logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerهمکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شتاب دهنده پرسیس ژن در زمینه زیست فناوری پزشکی و دارویی/ حدود 50 درصد داروهای بیولوژیک، وارداتی است
همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شتاب دهنده پرسیس ژن در زمینه زیست فناوری پزشکی و دارویی/ حدود 50 درصد داروهای بیولوژیک، وارداتی است
همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شتاب دهنده پرسیس ژن در زمینه زیست فناوری پزشکی و دارویی/ حدود 50 درصد داروهای بیولوژیک، وارداتی است

 

همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شرکت شتاب دهنده پرسیس ژن در زمینه زیست فناوری پزشکی و دارویی/ حدود 50 درصد داروهای بیولوژیک، وارداتی است

در جلسه مشترک بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شرکت پرسیس ژن، اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور، که صبح دوشنبه، 28 خردادماه 97 برگزار شد، طرفین بر تعامل دوسویه و تجاری سازی محصولات حوزه زیست فناوری پزشکی با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این جلسه که با حضور دکتر پژمان آزادی قائم مقام فناوری و دکتر مریم شهبازی رئیس اداره بازاریابی و تجاری سازی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، و دکتر امیرحسین کارآگاه مدیرعامل شرکت پرسیس ژن در محل دفتر این شرکت برگزار شد، اهمیت شتاب دهنده ها در تجاری سازی محصولات و فناوری ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

همکاری پرسیس ژن و پژوهشگاه در حوزه تبادل دانش فنی

شهبازی، رئیس اداره بازاریابی و تجاری سازی پژوهشگاه در این جلسه که با بازدید از آزمایشگاه های شرکت پرسیس ژن نیز همراه بود، گفت: هدف از این حضور، تعامل و آشنایی با فعالیت های پرسیس ژن به عناون اولین شتاب دهنده در حوزه زیست فناوری پزشکی و همکاری های بعدی در آینده نزدیک است.

سپس آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به سابقه تقریبی 20 ساله فعالیت پژوهشگاه اظهار داشت: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی که زیرنظر سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی است، سال گذشته به پژوهشگاه ارتقا پیدا کرده و شامل شش بخش تحقیقاتی و چهار پژوهشکده در کرج، تبریز، رشت، اصفهان و یک مدیریت یا مرکز در مشهد است که هر کدام در حوزه های خاصی فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه امکان همکاری پژوهشگاه با پرسیس ژن در حوزه تبادل دانش فنی وجود دارد، برخی از اقدامات و فعالیت های پژوهشگاه را تشریح کرد و گفت: پژوهشگاه در حوزه پروبیوتیک، جداسازی سویه های بومی در کشور و انواع محصولات مانند دوغ پروبیوتیک با قابلیت کاهش کلسترول، در حوزه بتاکاروتن و تولید جلبک، انواع شامپوها ...، در زمینه کشت بافت، کودها و سموم بیولوژیک، مهندسی ژنتیک، سیستم بیولوژ، آنزیم ها و... فعالیت های ارزنده ای داشته است و در حوزه نانو نیز مرجع تحقیقات نانوی وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه افزود: رویکرد پژوهشگاه، مشتری محور و توجه به بخش خصوصی است و به همین دلیل معاونت فناوری در حال راه اندازی است. ضمن اینکه ما تمام چرخه را از زیرساخت فناوری تا ارتباط با صنعت و عقد قرارداد و پتنت لحاظ کرده ایم؛ به گونه ای که با حضور بخش خصوصی و مشارکت در اجرای پروژه ها، شانس تولید محصولات فناورانه و رسیدن آن به بازار را افزایش می دهیم.

آزادی ادامه داد: در رشت یک مرکز رشد در حوزه کشت بافت راه اندازی کردیم و در کرج، بعد از انتقال به ساختمان جدید، در نظر داریم ساختمان فعلی پژوهشگاه را محل ارتباط با بخش خصوصی قرار دهیم.

وی در پایان از مدیرعامل پرسیس ژن دعوت کرد که با بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، ضمن آشنایی با بخش های تحقیقاتی و فعالیت های انجام شده، در جلسه دیگری برای تعیین نحوه و جزییات همکاری، مذاکرات لازم صورت گیرد.

حدود 50 درصد داروهای بیولوژیک وارداتی است

کارآگاه، مدیرعامل پرسیس ژن نیز با تشریح فعالیت های این شرکت در حوزه بیوتکنولوژی پزشکی و دارویی گفت: تمرکز اصلی ما بر روی داروهای بیوتک است اما محدودبه این حوزه نشده ایم و روی سلول های بنیادی هم فعالیت خود را آغاز کرده ایم.

وی افزود: در بازار دارویی حدود 40 داروی بیولوژیک داریم که 22 مورد آنها تولید می شود و مابقی وارداتی است. همچنین تعدادی دارو هم هنوز وارد نشده که نیاز آینده نزدیک ماست و تا رسیدن به محصول حدود پنج سال زمان نیاز داریم. بنابراین اگر دارویی در اروپا یا امریکاست و هنوز به کشور ما وارد نشده، قطعا پنج سال آینده وارد می شود.

مدیرعامل پرسیس ژن درباره انگیزه و هدف حضور در بازار بیوتکنولوژی پزشکی نیز اظهار داشت: نیازهای موجود در بخش دارویی که تولیدکننده ندارد اما بازار خوبی دارد، جویای کار بودن حجم بالای فارغ التحصیلان مرتبط در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با توجه به تکمیل ظرفیت هیات علمی و ارائه خدمات تخصصی در بیوتکنولوژی پزشکی که از خارج از کشور تامین می شود، از جمله اهداف و انگیزه های ما برای ورود به این حوزه در قالب یک مرکز شتاب دهنده بوده است.  

