سه شنبه 04  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerرئیس پژوهشگاه در جمع اعضای هیات علمی و محققان بخش تحقیقات مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی: تامین ملزومات و رفع کمبودهای پژوهشی تنها با تلاش و تدبیر همگانی میسر است

تامین ملزومات و رفع کمبودهای پژوهشی تنها با تلاش و تدبیر همگانی میسر است

در پنجمین نشست از مجموعه جلسات درون بخشی ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اعضای هیأت علمی، کارشناسان و دانشجویان بخش تحقیقات مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، پروژه ها  در دست اجرا، چالش ها و نظرات  حضار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی جلسه ریاست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با دکتر بهزاد قره یاضی ریاست بخش، دکتر پژمان آزادی، دکتر حسن رهنما و دکتر کتایون زمانی از اعضای هیأت علمی و جمعی از کارشناسان و دانشجویان، صبح روز شنبه 5 خردادماه 97 برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر بهزاد قره یاضی با ارائه گزارشی مختصر به برنامه های آتی بخش، دستاوردها و نوآوری های صورت گرفته پرداخت. وی با اشاره به اثرات و نتایج مثبت حاصله از جلسات ریاست پژوهشگاه با بخش گفت: در بخش مهندسی ژنتیک نیز هر هفته دو نشست برگزار می شود که در آنها به صورت اختصاصی طرح های پژوهشی مورد نقد و بررسی اعضای هیأت علمی قرار می گیرد.

دکتر قره یاضی در ادامه به برنامه های بخش در بازه زمانی پنج ساله اشاره کرد که در آن پروژه های پنبه، سیب زمینی، برنج و کلزا از اولویت برخوردار هستند.

وی افزود: در حال حاضر با همکاری دکتر زمانی در حال تکمیل فرایندی هستیم که در آن هر فرد به محض ورود به آزمایشگاه مهندسی ژنتیک با رعایت جنبه های ایمنی، کار با مواد شیمیایی، اصول و یادگیری کار با دستگاه های آزمایشگاهی را فراگیرد.

در ادامه، دکتر پژمان آزادی عضو هیأت علمی بخش به ارائه گزارشی از فعالیت ها و پروژه های در دست اجرا شامل خاموشی ژن DMC1 در خیار و گوجه فرنگی با هدف ایجاد 15 و 8 لاین تراریخت و پروژه های تغییر رنگ گل مریم و گل ژربرا پرداخت و گفت: در سال گذشته حاصل پژوهش های صورت گرفته و در دست اجرا، انتشار 4 مقاله Q2 بوده است که برای سال جاری نیز پیش بینی شده که سه مقاله Q1و Q2 از تحقیقات انجام شده انتشار یابد.

دکتر حسن رهنما، عضو هیأت علمی بخش مهندسی ژنتیک نیز گزارشی را از برنامه های تحقیقاتی خود شامل سیب زمینی مقاوم به آفات و پروژه ویرایش ژنومی گیاه روغنی گلرنگ ارائه داد و افزود: مقالاتی که از تحقیقات صورت گرفته منتشر شده است دو مقاله ISI بوده است.

در تکمیل گزارش های ارائه شده، دکتر مطهره محسن پور عضو هیأت علمی بخش مهندسی ژنتیک نیز به پروژه ذرت تراریخته، گوجه فرنگی و هویج اشاره کرد.

در پایان دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه با جمع بندی مباحث مطرح شده، توجه به چند اصل را جزو اولویت های بخش مهندسی ژنتیک دانست. خوش خلق سیما با اشاره به وجود برخی مشکلات در جهت فراهم سازی خواسته های مطرح شده، عنوان کرد: نهایت تلاش صورت خواهد گرفت تا مشکلاتی نظیر دسترسی به مواد شیمیایی و  تجهیزات آزمایشگاهی برطرف شوند اما تنها با اتکا به تلاش، سخت کوشی و تدبیر همگانی است که حل مشکلات میسر خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین خواستار تعریف فرایند ارتباطی بین همه اعضای بخش تحقیقات مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی شد که بر اساس آن، فرایند های جذب دانشجو، تصویب پروژه، شرکت در همایش ها و برگزاری ورک شاپ های بین المللی صورت گیرد.

تهیه مواد و ملزومات آزمایشگاهی از شرکت های مشخص، آموزش دانشجویان زیرنظر کارشناسان بخش، مدیریت و صرفه جویی در منابع مصرفی، استفاده از حداکثر توان و ظرفیت های موجود در بین دانشجویان و کارشناسان و احترام به قوانین و مقررات و... از دیگر اولویت هایی بود که از سوی ریاست پژوهشگاه مورد تاکید قرار گرفت.

عکس و خبر: سینا معتمدراد

1397-03-05