logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدر بازدید از پژوهشگاه صورت گرفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
در بازدید از پژوهشگاه صورت گرفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
در بازدید از پژوهشگاه صورت گرفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

 

در بازدید از پژوهشگاه  صورت گرفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

تعدادی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشکده علوم  و فناوری های زیستی دانشگاه شهید بهشتی، دوشنبه، 24 اردیبهشت ماه 97، ضمن بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در نشست صمیمانه، درباره شیوه های تعامل دوسویه بین دانشگاه و پژوهشگاه به منظور انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک بحث و تبادل نظر کردند. این بازدید، پیرو بازدید اعضای هیات علمی پژوهشگاه از دانشگاه شهید بهشتی در سال گذشته صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید که دکتر عباس سعیدی معاون پژوهشی دانشکده علوم و فناوری های زیستی دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه حضور داشتند، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از تدوین تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه خبر داد.

وی همچنین با تشریح تاریخچه تاسیس پژوهشگاه از سال 78 تا کنون اظهار داشت: تبدیل پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به پژوهشگاه در سال 96 و راه اندازی چهار پژوهشکده تابعه شامل پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز، پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری رشت، پژوهشکده متابولیت های ثانویه اصفهان و پژوهشکده بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک کرج و نیز مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی در مشهد طی سال های گذشته از جمله اقدامات انجام شده طی سال های گذشته به شمار می رود.

سپس دکتر سید قاسم حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، با معرفی شش بخش تحقیقاتی پژوهشگاه شامل کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی میکروبی، نانوتکنولوژی کشاورزی، فیزیولوژی مولکولی و زیست شناسی سامانه ها، به تشریح فعالیت ها و پروژه های اجراشده و در حال اجرا پرداخت و گفت: پژوهشگاه برای چهار چالش تنش محیطی، کاهش هزینه های تولید، افزایش کمیت و کیفیت محصولات و آلودگی های محیط زیست، پروژه تعریف می کند.

وی با اشاره به مشکلات کمبود آب و اشتغال زایی در کشور خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های ما، تعریف پروژه ها برای رفع معضلات بحران آب و دیگر اولویت ما، اشتغال زایی از طریق کارهای فناوری مبنا و ایجاد شرکت های دانش بنیان است که در این رابطه پروژه های پژوهشگاه قادرند فناوری و محصول را به بخش خصوصی انتقال دهند و یا به ایجاد شرکت های دانش بنیان کمک نمایند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: با توجه به افزایش جمعیت، یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی، افزایش محصول است اما فناوری های موجود، با اهداف مطلوب فاصله دارند و تغییرات آب و هوایی نیز به این شکاف می افزاید. ما موظف هستیم از فناوری ها برای پر کردن خلاهای موجود در حوزه تامین غذا و امنیت غذایی بهره ببریم.

وی بخش انتقال ژن را یکی از بخش های مهم پژوهشگاه عنوان و تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده ترین نقش بیوتکنولوژی کشاورزی در بازار جهانی، محصولات تراریخته است و اگر آن را حذف کنیم عملا خود را از بازار بیوتکنولوژی دنیا، حذف کرده ایم، برخورداری از این فناوری برای حل چالش های کشور و نیز داشتن سهمی از بازار بیش از 20 میلیارد دلاری بذر محصولات تراریخته ضروری به نظر می رسد.

حسینی با اشاره به تحقیقات انجام شده بر روی محصولات تراریخته در کشور گفت: در حالی که در حال حاضر بیش از 180 میلیون هکتار در دنیا زیر کشت محصولات تراریخته است اما در ایران کشت محصولات تراریخته را نداریم.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش دیگری از اظهاراتش از پروژه های تجاری شده یا در حال تجاری سازی پژوهشگاه سخن گفت و اظهار داشت: دانش فنی در زمینه های تولید شیر تخمیری فراسودمند پروبیوتیک، سالیکورنیا، تولید نهال های ارقام تجاری خرما با استفاده از روش جنین زائی غیرجنسی، تولید نانوبیوسیلیکا از کلش و سبوس برنج، تولید لاین های والدینی بذور هیبرید، سالم سازی و تکثیر انبوه ارقام و پایه های سیب، تولید پروبیوتیک  های بومی و اختصاصی طیور، تولید سیب زمینی تراریخته مقاوم به آفت بید سیب زمینی با بیش از 29 میلیون دلار صرفه جویی ارزی، تولید پروبیوتیک های بومی و اختصاصی طیور از جمله از فناوری های آماده واگذاری پژوهشگاه محسوب می شود.

