logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerارائه دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه در کنگره ملی گل و گیاهان زینتی
ارائه دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه در کنگره ملی گل و گیاهان زینتی
ارائه دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه در کنگره ملی گل و گیاهان زینتی

دومین کنگره بین المللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی با همکاری انجمن گل و گیاهان زینتی ایران در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این کنگره سه روزه که با حضور محققانی از سراسر کشور در محلات برگزار شد محققانی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز طی مقالاتی دستاوردهای تحقیقاتی خود در حوزه گل و گیاهان زینتی را ارائه کردند.

دکتر آزادی، رییس انجمن گل و گیاهان زینتی و از دبیران علمی کنگره طی سخنانی در افتتاحیه کنگره اظهار داشت: کشور ما ظرفیت باغبانی دارد ولی اشتباها به سمت زراعت رفته که با تدابیر وزارت جهاد کشاورزی، فارغ از تعصبات این مسیر در حال اصلاح است. وی با بیان این که با توجه به بحران آبی راهی جز توسعه گلخانه ها نداریم اظهار داشت: بازار جهانی گل و گیاه 300 میلیارد دلار است که انتظار داریم حداقل یک میلیارد دلار آن را به خود اختصاص دهیم.

دبیر علمی سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: در پی فراخوان کنگره 162 مقاله دریافت شد که 153 مقاله پذیرفته شد. 29 مقاله در قالب سخنرانی و بقیه به صورت پوستر پیشنهاد می شود.

آزادی با بیان این که رویکرد دبیرخانه کنگره با توجه به اهداف مورد انتظار از هر کنگره و نشست علمی پذیرش حداکثری به منظور تعامل بیشتر محققان بوده اظهار داشت در پایان کنگره یک سخنرانی دانشجویی و پنج پوستر به عنوان مقالات برتر معرفی و تقدیر می شوند.

 ایران در توسعه گلخانه ها در رتبه اول دنیاست

دکتر بنی عامری، مجری طرح توسعه گلخانه های کشور هم با بیان این که ایران در توسعه گلخانه ها در رتبه اول دنیاست اظهار داشت با اتمام طرح ده ساله توسعه گلخانه های کشور در سال 1404 بیش از 58 هزار هکتار گلخانه خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: گل و گیاهان زینتی که از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی هستند در رشد بیش از 300 درصدی فضاهای گلخانه ای کشور در این دوره ده ساله سهم قابل توجهی دارند به طوری که 20 هزار هکتار از 58 هزار هکتار فضای گلخانه های کشور در سال 1404 به گل و گیاهان زینتی اختصاص خواهد داشت.

بنی عامری با اشاره به پیش بینی سرمایه گذاری 100 هزار میلیارد تومانی در طرح ده ساله توسعه گلخانه های کشور گفت: هیچ بخشی از کشاورزی ما به اندازه تولید گل و گیاهان زینتی درآمدزایی ندارد به طوری که هر متر مربع آن 100 تا 300 هزار تومان ارزش دارد.

صادرات 20 میلیون دلار گل و گیاه زینتی از محلات

مهندس قمری، فرماندار محلات با بیان این که 90 درصد صادرات ماهیان زینتی کشور از این شهرستان صورت می گیرد از احداث نخستین شهرک پرورش ماهیان زینتی کشور در محلات خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: محلات پایتخت گل و سنگ ایران شناخته می شود و رتبه اول تولید و صادرات این دو محصول مهم را در کشور دارد. 12 درصد تولید سنگ های زینتی کشور در این شهرست و این شهرستان با دارا بودن هزار هکتار گلخانه سال گذشته 18 تا 20 میلیون دلار صادرات گل داشته است.

به گفته فرماندار محلات برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های گل و گیاه و سنگ های زینتی از عوامل موثر در جلب گردشگران است به طوری که امسال بالغ  بر 200 هزار نفر از این نمایشگاه ها بازدید کرده اند

وی در ادامه برگزاری جسنواره ها و نمایشگاه ها را گامی موثر در زمینه تجاری سازی عنوان و از طرح احداث بزرگترین واحد نمایشگاهی گل و گیاه خاورمیانه توسط بخش خصوصی در محلات خبر داد.

فرماندار محلات در پایان با دعوت از بخش خصوصی برای تعامل بیشتر با پژوهشکده گل و گیاهان زینتی اظهار داشت: دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور که این هفته از شهرستان محلات و پژوهشکده بازدید داشت با تحسین دستاوردهای پژوهشکده گل و گیاهان زینتی اعلام کرد در صورت تعریف طرح های مشترک بین پژوشکده و بخش حصوصی معاونت علمی و فناوری 50 درصد هزینه طرح را متقبل خواهد شد.

سهم  ایران از بازار 30 میلیارد دلاری گل منطقه تنها 25 میلیون دلاری است

ابراهیمی، رییس اتحادیه گل و گیاهان زینتی ایران با ابراز تاسف از سهم 25 میلیون دلاری سال گذشته ایران از بازار 30 میلیارد دلاری گل منطقه اظهار داشت: پژوهشکده گل و گیاهان زینتی با بضاعت مالی بسیار اندک دستاوردهای بزرگی داشته و با حمایت دولت و بخش خصوصی می تواند صنعت گل کشور را متحول کند.