کارآگاه افزود: با توجه به عوامل یادشده می توانیم بستری فراهم کنیم که با استفاده از نیروهای جوان و باتجربه در زمینه بیوتکنولوژی پزشکی پروژه های مهم و قابل توجه تعریف کنیم و در این زمینه فعالیت نماییم. به این منظور به عنوان یک مرکز شتاب دهنده، تیم های فناور را دعوت کردیم تا در قالب پروژه های مشخص فعالیت کنند. خط قرمز ما این بود که پروژه ای که تولیدکننده دارد، حتی اگر بازار خوبی داشته باشد، کار نکنیم.

وی درباره نحوه فعالیت خود و حمایت از تیم های کاری خاطرنشان کرد: بر اساس چشم انداز پرسیس ژن، قرار است تیم های فناور به عنوان یک شرکت خدماتی تخصصی در حوزه بیوتکنولوژی پزشکی و دارویی فعالیت کنند که جایگاه بسیار مهمی دارند چراکه ما در حوزه های دارویی شرکت های تخصصی محدودی داریم در حالی که شتاب دهنده های حوزه IT بسیار متعدد هستند؛ مثلا در اتریش شرکتی تخصصی در این زمینه وجود دارد که با 30 نفر پرسنل، خدمات تخصصی به دنیا ارائه می کند.

مدیرعامل پرسیس ژن تعامل با صندوق ها در معاونت علمی، تجهیز امکانات اولیه، آموزش های فنی، تجاری سازی، کسب و کار و کمک به ثبت شرکت دانش بنیان و انعقاد قرارداد برای انجام پروژه، انعطاف در مدل های قرارداد، تامین سرمایه گذار را از جمله خدمات و فعالیت های این مرکز شتاب دهنده عنوان کرد و گفت: در حال حاضر پرسیس ژن، 85 نفر پرسنل دارد که 45 نفر دکتری و بقیه کارشناسی ارشد هستند. همچنین 55 نفر پرسنل ثابت و 30 نفر تیم های فناور هستند. تجهیزات نیز به گونه ای دیده شده که حداقل همزمان 8 پروژه پوشش داده شود و پروژه ها به طور 24 ساعته با شیفت های کاری مختلف پیش می رود.

کارآگاه افزود: تاکنون چهار خروجی داشتیم که دو مورد در شهرک صنعتی نظرآباد، یک مورد در شهرک صنعتی بهارستان و دیگری در شهرک صنعتی صفادشت کار خود را شروع کرده و هفت پروژه هم در حال واگذاری است. در این رابطه از اساتید صنعت و دانشگاه به عنوان منتور استفاده می کنیم و تیم فنی و تیم فناور جلسات تعاملی دارند تا نحوه پیشبرد پروژه ها بررسی شود.

وی تصریح کرد: اگر پروژه ای آغاز شود و بعد از 12 ماه یا 24 ماه به هیچ محصولی منجر نشده، شتاب دهنده متضرر می شود. از این رو، برنامه ما این است که نباید از مسیر تولید و تجاری سازی خارج شویم و اینکه تنها به مقاله برسیم و فقط در مسیر تحقیق قرار بگیریم، مدنظر ما نیست.

مدیرعامل پرسیس ژن درباره تعاملات این مجموعه با مراکز علمی و تحقیقاتی و اعلام آمادگی برای همکاری با پژوهشگاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر، در حال افتتاح شعبه دوم شرکت در شیراز با هدف کار بر روی گیاهان دارویی هستیم. با دانشگاه های تبریز و ارومیه نیز در حوره نانوداروها و نانوبیوتکنولوژی مذاکره کرده ایم. همچنین ما آمادگی همکاری با پژوهشگاه را داریم که مدل تجاری را بیاوریم اما زیرساخت، مدیریت و تجهیزات با پژوهشگاه است و پرسیس ژن مدل را اجرایی می کند.

وی با بیان اینکه در مجموع کل شتاب دهی ما برای یک پروژه بین 12 تا 24 ماه  طی چند مرحله صورت می گیرد، گفت: در تعریف پروژه ها، توانمندی های پژوهشگاه یا هر مجموعه دیگری و اینکه بازار از ما چه می خواهد، ملاک قرار می گیرد تا به ورطه نگارش مقاله نیفتیم. ما باید مطمئن شویم که فناوری موردنظر، تجاری می شود و روانه بازار می شود. در این رابطه، بازه دو ماهه «پیش شتاب دهی» نیز داریم که در این مدت زمان، اثبات ادعای محققان و تیم اجرایی مشخص می شود و سپس براساس پیشرفت کار، درباره تداوم همکاری تصمیم گیری می شود.

گفتنی است شرکت پرسیس ژن با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان اولین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی کشور در سال 1395 آغاز به کار کرد. زمینه فعالیت این شتاب دهنده، زیست فناوری پزشکی (دارو و تجهیزات) و طب بازساختی (سلول های بنیادی) و رسالت اصلی آن، هدایت محققان جوان برای دستیابی به مهارت های عملی تولید محصول های حوزه فعالیت این شتاب دهنده و تاسیس یک شرکت نوپا و مستقل است. تامین زیرساخت فعالیت آموزش و Mentorship از جمله خدمات پرسیس ژن است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1397-03-28
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,737 | بازدید امروز : 120