وی افزود: همچنین پروژه هایی در زمینه گیاهان جایگزین در حوزه اصلاح مولکولی و فیزیولوژی در حال انجام است که بر روی گیاهانی مانند ارزن و سورگوم به عنوان جایگزین ذرت برای مناطقی که مشکل آب وجود دارد، کار می شود. همچنین برنامه جامعی در همین زمینه با دانشگاه کرمان در حال اجراست و از همکاری های مثال زدنی محسوب می شود و ارقامی که کسب شده، در آینده نزدیک ثبت خواهد شد.

حسینی افتتاح ساختمان جدید پژوهشگاه در آینده نزدیک، راه اندازی سایت بانک میکروبی، مرکز بیوانفورماتیک، افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت، راه اندازی وب سایت های مختلف برای اطلاع رسانی، رشد سهم مقالات خصوصا مقالات Q1 و مقالات با ضریب تاثیر بالا را از دیگر اقدامات زیرساختی پژوهشگاه برشمرد.

وی با تشریح چشم انداز پژوهشگاه در حوزه های مختلف گفت: تا سال 1400 مصمم هستیم حداقل نزدیک 200 مقاله Q1 داشته باشیم و 40 لاین، 40 محصول قابل تجاری، 47 دانش فنی، 15 دستورالعمل ترویجی و بالای 200 گونه جدید میکروبی را به ثبت برسانیم.

وی تصریح کرد: ما اولین موسسه وزارت جهاد کشاورزی و شاید اولین موسسه پژوهشی کشور هستیم که پروژه های ما همانند بخش خصوصی امکان سنجی می شوند و بر همین اساس قائم مقام معاونت فناوری در پژوهشگاه تشکیل شد و امسال هم کنترل پروژه را نیز مانند بخش خصوصی راه اندازی می کنیم تا فاصله بین اهداف تعیین شده و میزان تحقق آن را کاهش دهیم.

در این نشست، همچنین دکتر سعیدی، معاون پژوهشی دانشکده معاون پژوهشی دانشکده علوم و فناوری های زیستی دانشگاه شهید بهشتی ضمن تقدیر از پژوهشگاه برای ایجاد زمینه های همکاری و برگزاری جلسه مشترک که قبلا در دانشگاه شهید بهشتی نیز برگزار شده بود، گفت: دانشگاه عمدتا وظایف آموزشی دارد و هرچند سخن از دانشگاه به عنوان نسل چهارم است اما هنوز ابزار لازم در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: در عین حال گروه سلولی مولکولی و نانو با برخورداری از نیروی انسانی جدید در دانشگاه شهید بهشتی تکمیل شد و امیدواریم در برخی موضوعات مرتبط با بیوتکنولوژی ورود جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه با بستر ایجادشده، امکان تعریف پروژه ها و طرح های مشترک را داریم، تصریح کرد: در تفاهم نامه ای که منعقد خواهد شد باید به این سمت برویم که اگر خروجی ما منجر به یک محصول شد به سمت ایجاد شرکت دانش بنیان برویم و دانشگاه و پژوهشگاه، هر دو، از منافع آن بهره مند شوند. اینها ابزاری است که می تواند مفهوم دانشگاه به عنوان نسل چهارم را محقق سازد.

سعیدی گفت: گروه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی انرژی و فناوری های نوین شهید بهشتی با دانشکده علوم زیستی، مشترک شده است که اولین الگو در این عرصه است اما مهم تر از این ادغام، خروجی محصول محور آن است.

بعد از برگزاری این نشست، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی از آزمایشگاه ها و بخش های تحقیقاتی بازدید کردند و روسای بخش ها یا اعضای هیات علمی هر بخش، توضیحات لازم را به بازدیدکنندگان ارائه کردند.

 

 

1397-02-24
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,901 | بازدید امروز : 34