logo jihad
logo jihad
جمعه 10 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتدوین 36 استاندارد ملی در زمینه محصولات تراریخته
تدوین 36 استاندارد ملی در زمینه محصولات تراریخته
تدوین 36 استاندارد ملی در زمینه محصولات تراریخته

رئیس سازمان استاندارد ملی ایران خبر داد:

تدوین 36 استاندارد ملی در زمینه محصولات تراریخته

رئیس سازمان استاندارد ملی ایران با تشریح مهم ترین دستاوردهای سازمان ملی استاندارد ایران در یک سال اخیر، تدوین استانداردهای محصولات تراریخته را از جمله دستاوردهای این سازمان برشمرد و از تصویب نهایی و ابلاغ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد به عنوان مهم ترین دستاورد یاد کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به نقل از پایگاه دولت، نیره پیروزبخت در هفته دولت اظهار داشت: با توجه به مفاد ماده 6 «قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد»، مسئولیت سازمان ملی استاندارد ایران، تدوین استانداردهای ملی مرتبط با محصولات تراریخته است که تاکنون حدود 36 استاندارد ملی در زمینه محصولات تراریخته تدوین شده است. در همین راستا، سازمان ملی استاندارد ایران موظف به کنترل واردات برخی محصولات کشاورزی (نظیر گندم، جو، ذرت و برنج و همچنین انواع کنجاله و پودر ماهی) مطابق با استانداردهای اجباری آنها است.

وی با بیان اینکه نظارت دقیق تر و بیشتر بر محصولاتی که در ارتباط مستقیم با سلامت مردم است، اهمیت دوچندان دارد، گفت: باید با اجرای دقیق استانداردها و نظارت بیش از پیش از هرگونه سودجوئی و فرصت طلبی افرادی که قصد دارند در این عرصه اخلال ایجاد کنند، جلوگیری شود.

پیروزبخت افزود: با توجه به اهمیت حوزه سلامت و اثرات مخرب، هزینه بر و گاه جبران ناپذیر ناشی از پایین آمدن کیفیت کالاهای این بخش، اهتمام بیشتر درخصوص رعایت استانداردها ضروری خواهد بود. در همین راستا، تعامل با سایر ارگان ها و ایجاد دفاتر استانداردسازی در سازمان ها برای افزایش همکاری های بین سازمانی و استفاده از توان علمی دیگر سازمان ها و در نهایت گسترش سطح استانداردسازی در کشور یک راهکار مناسب است.

رئیس سازمان استاندارد ملی ایران تصریح کرد: تدوین 32 هزار و 500 استاندارد ملی و 30 استاندارد بین المللی، انجام 40 طرح مطالعاتی، صدور و تمدید 3618 پروانه کارشناسی، تاسیس و فعالیت 310 کمیته فنی متناظر در حوزه مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی، تاسیس 110 دفتر استانداردسازی در وزارتخانه ها، سازمان ها، ادارات و دانشگاه های کشور در راستای اجرای ماده 4 قانون از جمله فعالیت های حوزه تدوین استاندارد است که جزو مهم ترین مسئولیت های سازمان ملی استاندارد ایران به شمار می آید.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، تعاملات بین دستگاه ها در حوزه استانداردسازی که قبلا به عنوان مصوبات شورای عالی استاندارد نیز مصوب و ابلاغ شده بود به صورت قانونی قابلیت اجرایی گرفته اند که با اجرای آنها نقش استانداردها در اجرای وظایف سازمانی دستگاه ها بسیار پر رنگتر شده و این منجر به حذف دوباره کاری ها و تبعیت از یک روال کلی و هماهنگ با شرایط بین المللی داشته که در آینده باعث افزایش رفاه ایمنی و امنیت در سطوح مختلف در جامعه شده و در توسعه پایدار جامعه تاثیرگذار است.

1397-06-07
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,950 | بازدید امروز : 43