logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید دانشجویان دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید دانشجویان دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
بازدید دانشجویان دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

بازدید دانشجویان دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دانشجویان دکتری پیوسته دانشگاه تهران در رشته بیوتکنولوژی در بازدیدی که به همت انجمن علمی گروه بیوتکنولوژی این دانشگاه صورت گرفت، شنبه، 10 شهریورماه 97، با فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشجویان پس از تماشای فیلم کوتاه معرفی پژوهشگاه و دستاوردهای تحقیقاتی آن، از بخش های کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، بیوتکنولوژی میکروبی و فیزیولوژی مولکولی بازدید و اعضای هیات علمی و کارشناسان هر بخش توضیحات لازم  را به آنها ارائه کردند.

در همین زمینه یاسمن اسعدی، عضو شورای مرکزی انجمن علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران و سرپرست دانشجویان به روابط عمومی پژوهشگاه گفت: دانشجویان حاضر، دانشجویان دکتری پیوسته دانشگاه تهران در رشته بیوتکنولوژی هستند که در حال حاضر در دوره های اول و دوم یعنی کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند. همچنین تعدادی از دانشجویان زیست شناسی با گرایش سلولی مولکولی در این بازدید، ما را همراهی می کنند.

وی با اشاره به هدف این بازدید اظهار داشت: متاسفانه در سیلابس های درسی دانشجویان بیوتکنولوژی چندان به موضوع بیوتکنولوژی کشاورزی پرداخته نمی شود و فقط در حد مبانی کشاورزی و حوزه گیاهی، اطلاعات محدودی ارائه می شود. به همین دلیل بازدید از مراکز تحقیقاتی معتبر و شناخته شده مانند پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برای دانشجویان از جمله اعضای انجمن علمی بیوتکنولوژی بسیار مفید است.

سرپرست گروه دانشجویان دانشگاه تهران درباره بخش های مختلف تحقیقاتی که موردبازدید قرار گرفت، گفت: در مجموع این بازدید بسیار مفید و ارائه دستاوردها و تشریح فعالیت ها در بخش های تحقیقاتی پژوهشگاه بسیار جالب بود اما بخش انتقال ژن چون اطلاعات مختصری درباره آن داشتیم، جذابیت بیشتری داشت. ضمن اینکه اگر امکان مشاهده و کسب اطلاعات بیشتر از بیوراکتورهای کشت گیاه و سایر امکانات و تجهیزات پژوهشگاه در فرصت های دیگر نیز فراهم شود، بسیار مفیدتر خواهد بود.

وی افزود: بخش کشاورزی تاثیرگذار بالایی در آینده کشور دارد و این بازدید نیز نشان داد اکثر پروژه های تحقیقات کشاورزی براساس نیاز کشور تعریف می شود که نکته بسیار مهمی است. این در حالی است که تحقیقات حوزه پزشکی و دارویی، راه زیادی تا تجاری شدن دارند و از این حیث، تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی، مسیر ملموس تری برای تجاری شدن و تامین نیازهای این حوزه را سپری می کنند و با ارتباط بیشتر دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، پایان نامه ها و تحقیقات دانشگاهی نیز به سمت کاربردی شدن پیش می روند.

عضو شورای مرکزی انجمن علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران درباره راهکار کاهش فاصله بین مراکز دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی دانشجویان هنوز با موسسات تحقیقاتی معتبر و دارای امکانات پیشرفته مانند پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی آشنا نیستند. از این رو، اگر فرایند بازدید از موسسات تحقیقاتی و سایر مراکز فعال در حوزه بیوتکنولوژی تسهیل شود و مدت زمان هماهنگی آن کاهش یابد و یا چنانچه بازدید از این مراکز پژوهشی جزء سیلابس های درسی قرار گیرد، در کاهش فاصله بین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها بسیار موثر است.

وی افزود: همچنین حضور اساتید و محققانی از پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها برای تدریس در دانشگاه ها که فراتر از دانش تئوریک، آشنایی کاربردی بیشتری نسبت به موضوعات دارند، در جهت تعامل بین دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، و پیوند دانشجویان با پژوهشگاه ها، بسیار سازنده است.

 

1397-06-10
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,732 | بازدید امروز : 115