logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از یک مجموعه کشت و صنعت در ورامین
بازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از یک مجموعه کشت و صنعت در ورامین
بازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از یک مجموعه کشت و صنعت در ورامین

 

بازدید جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از یک مجموعه کشت و صنعت در ورامین

 

جمعی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سه شنبه، 18 اردیبهشت ماه 97 از یک مجموعه کشت و صنعت در ورامین بازدید و ضمن آشنایی با فعالیت ها و اقدامات این شرکت، بر افزایش تعاملات و همکاری های دوسویه تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندس نجفی، مدیر کشاورزی کشت و صنعت صفاری درباره این بازدید اظهار داشت: ابتدا از بخش زراعی مجموعه شامل سه واحد حصارک، خاوه و چالتاسیون بازدید صورت گرفت که خاوه جزء مرکز تحقیقات تهران محسوب می شود و در این مجموعه احداث استخر، مدرن کردن آبیاری و مکانیزه کردن آن، استفاده از کشت های منطبق با اقلیم کشور در زمینه گیاهان علوفه ای، گیاهان زمستانی، رقم های مختلف گندم و... صورت گرفته است.

وی افزود: سپس در واحد چالتاسیون بخش های دامپروری و خوراک دام، شیردوشی مدرن و... مورد بازدید قرار گرفت و توضیحات توسط کارشناسان و مسئولان بخش به اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه شد. بازدید از تصفیه خانه برای جمع آوری فضولات دامی و استفاده از کود آن در مزرعه و بازگشت به چرخه آب، گیاهان زراعی، آبیاری قطره ای، آرایش کشت ذرت و علوفه های مختلف زمستانه نیز از دیگر بخش های بازدیدشده در واحد چالتاسیون بود.

نجفی با اشاره به اینکه در واحد حصارک نیز بخش آب مغناطیس کردن، پرورش ماهی، استفاده از جلبک در تغذیه دام مورد بازدید قرار گرفت، درباره موفقیت های این مجموعه خاطرنشان کرد: مجموعه کشت و صنعت صفاری جزء واحدهای نمونه و برتر کشور است که در سال 96 به عنوان واحد دامپروری و کشاورزی نمونه، در روز جهانی خاک به عنوان واحد نمونه در حفظ خاک و در روز ملی آب، واحد برتر در استفاده بهینه آب معرفی شد. همچنین این واحد مفتخر است برای اولین بار در دنیا آرایش خاص ذرت را معرفی کرده و همزمان به دو کارخانه، شیر با کیفیت بالا می دهد.

مهندس صفاری مدیرعامل این مجموعه نیز در این بازدید با تاکید بر همکاری مشترک بین این مجموعه و پژوهشگاه در زمینه ارزن و سورگوم گفت: در بحث کودها، تغذیه گیاهان و استفاده از باکتری ها در کشاورزی، آمادگی هر گونه همکاری برای در اختیار گذاشتن زمین، وسایل مکانیزه و برداشت نتایج تحقیقات وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت دانش اظهار داشت: در زمینه استفاده از تجربیات و تحقیقات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در زمینه انرژی های جایگزین، این مجموعه اشتیاق ویژه ای برای همکاری دارد چراکه در ارتباط با شرکت های خارجی از جمله شرکت های سوئیسی و آلمانی، هزینه های بسیار بالایی در این زمینه مطرح شد که از نظر اقتصادی برای ما توجیه پذیر نبود.

صفاری تصریح کرد: ما همچنین به دنبال روش هایی برای کاهش مگس و بو در دامپروری هستیم چرا که این امر از مشکلات شایع در دامپروری هاست و ظاهرا استفاده از لاکتوباسیل ها می تواند در زدودن مگس ها موثر باشد.

در نشستی که در حاشیه این بازدید صورت گرفت، دکتر صالحی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به معضلات مطرح شده از سوی مدیریت مجموعه کشت و صنعت صفاری از جمله در زمینه فراوانی مگس در گاوداری ها گفت: در اینجا استفاده از سموم شیمیایی توصیه نمی شود اما یکی از عوامل کنترل بیولوژیک مهم باکتری BT است که ما هم کلکسیونی از آن داریم اما نتایج این تحقیقات روی مگس در محیط دامداری تست نشده است که می توانیم در این حوزه هم فعالیت کنیم.

