سه شنبه 04  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerآشنایی دانشجویان دانشگاه تهران با دستاوردهای نانوتکنولوژی کشاورزی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دانشجویان کارشناسی ارشد کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، 20 آذرماه 96 از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بازدید کردند و با دستاوردها و اقدامات این پژوهشگاه خصوصا در حوزه نانوتکنولوژی کشاورزی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر لیلا مامنی، رئیس بخش نانوتکنولوژی کشاورزی، به همراه کارشناسان این بخش، توضیحاتی درباره فعالیت ها و اقدامات پژوهشگاه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (پردیس کرج) ارائه کردند.

سرپرست دانشجویان دانشگاه تهران نیز در خصوص هدف این بازدید اظهار داشت: ارتقای آگاهی و آشنایی کاربردی دانشجویان برای درس سیتوژنتیک و شناخت بیشتر نسبت به فناوری های نانوتکنولوژی کشاورزی از اهداف حضور و بازدید از پژوهشگاه بوده است.

به گفته خانم تکلو، از آنجا که دانشگاه بیشتر جنبه آموزشی دارد، حضور دانشجویان در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به واسطه آزمایشگاه ها، امکانات و تجهیزاتی که در حوزه های تحقیقاتی داراست، بسیار موثر است. از سوی دیگر آشنایی با دستاوردهای پژوهشگاه می تواند منجر به ارائه ایده های جدید، پایان نامه های مشترک و نظایر آن شود.

وی با اشاره اینکه آموزش و پژوهش وقتی در کنار یکدیگر باشند، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد، گفت: تولید داروهایی در ابعاد نانو که ممکن است بسیاری از بیماری ها و آفات را در گیاهان و جانوران بهبود دهد و یا تولید نانوذرات که در محصولات مختلف استفاده می شود، تنها بخشی از کاربردهایی است که نانوتکنولوژی کشاورزی داراست.

گفتنی است سیتوژنتیک علم مطالعه ساختمان کروموزوم هاست که در آن کروموزوم‌ها با استفاده از تکنیک‌های باندینگ (نوارگذاری) یا شیوه‌های سیتوژنتیک ملکولی مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرند. سینوژنتیک، شاخه ای از ژنتیک است که با مطالعه ساختار و ترکیب کروموزومی یک سلول مرتبط است و شامل آنالیز روتین کروموزوم های G-Band شده و سایر تکنیک های بندینگ و نیز سیتوژنتیک مولکولی شامل FISH و CGH است.

1396-09-20