پنج شنبه 06  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerپیام تبریک نوروزی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مناسبت آغاز سال 1397
پیام تبریک نوروزی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به مناسبت آغاز سال 1397

ایام ز دیدار شمایند مبارک    /     نوروز بمانید که ایام شمایید

آغاز بهار، علاوه بر طراوت و سرسبزی­ اش، فرصتی است برای مرور بر گفتارها و کردارهای مان در سالی که به پایان آن نزدیک شده ­ایم. اگرچه آرزوی تغییر و تحول با دعای «حول حالنا» و برپایی سرور و شادمانی در شروع هر سال مرسوم است، اما اگر پاسخ ­مان به این سوال مهم یعنی: «آیا وظیفه­ مان را به درستی انجام داده ­ایم»، در پایان هر سال، مثبت باشد، جشن تحول واقعی پیش از وزش نسیم بهاری، محقق شده است. از این رو، در آستانه سال نو، به مصداق حدیث نبوی: «حاسِبُوا اَنْفُسَکُم قبلَ اَن تُحاسَبُوا»، مروری بر کارنامه عملکرد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سالی که گذشت، و اشاره مختصر به دستاوردها و اقدامات انجام­ شده، راهنمای تداوم مسیر و بهبود فرایندها و روش­ ها در سال جدید است چراکه: «گذشته، چراغ راه آینده است.»

بدون شک مهم ­ترین دستاورد سال 96 را باید «ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» دانست؛ افتخاری که با همت عالی و عزم متعالی همکاران ارجمند به ویژه محققان فرهیخته ­مان حاصل شد و نهال بارورشده آن بعد از سال ­ها به ثمر نشست. دومین دستاورد ویژه امسال افتتاح مرکز رشد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در گیلان است که تلاش برای راه­ اندازی آن، از سال 95 و همزمان با افتتاح ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری آغاز شد و بهمن­ ماه سال جاری، نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت به بهره ­برداری رسید.

همچنین کسب رتبه برتر در ارزیابی­ های موسسات تحقیقات کشاورزی در بسیاری از شاخص ­های علمی، دستیابی برخی از محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه به افتخارات ملی و بین­ المللی از جمله کسب عنوان پژوهشگر برتر در حوزه زیست فناوری در نمایشگاه و جشنواره زیست فناوری و کسب جایزه بزرگ زیست فناوری در دهمین دوره این جایزه، واگذاری دانش فنی برخی از پروژه­ ها به بخش خصوصی، حضور پررنگ اعضای هیات علمی در کنفرانس ­ها و سمینارهای بین ­المللی تخصصی و افزایش مقالات علمی با ضریب تاثیر بالا، انعقاد قرارداد و تفاهم ­نامه با موسسات و شرکت­ های معتبر در حوزه زیست فناوری، حضور موثر و هدفمند در نمایشگاه­ ها و افتتاح نمایشگاه دائمی دستاوردها در پژوهشگاه، برگزاری نشست ­های خبری و انعکاس گسترده اقدامات پژوهشگاه در رسانه ­ها، انتشار منظم خبرنامه پژوهشگاه با طراحی جدید، برگزاری مراسم و مناسبت ­های نشاط ­آور و... از دیگر رویدادها و دستاوردهای ارزشمندپژوهشگاه در سال جاری به شمار می­ رود.

همچنین افتتاح ساختمان جدید پژوهشگاه و برخورداری از امکانات و تجهیزات نوین و پیشرفته­ تر در حوزه­ های تحقیقاتی نیز از جمله اقداماتی است که انشاالله با پیگیری­ های انجام ­شده، در سال آینده صورت خواهد گرفت.

علاوه بر اینها، با توجه به مشکلات فزاینده در حوزه ­های اقتصادی، اشتغال و زیست محیطی، و تلاش همه ­جانبه مسئولان برای حل این مشکلات، اهتمام ویژه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به همراه پژوهشکده ­های تابعه در تبریز، رشت، اصفهان و مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی در مشهد، بر استمرار پژوهش ­های کاربردی و خروجی­ محور با استفاده از فناوری­ های نوین به منظور کاهش دغدغه ­های زیست­ محیطی و رشد اشتغا­ل ­زایی با توسعه شرکت­ های دانش بنیان متمرکز خواهد بود تا از این رهگذر، تاثیرگذاری بر افزایش تولید ناخالص ملی در راستای توسعه پایدار کشور محقق گردد.

از این رو، با توجه به تفاهم ­نامه ­های همکاری و قراردادهای منعقدشده در سال­ های اخیر، می­ توان سال آینده را «سال اثربخشی دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» دانست که یقینا در سایه زحمات و تلاش ­های محققانه و خستگی­ ناپذیر پژوهشگران و همکاران فرهیخته در پژوهشگاه میسر خواهد شد.

اینجانب با نهایت امیدواری برای تحقق خواسته ­ها و برنامه­ های پیش ­رو، حلول سال 1397 و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی، پیام­ آور مهر و مهربانی و نیز پاسداشت نیکی­ ها و پاکی­ هاست، به همکاران ارجمند در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و خانواده­ های محترم­ شان تبریک و تهنیت عرض می­ کنم و سالی سرشار از سلامتی و شادابی، برکت و معنویت برای تمامی عزیزان آرزومندم. پیام نوروز این است: «دوست داشته باشید و زندگی کنید، زمان همیشه از آنِ ما نیست.»

نیراعظم خوش­ خلق ­سیما

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی