logo jihad
logo jihad
چهارشنبه 05  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت خبر داد: ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی کشاورزی تا 1404 در کرج
دکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت خبر داد:  ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی کشاورزی تا 1404 در کرج
دکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت خبر داد: ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی کشاورزی تا 1404 در کرج

 

دکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی کشور در رشت خبر داد:

ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی کشاورزی تا 1404 در کرج

نخستین مرکز رشد واحدهای فناور بیوتکنولوژی کشاورزی کشور، صبح امروز، چهارشنبه، 18 بهمن ماه 96 طی مراسمی در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم که در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال  کشور در رشت برگزار شد،  ضمن ابراز خرسندی از افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در استان گیلان در ایام دهه فجر، از ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی کشاورزی تا سال 1404 در کرج خبر داد.

خوش خلق سیما طی سخنانی در این مراسم ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و تبریک سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: شهریورماه 1395 بود که ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت افتتاح شد و جرقه تاسیس مرکز رشد در محل ساختمان قدیمی پژوهشکده تقریبا در همان موقع زده شد.

وی با بیان این که یکی از موانع اساسی در مسیر اثربخشی تحقیقات عدم ارتباط مناسب بین مراکز پژوهشی و صنعت است اظهار داشت: در پژوهشگاه تلاش داریم پلی برای انتقال دستاوردهای تحقیقاتی به واحدهای صنعتی باشیم؛ لذا توسعه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه طبق ماموریت تعریف شده، تحقیقات پژوهشگاه باید در تولید ناخالص داخلی موثر بوده و زمینه اشتغال نیروهای باکیفیت را فراهم کند، خاطرنشان کرد: در این راستا با ایجاد واحدهای مالکیت فکری، انتقال فناوری، ارتباط با صنعت و تجاری سازی، زنجیره تبدیل ایده به محصول در پژوهشگاه شکل گرفته و به این ترتیب ایده های فناورانه پس از دریافت از لحاظ اثربخشی و تجاری سازی امکان سنجی می شود و در ادامه روند جلب مشارکت بخش خصوصی، تولید دانش فنی، حفاظت از آن و نهایتا انتقال دانش فنی با ایجاد شرکت های دانش بنیان با جدیت دنبال می شود.

وی افزود: پژوهش می تواند ثروت ایجاد کند و ما از طریق ایجاد مراکز رشد واحدهای  فناور مانند همین مرکز رشد در منطقه شمال کشور در صدد هستیم ایده را به ثروت تبدیل کنیم.

وی همچنین به پیش بینی خروجی های فناورانه به ازای هر یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در تحقیق در بخش های مختلف اشاره و عنوان کرد: ما باید به ازای هر یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه های درآمدزایی، دانش فنی، پتنت،  قرارداد انتقال فناوری، یافته ترویجی و شرکت های استارتاپی، وضعیت تجاری سازی دانش را از طریق تحقیقات کاربردی ارتقا دهیم.

وی با اعلام برنامه ریزی پژوهشگاه برای راه اندازی پارک علم و فناوری زیستی در استان البرز تا سال 1404 از دانشگاه گیلان و پارک علم و فناوری استان درخواست کرد با حمایت از مرکز رشد زمینه نقش آفرینی موثرتر آن در توسعه زیست فناوری کشاورزی کشور را فراهم کنند.

دکتر آزادی: ایجاد مراکز رشد، مهم ترین راه اثربخشی مراکز پژوهشی

دکتر آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه ایجاد مراکز رشد از موثرترین راهکارهای نقش آفرینی موسسات تحقیقاتی در کشور است، اظهار داشت: آفت بزرگی که مراکز رشد کشور را تهدید می کند عدم دقت کافی در پذیرش شرکت هاست که باعث می شود اثربخشی لازم را نداشته باشند.

وی افزود: البته نباید انتظار داشت که همه شرکت های مراکز رشد موفق باشند و طبق نرم جهانی اگر 10 درصد شرکت ها هم موفق شوند، خوب و امیدبخش است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه کالیفرنیا به عنوان موفق ترین دانشگاه آمریکا در زمینه ایجاد مراکز رشد و حمایت از استارتاپ‌ها در فاصله سال های 1968 تا 2015 حدود هزار و 267 شرکت استارتاپی ایجاد کرده که تنها 670 شرکت فعال مانده اند که البته همین شرکت ها بالغ بر 20 میلیارد دلار فقط در ایالت کالیفرنیا ارزش افزوده ایجاد کرده اند.

