شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبازدید دانش آموزان دبیرستان تیزهوشان علامه حلی تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

بازدید دانش آموزان دبیرستان تیزهوشان علامه حلی تهران از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در هفته های پایانی سال جاری، میزبان دانش آموزان متوسطه اول دبیرستان تیزهوشان علامه حلی (9) تهران بود. این دانش آموزانِ نخبه و سرمایه های ملی کشور، سه شنبه، 15 اسفندماه 96 از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید کردند و از نزدیک با دستاوردها و فعالیت های حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید که معاون پژوهشی و مسئول آزمایشگاه مدرسه علامه حلی به عنوان سرپرست حضور داشتند، دانش آموزان با حضور در بخش های تحقیقاتی، آموخته های کلاسی خود را در محیط آزمایشگاهی مرور کردند.

همزمان با بازدید دانش آموزان از بخش های کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، فیزیولوژی مولکولی، نانوتکنولوژی کشاورزی و زیست شناسی سامانه ها، اعضای هیات علمی و کارشناسان، توضیحات مشروح درباره فعالیت های هر بخش، ارائه و دانش آموزان علامه حلی نیز سوالات و پرسش های نکته سنج خود را مطرح کردند که توسط مسئولان بخش های تحقیقاتی، به این سوالات پاسخ داده شد.

بر اساس نظرات دانش آموزان بعد از انجام بازدید، علاوه بر رضایت از توضیحات ارائه شده در تمام بخش های تحقیقاتی، بخش مهندسی ژنتیک و تشریح فعالیت های این بخش توسط خانم دکتر محسن پور به ویژه درباره محصولات تراریخته و نیز بخش زیست شناسی سامانه ها و توضیحات جذاب و کاربردی خانم قلی زاده دانشجوی دکتری پژوهشگاه، مورد توجه ویژه دانش آموزان قرار گرفت.

در همین رابطه، حمزه جعفری، معاون پژوهشی مرکز استعدادهای درخشان علامه حلی(9) در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه با بیان اینکه دانش آموزان حاضر در این بازدید، منتخبی از پایه های هفتم، هشتم و نهم (متوسطه اول) هستند، درباره هدف این بازدید گفت: یکی از مواردی که در سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور مورد توجه قرار گرفته است، ارتباط موثر بین مراکز علمی و مراکز پژوهشی کشور است. از این رو هدف این بازدیدها، تعمیق فرهنگ پژوهش و ترغیب دانش آموزان به حوزه پژوهش و آشنایی با پژوهش های کاربردی و علوم پایه است.

وی درباره تاثیرگذاری اردوها و بازدیدهای علمی در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان اظهار داشت: این بازدیدها قطعا در آینده فکری دانش آموزان موثر است زیرا آنها ذهنیتی در حد مباحث تئوریک را در رشته های مختلف دارند و از طریق آشنایی نزدیک با موسسات پژوهشی به نگاه و بینش دقیق تری می رسند.

جعفری با بیان اینکه پرورش تک بعدی دانش آموزان در قالب مباحث تئوریک، یکی از معضلات نظام آموزش و پرورش است، تاکید کرد: در حوزه پژوهش، تاکید بر روی مهارت و مهارت ورزی است و در مرکز استعدادهای درخشان علامه حلی (9) در غرب تهران، پروژه های مختلفی در حوزه های علوم فنی، انسانی و علوم پایه و تجربی تعریف می شود که خروجی این فعالیت ها، ارائه نتایج و یافته های پروژه ها در نمایشگاه های دستاوردهای پژوهشی دانش آموزان است.

معاون پژوهشی متوسطه دبیرستان علامه حلی (9) درباره دروس کاربردی و مرتبط دانش آموزان در مدرسه با حوزه های پژوهشی خصوصا پایه نهم خاطرنشان کرد: در پایه نهم، دانش آموزان با رشته های علوم پایه آشنا می شوند و رشته های پژوهشی که در این پایه وجود دارد، رشته الکترومغناطیس، اپتیک و لیزر، نانوبیوتکنولوژی و آنزیم شناسی هستند.

همچنین فرهاد شقاقی، مسئول آزمایشگاه دبیرستان علامه حلی (9) و از افراد باسابقه بیش از 40 سال در آموزش و پرورش که تحصیلات خود را در حوزه شیمی و علوم محیطی در ایالت اوکلاهامای امریکا گذرانده است، با بیان اینکه از سال 1381 با آزمایشگاه مدرسه علامه حلی (9) همکاری می کند، اظهار داشت: خوشبختانه آزمایشگاه های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دارای امکانات و تجهیزات مناسبی است اما در مجموع، بسیاری از مدارس کشور، آزمایشگاه ها و امکانات مناسبی ندارند.

وی افزود: نسل دانش آموزان امروز، پتانسیل های بسیار ارزشمندی هستند و نسبت به پیشرفت تحصیلی، انتخاب رشته صحیح و شغل آینده خود توجه ویژه دارند و ما باید امکانات لازم برای انجام تحقیقات کاربردی را از سنین مدرسه فراهم نماییم.

عکس: سینا معتمدراد

1396-12-15