logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerنایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در آیین تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری خبر داد: راه اندازی شهرک علم و فناوری کشاورزی در استان گیلان
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در آیین تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری خبر داد: راه اندازی شهرک علم و فناوری کشاورزی در استان گیلان
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در آیین تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری خبر داد: راه اندازی شهرک علم و فناوری کشاورزی در استان گیلان

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در آیین تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری خبر داد: راه اندازی شهرک علم و فناوری کشاورزی در استان گیلان

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در آیین تودیع و معارفه سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت از راه اندازی شهرک علم و فناوری کشاورزی در استان گیلان خبر داد. در این مراسم، دکتر مجید متقی طلب به عنوان سرپرست جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور منصوب و از تلاش‌های دکتر علی مومنی، سرپرست سابق پژوهشکده تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این مراسم که 17 شهریورماه 97 در محل سالن آمفی تئاتر پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت برگزار شد، مهندس کوچکی نژاد، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، داداشی رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان، دکتر نیکفر نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی، تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر رشت، شماری از مدیران کل سازمان ها و مراکز اجرایی و دانشگاهی استان گیلان، شماری از فعالان عرصه کشاورزی در بخش خصوصی و همچنین رئیس و جمعی از مسئولان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی حضور داشتند.

کوچکی نژاد، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی و نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طی سخنانی در این مراسم از موافقت ضمنی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای تاسیس یک شهرک علم و فناوری در حوزه جهاد کشاورزی در استان گیلان خبر داد و ایجاد چنین شهرکی را برای جمع اوری تمام مرکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان استان و کشور در یک مکان، موثر دانست.

وی با اشاره به طبیعت گیلان، کار در حوزه علم و فناوری در این استان را ضروری دانست و این کار را هم به سود طبیعت گیلان و هم به سود ایجاد اشتغال جوانان و بویژه جوانان تحصیلکرده دانست. وی در بخش دیگری از سخنان خود از ایجاد ردیف اعتباری مستقل برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری خبر داد.

هدف گذاری برای سهم سه درصدی بیوتکنولوژی کشاورزی از صادرات زیست فناوری کشور

دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز در سخنانی، ضمن معرفی تاریخچه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ماموریت آن را نوآوری و توسعه روش های نوین زیست فناوری کشاورزی در جهت ارتقای امنیت غذایی در جامعه، انجام برنامه های پژوهشی در راستای افزایش کمیت و کیفیت و بهره وری تولیدات کشاورزی، مقابله با تهدیدات ناشی از کاهش منابع طبیعی در جهت توسعه پایدار و رفع چالش های بخش کشاورزی، تولید دانش به منظور ثروت آفرینی و تاثیر بر تولید ناخالص داخلی و تولید و انتقال علم و فناوری با هدف تامین نیازهای بخش اجرا و همچنین ایجاد اشتغال مولد و خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد.

وی چشم انداز پژوهشگاه را پیشتازی در تولید دانش و فناوری، دستیابی و انتقال و بومی سازی فناوری های پیشرفته بین المللی، نقش آفرینی موثر در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تامین امنیت غذایی، توسعه پایدار و کمک به حل معضلات زیست محیطی، دستیابی به سهم 1 درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی کشور و سهم 3 درصدی در صادرات محصولات زیست فناوری، دستیابی به رتبه ممتاز در تولید علم در سطح ملی و بین المللی و نقش آفرینی به عنوان مرجع ملی و منطقه ای، بهره گیری از تجهیزات پیشرفته و نیروی انسانی متخصص و کارآمد و کمک به افزایش ضریب خوداتکایی عنوان کرد.

خوش خلق سیما با بیان اینکه کمیته های تخصصی و معاونت فناوری پژوهشگاه، کار نیاز سنجی تحقیقات را از طریق پایش مشکلات بخش کشاورزی و روند تغییرات تولید و بازارهای هدف در سطح ملی و بین المللی انجام می دهند، محور برنامه های حوزه پژوهشی پژوهشگاه را غلبه بر چالش های محیط زیست و سلامت، مقابله با تنش های محیطی، ذخایر ژنتیکی و افزایش کمی و کیفی تولید دانست.