دکتر علوی: استقبال شورای شهر رشت از همکاری واحدهای مرکز رشد در حل مشکلات شهر

دکتر علوی، رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز با ابراز خرسندی از تاسیس مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در این شهر اظهار داشت: مدیریت شهری و شورای شهر امروز این نیاز را احساس کرده اند که رفع مشکلات موجود مستلزم نوآوری و فناوری است و بر این اساس مرکز خلاقیت و فناوری را ایجاد کرده ایم که از پایان نامه ها و طرح های مرتبط با مدیریت شهری حمایت می کند.

وی افزود: با توجه به غنای علمی و پژوهشی در استان گیلان، معتقدیم مراکز خلاقیت می توانند زمینه پیشرفت استان را فراهم کنند.

علوی خاطرنشان کرد: شورای شهر از ارتباط مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی با دستگاه های اجرایی خصوصا در حوزه محیط زیست استقبال می کند و شخصا آمادگی دارم که به برقراری این ارتباط کمک کنم.

دکتر متقی طلب: انعقاد 209 میلیارد تومان قرارداد با مراکز پژوهشی کشور در هفته پژوهش

دکتر متقی طلب، رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان و دبیر نمایشگاه ملی و فن بازار هفته پژوهش و فناوری امسال، طی سخنانی در مراسم افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری گفت: واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد از همه تسهیلات شرکت های دانش بنیان به جز معرفی به صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند می شوند.

وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری گیلان با 290 شرکت و هسته فناور جزء دو، سه پارک برتر کشور است.

دبیر هجدهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار هفته پژوهش در ادامه به انعقاد 209 میلیارد تومان قرارداد پژوهشی در نمایشگاه هفته پژوهش امسال اشاره کرد و گفت: انعقاد این حجم قرارداد که 10 میلیارد تومان آن مربوط به شرکت های پارک علم و فناوری گیلان بود در حالی است صورت گرفت که حجم قراردادهای هفته پژوهش پارسال حدود 77 میلیارد تومان بود و پیش بینی ما برای امسال هم حدود 140 تا 150 میلیارد تومان بود.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان با بیان اینکه زیست فناوری جزو 16 فناوری برتر دنیاست و می تواند حلال بسیاری از مشکلات باشد ابراز امیدواری کرد که مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت بتواند نقش شایسته ای در توسعه این حوزه فناوری و بهره مندی کشور از دستاوردها و محصولات آن ایفا کند.

دکتر میرحسینی: وجود بیش از 20 مرکز و موسسه تحقیقاتی ملی در گیلان

دکتر میرحسینی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان نیز در سخنانی کوتاه گفت: راه برون رفت از تنگناهای اقتصادی کنونی کشور، اقتصاد مبتنی بر امکانات داخلی است که  از آن به اقتصاد مقاومتی تعبیر شده است.

وی افزود: بیش از 20 مرکز و موسسه تحقیقاتی ملی در گیلان داریم که بیشتر آنها در حوزه کشاورزی هستند. البته تراکم بالای موسسات کشاورزی در این استان که محور اقتصاد آن کشاورزی است، تصادفی نیست.

گفتنی است این مراسم با حضور دکتر خوش خلق سیما رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر حسینی معاون پژوهشی، دکتر آزادی قائم مقام فناوری، دکتر مومنی رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری رشت، دکتر افراز مسئول راه اندازی و رئیس مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی استان گیلان، دکتر متقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان، دکتر میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه  گیلان، دکتر قربانی رئیس مجمع نمایندگان، دکتر علوی رئیس شورای شهر رشت و جمعی دیگر از مقامات محلی استان گیلان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد. بازدید از نمایشگاه دستاوردها، محصولات و توانمندی های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و  پارک  علم و فناوری  استان گیلان و در نهایت افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی از جمله برنامه های این مراسم بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-11-18
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,805 | بازدید امروز : 119