logo jihad
سه شنبه 07 بهمن 1399
dividerآرشیو اخبارdividerماندگاری جوانه گندم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد...(95/12/1)
ماندگاری جوانه گندم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد...(95/12/1)
ماندگاری جوانه گندم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد...(95/12/1)

ماندگاری جوانه گندم با استفاده از فناوری پلاسمای سرد

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مریم هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح اظهار داشت: در راستای توسعه کاربردهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی

قراردادی تحت عنوان "امکان سنجی بهره برداری صنعتی از ماشین آلات پلاسمای سرد جهت مهار فعالیت لیپولیتیکی و افزایش ماندگاری جوانه گندم"  با مشارکت صنعت به صورت چهارجانبه  فی مابین پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی (به عنوان توسعه دهنده کاربردهای پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی)، شرکت کاوش یاران فن پویا (سازنده تجهیرات پلاسمای سرد)، گروه صنعتی و پژوهشی زر (به عنوان متقاضی کاربردهای فناوری پلاسمای سرد و ستاد ویژه توسعه فناوری ‌نانو به عنوان حمایت کننده امضاء شد

وی در خصوص امکان استفاده از پلاسمای سرد در افزایش ماندگاری جوانه گندم گفت:

اثرات فراسودمند گندم به دلیل ترکیبات فعال زیستی است که اغلب در جوانه و بخشی از آن در پوسته تغلیظ شده اند. با وجود ارزش غذایی بالا، باقی ماندن جوانه، موجب ناپایداری گندم و آرد در طول دوره نگهداری و افزایش شدت اکسایش و تغییرات طعمی در آرد و فراورده های  آن می­شود از این رو جوانه طی فرایند آردسازی به عنوان محصول جانبی حذف می شود. قابلیت نگهداری ضعیف جوانه گندم، به دلیل وجود مقادیر بالای چربی­های غیراشباع و آنزیم­های اکسیدکننده و هیدرولیزکننده به ویژه لیپواکسیژناز و لیپاز است. فعالیت این آنزیم ها محصول را مستعد به تندی و تخریب اسیدهای چرب ضروری و ویتامین ها می­سازد. 

در حال حاضر این محصول باارزش جهت مصارف خوراک دام و طیور کاربرد دارد که واحدهای تولید کننده آرد با قیمت بسیار کمی در اختیار دامداران قرار می دهند. با توجه به قیمت جهانی جوانه گندم می توان پیش­بینی  کرد که در صورت افزایش ماندگاری این محصول جانبی فراسودمند ارزش اقتصادی قابل توجهی خواهد شد. با در نظر گرفتن میزان آرد تولیدی در کشور توسعه این فناوری نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده برای صنعت آرد کشور و امکان بهره برداری از جوانه گندم در فرمولاسیون انواع محصولات غذایی نیز فراهم خواهد شد.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1395-12-01
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
© تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 391,042 | بازدید امروز : 81