وی در افتتاحیه سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: فعالیتهای علمی تحقیقاتی و برگزاری چنین کنگره هایی قطعا اثر مثبتی بر تولید و صادرات گل دارد. در همه دنیا حداقل یک درصد تولید ماخالص ملی را به تحقیقات اختصاص می دهند اما متاسفانه پژوهشکده ای مثل پژوهشکده گل و گیاهان زینتی با همه دستاوردهای بزرگی که داشته به دلیل عدم توان مالی قادر نیست انتظارات بخش خصوصی را پاسخ دهد.

وی با بیان این که اتحادیه گل و گیاهان زیستی تعامل خوبی با اعضای هیات علمی پژوهشکده داشته و از کمک به آن دریغ نمی کند اظهار داشت: در حال حاضر بخش خصوصی فعال در صنعت گل و گیاهان زینتی توان مالی حمایت از محققان را دارد ولی انتظار می رود که بخش دولتی هم مثل همه کشورها سهم کافی از درآمد ناخالص ملی را به مراکز پژوهشی تخصیص دهد.

رییس اتحادیه گل و گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: روسیه به دلیل سرمای شدید و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به دلیل شرایط نامساعد همیشه واردکننده گل باقی خواهند ماند و وظیفه مسوولان است که با افزایش توان مالی پژوهشکده امکان دستیابی بخش خصوصی به سهمی درخور از بازار منطقه را فراهم کنند. در حال حاضر حتی یک پانزدهم نیاز گل عراق را هم که بزرگترین مقصد صادراتی ماست تامین نمی کنیم.

ابراهیمی با اشاره به سخنان دکتر آزادی، رییس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران مبنی بر پیش بینی ظرفیت یک میلیارد دلاری صادرات گل و گیاهان زینتی ایران این رقم را کاملا قابل تحقق دانست و گفت: سال 1381 هم بخش خصوصی اعلام کرد در صورت حمایت دولت تا سال 85 حجم صادرات گل و گیاهان زینتی را به 250 تا 500 میلیون دلار می رساند. اگرچه به دلیل فراهم نشدن شرایط حداکثر صادرات سالانه گل و گیاهان زینتی ما 80 میلیون دلار بوده ولی مطمئنیم که با توجه به ظرفیتهای موجود در صورت توانمند شدن بیشتر بخش حصوصی در حوزه تجاری سازی امکان رسیدن به رقم یک میلیارد دلار صادرات را هم داریم.

وی تصریح کرد: بازار گل بسیار متنوع و در حال تغییر است مثلا محققان پژوهشکده گل و گیاهان زینتی موفق شده اند بیش از 800 نوع مختلف گل های داوودی با رنگ های بسیار متنوع تولید کنند. در دنیا بیش از 167 هزار واریته مختلف گل رز با رنگهای مختلف و گل های میخک با بیش از 30 رنگ مختلف وجود دارد که باید برای پاسخگویی به این بازار متنوع آماده باشیم. چه بسا مثلا چهار سال دیگر گل رز زرد در دنیا مد شد در آن صورت برای موفقیت در صادرات این گل باید توان تولید سریع آن را داشته باشیم.

مراسم اختتامیه کنگره، مهمانی ویژه داشت. مهندس حجتی، وزیر جهاد کشاورزی که در سخنانی با اشاره به شهرت جهانی محلات در تولید گل و گیاهان زینتی از راه اندازی نخستین دهکده ماهیان زینتی کشور در این شهرستان خبر داد.

وی ضمن قدردانی از تولید کنندگان بخش کشاورزی محلات عنوان داشت: شهرستان محلات در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی در جهان مشهور است و دهکده گل و گیاه این شهرستان یکی از افتخارات کشور در زمینه تولید و صادرات محسوب می شود.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: راه اندازی دهکده ماهیان زینتی یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی بود که با توجه به منابع تخصیص داده شده  این دهکده با سرعت در حال ساخت می باشد تا در شهرستان محلات علاوه بر دهکده گیاهان زینتی بتوانیم دهکده ماهیان زینتی نمونه ای را نیز در این شهرستان ایجاد کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها در کشور را از طرح های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در تولید سبزیجات حدود ۹۰ درصد کاهش مصرف آب را داشتیم و توانسته ایم افزایش بهره وری را در استفاده از  تولیدات گلخانه ای داشته باشیم.

وی ادامه داد: در شش ماهه اول امسال در تولیدات گلخانه ای نزدیک به هزارو ۴۰۰ هکتار به بهره برداری رسید که با توجه به حمایت های صورت گرفته امیدواریم تا پایان سال دو هزار و ۵۰۰ هکتار را به بهره برداری برسانیم و شاهد رشد هر چه بیشتر در بخش تولیدات گلخانه ای باشیم.

         

1397-08-02

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,899 | بازدید امروز : 32