logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر خاوازی در دیدار با رئیس و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تاکید کرد: لزوم گسترش همکاری بین موسسات تحقیقات کشاورزی
دکتر خاوازی در دیدار با رئیس و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تاکید کرد: لزوم گسترش همکاری بین موسسات تحقیقات کشاورزی
دکتر خاوازی در دیدار با رئیس و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تاکید کرد: لزوم گسترش همکاری بین موسسات تحقیقات کشاورزی

 

دکتر خاوازی در دیدار با رئیس و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تاکید کرد:

لزوم گسترش همکاری بین موسسات تحقیقات کشاورزی

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تقدیر از اقدامات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، با بیان اینکه بزرگ ترین چالش سازمان، موضوع تحقیقات و بازنگری عمیق درخصوص اقدامات انجام شده در عرصه تحقیقاتی است، بر لزوم همکاری گسترده تر بین موسسات تحقیقاتی برای ارتقای وضعیت موجود تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر کاظم خاوازی در دیدار با رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، معاونان و جمعی از روسای بخش های تحقیقاتی و مدیران این پژوهشگاه که روز شنبه، 20 مردادماه 97 در محل سازمان تحقیقات برگزار شد، گفت: در عرصه فعالیت های مشترک بین موسساتی در حوزه تحقیقات کشاورزی با چالش مواجه هستیم که این امر آسیب هایی را به برنامه ها  وارد می کند.

وی افزود: سازمان تحقیقات و نهادهای تابعه آن از جمله پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی باید برنامه های کامل تری برای اطلاع رسانی بهتر دستاوردهای تحقیقاتی طراحی نمایند که این امر همراهی تمامی موسسات تحقیقاتی کشاورزی را می طلبد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ما باید به طور مداوم خروجی های حاصل از تحقیقات را بالانس کنیم و تمرکز خود را بر روی دستاوردهای ویژه و موردنظر وزارت جهاد کشاورزی که منجر به حل مشکلات اساسی در این عرصه می شود، قرار دهیم.

خاوازی همچنین به حمایت سازمان تحقیقات از پژوهشگاه در زمینه برخورداری از ایستگاه های تحقیقاتی و فضاهای لازم به منظور توسعه تحقیقات کشاورزی اشاره و تصریح کرد: با تعامل بیشتر در آینده تلاش می کنیم موانع موجود در این زمینه مرتفع شود.

وی اظهار امیدواری کرد که پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز علاوه بر اجرای پروژه های مختص به خود، پشتیبان سایر موسسات تحقیقاتی باشد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنین ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، به طور ویژه از تلاش های دکتر قره یاضی در عرصه بیوتکنولوژی و توسعه تحقیقات کشاورزی کشور و تاسیس پژوهشگاه طی سال های گذشته تمجید کرد.

در این دیدار همچنین دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به رویکرد پژوهشگاه در حوزه فناوری اظهار داشت: ما دومین موسسه تحقیقات کشاورزی هستیم که معاونت فناوری را در ساختار سازمانی خود ایجاد کردیم.

وی با بیان اینکه توجه به بیوتکنولوژی کشاورزی در تاکیدات مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی طی سال های گذشته تا کنون مشهود بوده است، پیشینه تاسیس پژوهشگاه طی حدود دو دهه گذشته را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر پژوهشکده های تابعه ما در کرج، اصفهان، تبریز، رشت و نیز مشهد در قالب مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی فعالیت می کنند. همچنین اولین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت نیز در سال گذشته افتتاح شد و بهره برداری از ساختمان جدید پژوهشگاه نیز در دستورکار برنامه های سال جاری قرار دارد.

خوش خلق سیما در بخش دیگری از سخنان خود به نقش پژوهشگاه در حفظ محیط زیست و کاهش مشکلات مربوط به کم ­آبی و نیز تلاش در جهت اشتغال زایی اشاره و تصریح کرد: علیرغم گردش مالی 20 میلیارد دلاری بازار بیوتکنولوژی کشاورزی در حوزه مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، ایران سهمی در این بازار ندارد و علیرغم توانمندی داخلی برای تولید محصولات تراریخته شاهد واردات آن هستیم.

خوش خلق سیما همچنین درباره پروژه های اجراشده و در حال اجرا در بخش های مختلف تحقیقاتی گفت: طرح خودکفایی غده بذری عاری از ویروس در سیب زمینی با استفاده از فناوری کشت بافت و صرفه جویی ارزی آن، تحقیقات در حوزه مهندسی ژنتیک بر روی برنج تراریخته، پنبه و سیب زمینی، سالم سازی گیاهان در ارقام و پایه های سیب و گلابی، تولید مکمل های زیستی، پیاده سازی سیستم هاپلوئیدی در صیفی جات اصلاح معکوس در خیار و فلفل، کار بر روی گیاه گلرنگ و افزایش مقدار روغن در گلرنگ، اصلاح مولکولی بادام، اقدامات انجام شده بر روی انار و اصلاح مولکولی آن بخشی از پروژه های پژوهشگاه محسوب می شود.

وی افزود: همچنین پروژه ارزن و سورگوم، دانش فنی سالم سازی و تکثیر انبوه ارقام و پایه های درختان باغی مهم دانش فنی تکثیر درون شیشه ای پسته هیبرید خارجی، فناوری تولید نهال ارقام تجاری خرما با استفاده از روش جنین زایی غیرجنسی، دانش فنی تولید نانوسیلیکا از کلش و سبوس برنج، دانش فنی کشت و تولید گیاهان شورپسند (سالیکورنیا)، دانش فنی تولید فرمولاسیون جدید پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر سویه های بومی قارچ تریکودرما و دانش فنی تولید شیر تخمیری فراسودمند و پروبیوتیک، بخش دیگری از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سال های گذشته تا کنون را به خود اختصاص می دهد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین به فعالیت های انجام شده در عرصه روابط عمومی، روابط بین الملل و اطلاع رسانی از جمله فعالیت وب سایت پژوهشگاه، انتشار کتاب ها، بروشورها و کاتالوگ های معرفی دستاوردها و ارتباط گسترده با موسسات بین المللی تحقیقات کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: پژوهشگاه با بهره مندی از نیروهای زبده هیات علمی و غیر هیات علمی، پتانسیل های خوبی در ارتقای وضعیت موجود داراست.

1397-05-20

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,905 | بازدید امروز : 38