پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerکارگاه آموزشی دو روزه «مهارت های فردی» در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

کارگاه آموزشی «مهارت های فردی» با سخنرانی دکتر امیرهوشنگ باقری، متخصص روان پزشک، روزهای چهارشنبه و شنبه، 19 و 22 اردیبهشت ماه 97 در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این کارگاه آموزشی که جمع کثیری از اعضای هیات علمی و کارشناسان پژوهشگاه حضور داشتند، تکنیک های مهارت های ارتباط موثر از سوی مدرس کارگاه تشریح شد. ارائه روان، ساده، جذاب و کاربردی مباحث و تناسب موضوعات مطرح شده با دغدغه های افراد در محیط های خانوادگی و اداری، استقبال فراوان حاضران در کارگاه را به همراه داشت.

در همین رابطه، دکتر باقری درباره موضوعات مطرح شده در کارگاه مهارت های فردی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه اظهار داشت: در این کارگاه آموزشی، مباحث مربوط به ارتباط موثر با نزدیکان، همکاران و خانواده، مطرح و تکنیک هایی با فراگیران تمرین شد.

وی با اشاره به تکنیک های ارتباط موثر گفت: این تکنیک ها به طور کلی، «گوش دادن» و «ابراز وجود» را شامل می شود که تکنیک گوش دادن در قالب «تایید»، «همدلی» و «پرسش» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تکنیک «ابراز وجود» در قالب بیان احساسات، تمجید و پایان دادن بحث، تشریح شد.

این متخصص روانپزشک افزود: فراگیران این کارگاه آموزشی، تکنیک های ارتباط موثر و الگوهای کلامی را در قالب مثال های کاربردی بارها تکرار کردند تا ملکه ذهن آنها شود.

باقری با اشاره به  تکنیک های پیشرفته تری از ارتباط موثر و مهارت های فردی  تصریح کرد: حدود 20 تکنیک مفید در ارتباط موثر با دیگران، در این کارگاه آموزشی ارائه شد که البته ابتدا باید اصول پایه و تکنیک های مقدماتی که در روز نخست مطرح شد، مدنظر قرار داده شود.

وی درباره عنوان کارگاه یعنی «مهارت های فردی» و اینکه تفاوت و مرز آن با مهارت های اجتماعی چیست، نیز اظهار داشت: این موضوع تنها یک تقسیم بندی است وگرنه مهارت های فردی و اجتماعی، به یکدیگر پیوسته هستند. در واقع یکی از مهارت های فردی که باید داشته باشیم برقراری ارتباط با دیگران است و ما مهارت های فردی را فراگرفتیم که در جمع نیز قابل استفاده است.

این روانپزشک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت الگوهای کلامی و رفتاری در ارتباط موثر با دیگران خاطرنشان کرد: استفاده از تعابیری مانند «حق با شماست»، «شاید حق با شما باشد»، تکرار جمله طرف مقابل، شناسایی احساس مخاطب و بیان احساسات خود، از جمله تکنیک هایی است که می تواند در بهبود ارتباط با دیگران تاثیرگذار باشد که البته این امر متناسب با افراد، شرایط و مقتضیات موجود، متفاوت است و نمی توان انتظار داشت مشکلات ارتباطی خانوادگی، اداری و... با بیان این جملات و کاربرد تکنیک های یادشده کاملا مرتفع شود.

اولین جلسه کارگاه آموزشی مهارت های فردی با هدف ارائه تکنیک های مقدماتی ارتباط موثر، چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 97 و دومین جلسه با موضوع ارائه تکنیک های پیشرفته ارتباط موثر، شنبه 22 اردیبهشت ماه 97 در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

گفتنی است دکتر امیرهوشنگ باقری، مدرس این کارگاه آموزشی، متخصص اعصاب و روان و عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی و نویسنده و مترجم کتاب های مختلف در زمینه روان شناسی خصوصا روان شناسی ورزش و هیپنوتیزم از جمله کتاب «آمادگی ذهنی ده دقیقه ای» و از جمله مشاوران زبده در حوزه مهارت های زندگی است.

1397-02-22