logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerحمایت کمیسیون کشاورزی مجلس از تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی/ ناگزیر از تولید محصولات تراریخته برای تامین غذای نسل آینده هستیم/ تاثیرات قابل توجه تحقیقات پژوهشگاه برای حل مشکلات دریاچه ارومیه
حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس از تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی/ ناگزیر از تولید محصولات تراریخته برای تامین غذای نسل آینده هستیم/  تاثیرات قابل توجه تحقیقات پژوهشگاه برای حل مشکلات دریاچه ارومیه
حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس از تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی/ ناگزیر از تولید محصولات تراریخته برای تامین غذای نسل آینده هستیم/ تاثیرات قابل توجه تحقیقات پژوهشگاه برای حل مشکلات دریاچه ارومیه

 

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد:

حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس از تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی/ ناگزیر از تولید محصولات تراریخته برای تامین غذای نسل آینده هستیم /  تاثیرات قابل توجه تحقیقات پژوهشگاه برای حل بخشی از مشکلات دریاچه ارومیه

 

 

نماینده مردم مهاباد و نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نباید از کاربرد فناوری ها در حوزه کشاورزی فرار کنیم، از حل مشکلات قانونی تولید برخی محصولات کشاورزی در مجلس خبر داد و گفت: فناوری های عرصه کشاورزی در همه کشورها در حال پیشرفت است و خصوصا در تولید محصولات تراریخته ناگزیریم به این سمت برویم تا غذای نسل آینده را تامین کنیم.

دکتر جلال محمودزاده، عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که 13 مردادماه 97 با حضور دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه، معاونان، جمعی از مدیران و روسای بخش های تحقیقاتی پژوهشگاه برگزار شد، در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه اظهار داشت:  قطعا باید از فناوری های کشاورزی از جمله تولید محصولات تراریخته بهره مند شویم و با بومی سازی، نظارت و بررسی لازم در داخل کشور، از آن استفاده نماییم. همچنین باید از طریق مراکز تحقیقاتی به نقطه ای برسیم که محصولاتی با کمیت بیشتر و دارای بالاترین کیفیت که وابستگی ما را به سایر کشورها کاهش می دهد، تولید کنیم.

راهی جز گام برداشتن در تولید محصولات تراریخته نداریم

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از لزوم حمایت مجلس در حوزه تقنیینی از محققان بیوتکنولوژی کشاورزی سخن گفت و تصریح کرد: در بحث قانونگذاری، باید زمینه ایجاد تحقیق بیشتر و تولید علم بیشتر را در سطح کشور فراهم کنیم و امکانات بیشتری را برای بودجه تحقیقات کشاورزی لحاظ نماییم تا محققان ما بتوانند فعالیت های تحقیقاتی شان را بدون دغدغه ادامه دهند.

محمودزاده همچنین درباره تولید محصولات تراریخته در داخل کشور که هر از گاهی با فضاسازی های منفی در این عرصه مواجه می شود، اظهار داشت: به عنوان یک کارشناس و مدیر بخش کشاورزی شخصا معتقدم راهی جز تولید تکنولوژی و علم در حوزه تراریخته و گام برداشتن در این مسیر نداریم.

وی با اشاره به اینکه نباید درهای کشور را ببندیم، افزود: براساس آمارهای موجود، به طور متوسط بیش از 70 درصد محصولات کشاورزی کشورهایی مثل آمریکا به صورت تراریخته تولید می شود و خودشان نیز این محصولات را استفاده می کنند در حالی که اگر این محصولات، مشکلاتی داشت خودشان مصرف نمی کردند.

حل مشکلات قانونی تولید محصولات کشاورزی در مجلس

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما نیز نباید از فناوری های موجود در زمینه محصولات تراریخته در سطح دنیا عقب بمانیم بلکه باید از نظر قانونی در قالب سند یا قانون بسترها را آماده کنیم و مشکلات قانونی تولید محصولات کشاورزی با کمیت و با کیفیت بیشتر در حوزه مهندسی ژنتیک و انتقال ژن را در مجلس حل نماییم.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای اقلیم ایران که خشک و نیمه خشک است و محدودیت هایی در منابع تولید از جمله آب داریم، تحقیقات کاربردی با توجه به شرایط کشور ما از نظر کم آبی، تحقیق در کشاورزی خصوصا برای تولید بذور و گیاهان مقاوم به خشکی یا گیاهان جایگزین در مناطق مختلف کشور که آب بَر و دارای نیاز آبی بیشتر هستند، بسیار مهم است تا نتایج آن در اختیار بخش های تولیدی قرار گیرد و نهایتا با تولید انبوه هم استفاده از آب در کشاورزی بهینه شود و هم نگرانی برای تولید غذا در آینده نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانین لازم، مسیر را برای فعالیت های پژوهشی آماده و بسترهای لازم را فراهم می نماید تا محققان قادر باشند پژوهش های خود را در عرصه کشاورزی توسعه دهند.

مرتفع ساختن مشکلات بستر شور دریاچه ارومیه با تحقیقات کاربردی پژوهشگاه

محمودزاده با اشاره به تاثیرات مثبت و ارزنده تحقیقات انجام شده توسط محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در اطراف دریاچه ارومیه و تبدیل تهدید به فرصت اظهار داشت: با توجه به اینکه در عرصه مناطق استان آذربایجان غربی که منتهی به دریاچه ارومیه می شود و مناطقی که دریاچه پسروی کرده، خاک های شور و بیابان ایجاد شده، تحقیقات بر روی محصولاتی که تحمل زیادی نسبت به شوری دارد و در این پژوهشگاه در حال انجام است، بسیار حایز اهمیت است.

