اشاره به حمایت همه جانبه معاون علمی رئیس جمهور از پژوهشگاه  افزود در این پژوهشگاه همواره سعی بر این بوده است که جامعه از پژوهش­های انجام شده منتفع شده و تلاش کرده­ایم در کنار بخش خصوصی سرمایه­گذار فعالیت­ها را انجام دهیم.

دکتر حسینی لزوم فرهنگ­سازی برای بهره­گیری از محصولات تراریخته را یادآور شد و گفت در حال حاضر 180 میلیون هکتار از اراضی جهان به کشت تراریخته اختصاص یافته است و ما در بخش­های کشت سیب زمینی و سیب موفق عمل کرده­ایم به­ویژه در بخش سیب  با موج ایجاد شده توسط پژوهشگاه بخش خصوصی نیز به موفقیت­هایی دست پیدا کرده است.

شایان ذکر است مهندس ربانی عضو هئیت مدیره منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی در بازدید از بخش­های مختلف پژوهشگاه در جریان فعالیت­های گروه­های مختلف تحقیقاتی و پژوهشی قرار گرفت در بخش­­های فیزیولوژی مولکولی دکتر ناخدا و در بخش نانو تکنولوژی خانم دکتر مأمنی فعالیت بخش­ها را تشریح کردند. مهندس ربانی در پایان این دیدار اظهار امیدواری کرد با دعوت منطقه آزاد از ریاست پژوهشگاه برای بازدید از این منطقه فرصت­های همکاری دسته­بندی شده و زمینه­ های همکاری میان منطقه آزاد و پژوهشگاه سریع­تر فراهم گردد. 

     

 

    

 

     

1397-08-16

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,863 | بازدید امروز : 13