وی با اشاره به مدل تلفیقی پژوهش و فناوری در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و رشد سهم پروژه های کاربردی فناورانه و ترویجی از کل پروژه ها و ارتباطات بین المللی پژوهشگاه گفت: برون داد پیش بینی شده پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تا سال 1400 شامل 40 محصول قابل تجاری شدن و 15 قرارداد انتقال دانش فنی، معرفی 46 لاین و ژنوتیپ امیدبخش، انتشار 198 مقالهQ1، ثبت 20 گونه جدید میکروبی، ثبت 47 دانش فنی و 15 دستورالعمل ترویجی و همچنین 15 ثبت اختراع است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در پایان ضمن قدردانی از زحمات ارزنده دکتر مومنی طی مدت کوتاه مسئولیت از دکتر متقی طلب به عنوان مسئولی فعال و پیگیر یاد کرد و برای هر دو نفر آرزوی سربلندی و تلاش روزافزون کرد.

آمادگی کمیسیون اصل نود مجلس برای بررسی مباحث فناوری تراریخته

داداشی، رییس مجمع نمایندگان استان گیلان هم طی سخنانی با اشاره به ضرورت هماهنگی میان بخش خصوصی و مراکز پژوهشی در کشور، یکی از محورهای توسعه را توجه به بخش خصوصی برشمرد.

وی با بیان این که یکی از مولفه های رفع بحران بیکاری، سرمایه گذاری علمی و مطالعه شده و دارای خروجی است، خواستار استفاده از توان مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و اجرایی، برای پیشبرد درست کارها شد.

داداشی با اعلام آمادگی نسبت به فراهم کردن زمینه بهره گیری هر چه بهتر از ظرفیت نمایندگان و تخصیص اعتبارات لارم، ضرورت توجه به بحث گیاهان تراریخته و رفع موانع پیش روی آن از مس پژوهشگاه برای حضور در کمیسیون اصل نود مجلس برای بحث و گفت و گو پیرامون ضرورت های توسعه فناوری محصولات تراریخته و مسائل و موانع پیش روی این حوزه دعوت کرد.

فراهم شدن مقدمات گسترش همکاری های علمی بین المللی پژوهشکده

دکتر مومنی، سرپرست پیشین پژوهشکده هم با ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله خود در این سمت و با بیان این که یک سال، زمان زیادی برای پژوهش نیست از زحمات همکاران خود در پژوهشکده و پژوهشگاه تشکر کرد.

وی ظرفیت بسیار خوب مجموعه، زیرساخت به روز، تجهیزات و امکانات مناسب و نیروی انسانی متخصص را از ویژگی های پژوهشکده و پژوهشگاه برشمرد و یکی از دغدغه های دوره مدیریتی خود را داشتن برنامه و اجرایی کردن گام به گام  آنها، توجه به نمونه های برنامه های کلان و استراتژیک در کشورهای دیگر، آماده کردن برنامه کاری پژوهشکده و بهره گیری از همفکری دستگاه های اجرایی و بهره برداران در این زمینه را از محورهای فعالیت خود در پژوهشکده عنوان کرد.

تدوین برنامه و ارائه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان، تعامل مداوم با نمایندگان مجلس، سازمان تات و معاونت های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین رایزنی با موسسه هایی مانند سرم سازی رازی، موسسه علوم دامی و موسسه تاسماهیان در راستای وظایف پژوهشکده، معرفی محققان معین به دستگاه های مرتبط اجرایی، تعامل سازنده و پیش برنده با بخش های اداری و مالی پژوهشگاه و همچنین پیگیری برای جذب اعتبارات منطقه ای از دیگر موضوعات مورد اشاره دکتر مومنی بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایجاد مقدمات تعاملات بین المللی به برگزاری نشست با موسسه بین المللی تاسماهیان درباره چگونگی وارد شدن در حوزه های کاری در منطقه و آسیای میانه اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه آموزشی برای کارشناسان مرکز برنج آسیای مرکزی و غربی با بهره گیری از توانایی علمی پژوهشگران پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

شرکت در نمایشگاه های ملی، استانی و هفته پژوهش، سخنرانی های منظم علمی، تلاش برای برطرف کردن نقص ها و استفاده از تجهیزات، بازدیدهای دانشجویی و دانش آموزی و دستگاه های اجرایی هم در دیگر موضوعاتی بود که وی در کارنامه کاری یکساله خود به آنها پرداخت.

دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بزرگ اما غریب!

دکتر رمضانپور، عضو شورای اسلامی شهر رشت هم در سخنان خود، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع شماری از فرهیختگان شهر رشت به سالگرد تظاهرات خونبار 17 شهریور 1357 اشاره کرد و آن را حرکتی در راستای مبارزه با نظام سلطه و جلوگیری از دخالت های قدرت های ذینفوذ دانست و یاد شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را گرامی داشت.

وی با تقدیر از تلاش های دکتر مومنی از دکتر متقی طلب به ویژه به عنوان بنیانگذار پارک علم و فناوری گیلان به نیکی یاد کرد و او را مدیری باسابقه و حرفه ای دانست.

رمضانپور، بهره گیری از آخرین یافته ها و تازه های علمی جهانی برای تولید، اصلاح و تغییر در علوم کشاورزی و دامی را جزو وظایف سازمان های پژوهشی مانند پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری دانست و خواهان استفاده از توانایی های موجود برای ایجاد شغل و همچنین ارتقای کیفیت و کمیت فراورده های کشاورزی شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، فعالیت های پژوهشکده و پژوهشگاه را بزرگ ولی غریب و بدون ایجاد بستر فرهنگی در جامعه دانست و خواستار آن شد که این فعالیت ها و تکنولوژی ها به دل جامعه برود و از آن بهره برداری تجاری شود.

سخنران بعدی این مراسم، دکتر میرحسینی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان بود که در سخنان خود با ابراز خرسندی از این که بذری که 15 سال پیش برای تاسیس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت کاشته شد، امروز درختی تنومند شده است، ابراز امیدواری کرد که در سالیان پیش رو، جامعه بتواند بیش از پیش از ثمرات آن استفاده کند.

وی همچنین از سیاستگذاران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، برای جهت دهی پژوهشکده رشت در حوزه بیوتکنولوژی جانوری تشکر کرد.

میرحسینی در پایان ضمن تمجید از شخصیت علمی دکتر مومنی، ابراز امیدواری کرد که در دوره مدیریت دکتر متقی طلب، ارتباط ویژه با مرکز علمی و محققان و متخصصان بیش از پیش بوده و پژوهشکده به اهداف عالیه خود برسد.

عمل به پیام عاشورا با بهره گیری از علم و فناوری در رفع وابستگی ها

دکتر متقی طلب، رئیس جدید پژوهشکده نیز در سخنان خود یکی از ویژگی های این جلسه را حضور مدیران بخش تولیدی استان گیلان از جمله در حوزه پرورش طیور، شیلات و آبزیان و بخش صنعت بر شمرد و آن را فرصتی مغتنم برای بهره مندی از قدرت و ظرفیت بخش خصوصی دانست.

وی ضمن یادآوری قیام هفده شهریور و همچنین نزدیک بودن ماه محرم، شعار این دو رویداد را "هیهات من الذله" دانست و عمل به این شعار را در زمانه کنونی، بهره گیری از روش های علمی و مبتنی بر فناوری برای کمک به مردم و گره گشایی از مشکلات اقتصادی آنان و رهایی از ذلتی که بدخواهان خواستار تحمیل آن هستند، برشمرد.

سرپرست جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه به دلیل دغدغه اقدامات علمی تمایلی به پذیرش سمت اجرایی نداشته است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری را در سطح گیلان، ایران و جهان به خوبی معرفی کنیم.

وی در این راستا خواستار واگذاری اختیاراتی که امکان انجام آن باشد، از سوی مسئولان پژوهشگاه شد و همکاری با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، تولیدی و صنعتی در قالب تفاهمنامه ها را از اهم برنامه های کاری خود برشمرد.

در پایان این مراسم لوح سپاس از تلاش های دکتر مومنی و حکم انتصاب  دکتر متقی طلب به سرپرستی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به آنها اهدا شد.

 

       

        

         

         

         

   

1397-06-17
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,895 | بازدید امروز : 28