logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبه همت محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی: سامانه تولید همزمان انرژی الکتریکی، گرمایشی و سوخت‌های زیستی به بهره‌برداری رسید. 95/11/25
به همت محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی:

سامانه تولید همزمان انرژی الکتریکی، گرمایشی و سوخت‌های زیستی به بهره‌برداری رسید. 95/11/25
به همت محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی: سامانه تولید همزمان انرژی الکتریکی، گرمایشی و سوخت‌های زیستی به بهره‌برداری رسید. 95/11/25

سامانه  DG-CHPبا قابلیت بهره‌برداری از حرارت و دودهای خروجی سیستم جهت پرورش جلبک‌های مولد سوخت زیستی و پرورش گیاه در گلخانه به همت محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال غرب و غرب کشور به بهره‌برداری رسید

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، مراسم رونمایی از این سامانه که نخستین نمونه از نوع خود در سطح خاورمیانه است روز پنج شنبه با حضور وزیر نیرو، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و جمعی از مسوولان محلی و محققان در تبریز برگزار شد.

این مجموعه که با تسهیلات اعطایی صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی به بهره‌برداری رسیده مولد همزمان برق و حرارت به ظرفیت 200 کیلووات است که پتانسیل بالای پرورش جلبک با استفاده از روش سیستم بسته فتوبیوراکتور با بهره گیری از پنج فتوبیوراکتور با ظرفیت 300 لیتر را دارد. 

دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در توضیح این طرح گفت: طرح ساخت سامانه دوستدار محیط زیست DG-CHP برای تولید انرژی و محصولات زیستی – کشاورزی  از سال 1394 با امضای قرارداد پژوهشی فی مابین پژوهشگاه نیرو و پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال غرب و غرب کشور آغاز شد. استفاده از فناوری‌های نوین زیستی و سایر فناوری‌ها به منظور بهره‌برداری از منابع کم ارزش و گازهای گلخانه ای برای تولید انواع ترکیبات زیستی و پرورش گیاه در گلخانه از اهداف مهم این طرح است.

 

وی خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های مهم طرح همراستا بودن آن با اولویت های وزارت نیرو در تولید پراکنده برق و حرارت همراستا بودن آن با اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در توسعه روستایی و استفاده از آب‌های غیرمتعارف و نهایتا همراستا بودن با اولویت‌های بین‌المللی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و جذب دی اکسید کربن است.

 از نظر فنی پایلوت احداث شده شامل یک مولد تولید همزمان برق و حرارت، سیستم بازیابی حرارت برای گرمایش گلخانه و تامین آب گرم، فتوبیوراکتورهای پرورش جلبک شورپسند به حجم هزار و 500 لیتر جهت جذب گازهای آلاینده و تولید بیومس و نهایتا بخش برداشت بیومس جلبک است.

دکتر خوش خلق سیما تصریح کرد: بیومس تولیدی در حال حاضر جهت تولید فرآورده های آرایشی بهداشتی به کار می رود و امکان استفاده از آن در بخش‌های دیگر کشاورزی و صنعتی نیز وجود دارد.

وی با بیان این که در صورت توسعه و راه اندازی فتوبیوراکتورها متناسب با میزان گاز خروجی از سیستم، امکان حذف 1.8 تن دی اکسید کربن در روز، امکان تولید بیومس جلبک به ارزش حدود 30 میلیارد تومان در سال و ایجاد اشتغال از طریق تشکیل شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد، خاطرنشان کرد: فرآیند اجرا شده می تواند نقش موثری در کاهش گازهای آلاینده و ارتقای سلامت مردم و نیز کاهش هزینه های حذف گازهای آلاینده از طریق تولید محصولات با ارزش نسبت به فرآیندهای مشابه دیگر داشته باشد.

گفتنی است در راستای اجرای موفق این پروژه، ارتقای مقیاس پروژه اجرا شده از سطح پایلوت به سطح نیمه صنعتی، استفاده از پساب آب شیرین‌کن های متعارف به منظور پرورش گیاهان شورپسند در یکی از نیروگاه‌های حاشیه خلیج فارس، استفاده از سیستم DG-CHP همراه با آب شیرین‌کن MED به منظور پرورش جلبک و تولید آب شیرین و استفاده از گراس‌های سردسیری چند ساله برای حفاظت از خاک آبخیز سدها در حال بررسی است.

عکس: آرشیو عکس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

1395-12-02
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,903 | بازدید امروز : 36