وی افزود: با کشت این محصولات مقاوم به شوری در مناطق نزدیک به دریاچه ارومیه، می توان هم درآمد کشاورزان را حفظ کرد، هم تا اندازه ای مشکلات بستر شور دریاچه را برطرف کرده و هم به محصولاتی دست یافت که با محصولاتی با درآمد پایین یا بدون کاربرد مفید، قابل جایگزینی است. قطعا این اقدامات با انجام تحقیقات کاربردی میسر می شود و امیدواریم نتایج حاصل از این پژوهش ها با ترویج کشاورزی به صورت همه گیر در مناطق مختلف کشور اجرایی شود.

لزوم افزایش اعتبارات مالی تحقیقات کشاورزی

نماینده مردم مهاباد در مجلس درباره چشم انداز کشاورزی کشور و تحقیقات این عرصه در سال های آینده خصوصا با توجه به افق 1404 نیز خاطرنشان کرد: اگر به محققان، اجازه و امکانات لازم را بدهیم، از نظر نیروهای زبده و توانمند کاستی نداریم. این نیروهای توانمند در سطح موسسات تحقیقاتی می توانند بخش کشاورزی را تغییر دهند، تولیدات این بخش را پایدار کنند و وابستگی ما را به واردات محصولات غذایی و کشاورزی کاهش دهند؛ برای این منظور ما نمایندگان در مجلس شورای اسلامی باید از نظر اعتبار و امکانات به موسسات تحقیقاتی کمک نماییم که کارهای تحقیقاتی ارزشمندشان را که شروع کرده اند، به اتمام رسانده و در سطح مزرعه پیاده نمایند تا کشاورزان از نتایج آن استفاده نمایند. با این روند، می توانیم برای نسل های آینده، غذایی با کیفیت و کمیت موردنظر تولید کنیم.

محمودزاده در پایان با تقدیر از فعالیت های انجام شده در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: علیرغم مشکلات موجود از نظر مالی و تقنیینی، تحقیقات بسیار گسترده و ارزشمندی در این پژوهشگاه انجام شده که اگر این اقدامات تداوم یابد، به افزایش تولید محصولات کشاورزی و اشتغال زایی در کشور کمک می کند.

درخواست حمایت نمایندگان مجلس از کاربرد فناوری های نوین در کشاورزی

همچنین دکتر خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این نشست با تقدیر از تلاش های نماینده مهاباد و نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، تاریخچه پژوهشگاه و تاسیس پژوهشکده های تابعه آن در تبریز، اصفهان، رشت و مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی در مشهد را  تشریح کرد و درباره اقدامات انجام شده در طول حدود دو دهه تاسیس پژوهشگاه توضیحات مبسوطی ارائه داد.

وی همچنین حمایت مجلس شورای اسلامی خصوصا کمیسیون کشاورزی از کاربرد فناوری های نوین در حوزه تامین و امنیت مواد غذایی به ویژه در حوزه مهندسی ژنتیک با نگاه کارشناسانه، علمی و به دور از جهت گیری های سیاسی را خواستار شد تا دستاوردهای محققان کشور که توانایی بالایی در زمینه بهره مندی از تکنولوژی های  عرصه مهندسی ژنتیک و سایر حوزه ها دارند، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از واردات بی رویه محصولات تراریخته  که توانایی تولید آن در داخل وجود دارد، جلوگیری شود.

دکتر سیدقاسم حسینی سالکده نیز در این نشست، دستاوردهای پژوهشگاه را در بخش های  مختلف تحقیقاتی شامل کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و انتقال ژن، بیوتکنولوژی میکروبی، نانوتکنولوژی کشاورزی، زیست شناسی سامانه ها و فیزیولوژی مولکولی تشریح کرد.

سپس نماینده مهاباد و عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از بخش های تحقیقاتی، گلخانه و ساختمان جدید پژوهشگاه که در حال تکمیل است، بازدید کرد و روسای بخش ها و اعضای هیات علمی هر بخش، توضیحات لازم را درباره دستاوردها و اقدامات انجام شده و در حال انجام ارائه کردند.

محمودزاده در پایان این بازدید در دفتر یادبود پژوهشگاه نوشت: «در مورخ 97/5/13 از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدیدی صورت گرفت. ضمن تشکر از همه زحمات سرکار خانم دکتر خوش خلق سیما و همه همکاران خودم در این مجموعه، خوشبختانه فعالیت های بسیار چشمگیری در این مجموعه صورت گرفته، علی الخصوص در رابطه با انتقال ژن، کشت بافت، تولید محصولات تراریخته، تولید بذر مادری با استفاده از مهندسی معکوس. تلاش ها با مدیریت خوب و علاقه همکاران بسیار ارزنده بود. مجموعه، مشکلاتی داشت از نظر مالی و پروژه های نیمه تمام عمرانی که انشاالله دنبال خواهیم کرد. تلاش خواهد شد که کمیسیون کشاورزی، بیشتر پای کار باشد تا زمینه تحقیق بیشتر در پژوهشگاه فراهم شود.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1397-05-13
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,861 | بازدید امروز : 11