logo jihad
logo jihad
جمعه 07  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerتاکید بر تشکیل کمیته مشترک پژوهشگاه و موسسه تحقیقات خاک و آب برای پیشبرد اهداف بیوتکنولوژی کشاورزی
تاکید بر تشکیل کمیته مشترک پژوهشگاه و موسسه تحقیقات خاک و آب برای پیشبرد اهداف بیوتکنولوژی کشاورزی
تاکید بر تشکیل کمیته مشترک پژوهشگاه و موسسه تحقیقات خاک و آب برای پیشبرد اهداف بیوتکنولوژی کشاورزی

تاکید بر تشکیل کمیته مشترک پژوهشگاه و موسسه تحقیقات خاک و آب برای پیشبرد اهداف بیوتکنولوژی کشاورزی

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب به همراه جمعی از مسئولان این موسسه، صبح سه شنبه، 21 آذرماه از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کرد. در جلسه مشترک بین این موسسه و اعضای هیات علمی پژوهشگاه بر تعامل و همکاری های مشترک خصوصا در زمینه استفاده از فناوری های بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در آب و خاک از جمله کودهای زیستی تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید دکتر کامبیز بازرگان، رئیس موسسه تحقیقات خاک و آّب، به همراه دکتر کریم شهبازی، رئیس بخش آزمایشگاه ها و دکتر محمد حسین داوودی، رئیس دفتر ثبت و کنترل کیفی مواد کودی این موسسه، طی بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با دستاوردها، محصولات و فناوری های تجاری شده و در حال تجاری سازی پژوهشگاه آشنا شدند.

بر اساس اظهارات مسئولان موسسه تحقیقات خاک و آب، ماندگاری کودهای داخلی کشور محدود است از این رو، استفاده از پیشرفت های بیوتکنولوژی درخصوص افزایش ماندگاری کودها و نیز انواع قارچ ها، بسیار حایز اهمیت است. از این رو، در دنیا نیز استفاده از ترکیبات آلی، به جای ترکیبات شیمیایی در حوزه کشاورزی مدنظر قرار گرفته است. بر این اساس، در زمینه ثبت کودهای زیستی، تا کنون، حدود 50 کود زیستی ثبت توسط موسسه تحقیقات خاک و آب ثبت شده و تولیدکنندگان این کودها، تنها چند شرکت محدود هستند.

در این جلسه، دکتر خوش خلق سیما رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تاکید بر لزوم همکاری بین پژوهشگاه و موسسه تحقیقات آب و خاک، خواستار تشکیل کمیته ای برای پیشبرد اهداف و سیاست های تعیین شده از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و تحقق چشم انداز آینده کشاورزی در ایران شد.

همچنین دکتر حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این جلسه بر تشکیل کمیته مشترک بین موسسه و پژوهشگاه برای نیازسنجی دستاوردها و محصولات کشاورزی خصوصا نانو که بازار مناسبی را در پی داشته باشد، تاکید کرد.

دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه نیز اظهار داشت: موضوع کودهای زیستی با توجه به واردات بالایی که در این زمینه صورت می گیرد، یکی از موضوعاتی است که می تواند محور تعاملات بین پژوهشگاه و موسسه قرار گیرد. به گفته وی، سرمایه گذاری و تولید محصول در حوزه کودهای زیستی می تواند علاوه بر کاهش واردات، به ایجاد اشتغال بینجامد. آزادی بر تداوم جلسات و همکاری های بیشتر با محققان موسسه تحقیقات آب و خاک برای مطالعات امکان سنجی پروژه ها و استفاده از پتانسیل های شرکت های خصوصی تاکید کرد.

سایر اعضای هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نیز در این جلسه ضمن تشریح دستاوردهای پژوهشگاه خصوصا در زمینه کودهای زیستی و قارچ تریکودرما، خواستار همکاری های مستمر، نظام مند و فناورانه به ویژه در حوزه نانوکودها و تجاری سازی آنها با همکاری موسسه تحقیقات خاک و آب شدند.

دکتر بازرگان، رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک نیز ضمن استقبال از پیشنهاد پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برای تشکیل کمیته مشترک جهت اجرای پروژه ها و تعاملات گسترده تر در آینده، خواستار آسیب شناسی شیوه تعاملات مراکز تحقیقاتی خصوصا در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی شد.

گفتنی است موسسه تحقیقات خاک و آب در سال 1331 زیر نظر وزارت کشاورزی و تحت عنوان بنگاه مستقل آبیاری تاسیس شد. این مؤسسه هم اکنون با هفت بخش تخصصی تحقیقاتی در ستاد موسسه و 33 بخش تحقیقات خاک و آب در استان ها به فعالیت خود ادامه می دهد.

تنظیم: سعید میرشاهی

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-09-22
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 522,900 | بازدید امروز : 6