وی افزود: همچنین اقدام محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، از جمله آقای دکتر آزادی، خانم دکتر کرمانی و برخی دیگر از اعضای هیات علمی بر روی پروتکل تکثیر کشت بافت گیاهان زینتی قابل توجه است.

صالحی با بیان اینکه مسیر همکاری در زمینه جایگزین آنتی بیوتیک ها از طریق پروبیوتیک ها وجود دارد، اظهار داشت: جداسازی باکتری های بومی فلور میکروبی که می توانند برای دام و طیور خصوصیت پروبیوتیکی داشته باشند، حدودا از سال 1390 در پژوهشگاه صورت گرفت که ابتدا بر روی طیور انجام شد و در حال حاضر تعداد زیادی سویه های پروبیوتیکی داریم که هم برای طیور و هم برای دام قابل استفاده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: علاوه بر این اقدامات، در پژوهشکده رشت، طرح بزرگی در حال اجراست که پروبیوتیک ها را از دام های مختلف جداسازی می کنند. بنابراین ما می توانیم ترکیبات سویه های مختلف را در زمینه افزایش تحمل بیماری ها در جوجه، بلدرچین و مرغ تست کنیم که تا کنون نتایج ارزشمندی به دنبال داشته و در قالب دانش فنی به بخش خصوصی منتقل شده است و بخش خصوصی با ترکیب فرمولاسیون های مختلف برای طیور، اسب، گوسفند و گاوداری ها در حال تولید آن است که می توان محصولات آماده را در قالب پروژه پیاده سازی کرد.

وی ادامه داد: همچنین برای اولین بار در کشور، از سیلوهای مختلف ذرت کشور، بهترین سیلوها را انتخاب کردیم و از بین آنها باکتری های لاکتوباسیل را در قالب یک طرح جداسازی کردیم و به سویه های موثری دست پیدا کردیم که در مجموعه کشت و صنعت صفاری نیز قابل پیاده سازی است. از این طریق از واردات باکتری های سیلو در کشور جلوگیری می کنیم و بخش خصوصی را هم که در این زمینه فعال است، سهیم می نماییم.

دکتر بابک ناخدا رئیس بخش فیزیولوژی مولکولی و دکتر مریم شهبازی رئیس اداره بازاریابی و تجاری سازی پژوهشگاه نیز در این نشست، مرتفع ساختن نیازهای تولیدکنندگان از جمله کشت و صنعت صفاری را جزء اولویت های پژوهشی پژوهشگاه اعلام کردند. سایر اعضای هیات علمی پژوهشگاه نیز در زمینه انرژی های تجدیدپذیر در حوزه بیوگاز، حذف آلاینده های بو در مجموعه کشت و صنعت صفاری، تهیه محصولات ارگانیک مانند گوشت، ماهی، شیر و محصولات دیگر با کاهش مواد شیمیایی و جایگزینی آن با مواد بیولوژیک، استفاده از نانو فناوری در تغدیه دام و طیور در مجموعه های مرتبط با کشاورزی و دامپروری، پیشنهادهایی برای توسعه همکاری های دوسویه ارائه کردند.

گفتنی است در این بازدید دکتر مریم شهبازی، دکتر بابک ناخدا، دکتر اکرم صادقی، دکتر حسین قنواتی، دکتر صابر قنبری و دکتر داریوش داودی، دکتر غلامرضا صالحی، دکتر میثم طباطبایی، دکتر پریسا کوباز، دکتر سهیلی وند و مهندس کریمی از محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی حضور داشتند. طی نشستی که در حاشیه این بازدید برگزار شد، مقرر گردید با توجه به فهرست نیازها و درخواست های متقابل مجموعه کشت و صنعت صفاری و پژوهشگاه، گسترش همکاری ها در زمینه موضوعات اولویت دار و انعقاد تفاهم نامه بین طرفین صورت گیرد.

عکس: سینا معتمدراد

خبر: سعید میرشاهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1397-02-18
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,892 | بازدید امروز : 42