logo jihad
logo jihad
جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerبیش از 95 درصد میکروب ها برای سلامتی مفیدند/ اهمیت بیوتکنولوژی در آینده انتخاب رشته دانش آموزان
بیش از 95 درصد میکروب ها برای سلامتی مفیدند/ اهمیت بیوتکنولوژی در آینده انتخاب رشته دانش آموزان
بیش از 95 درصد میکروب ها برای سلامتی مفیدند/ اهمیت بیوتکنولوژی در آینده انتخاب رشته دانش آموزان

در بازدید دانش آموزان یک مدرسه غیردولتی از پژوهشگاه عنوان شد:


بیش از 95 درصد میکروب ها برای سلامتی مفیدند/ اهمیت بیوتکنولوژی در آینده انتخاب رشته دانش آموزان

دانش آموزان متوسطه یک مجتمع آموزشی غیردولتی، صبح یکشنبه، 19 آذرماه 96، با بازدید از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، با دستاوردها و محصولات پژوهشگاه شدند.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید که دانش آموزان پایه نهم (متوسطه اول) دبیرستان دخترانه بهارستان استان البرز، به همراه خانم رمضانی مدیر مجتمع آموزشی، خانم بلیانی دبیرعلوم و خانم یزدان بخت مربی پرورشی حضور داشتند، در ابتدا دکتر غلامرضا صالحی جوزانی، عضو هیات علمی و مدیر فناوری اطلاعات و انتشارات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بعد از تماشای فیلم تبلیغاتی در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه، درباره تعریف و اهمیت بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، توضیحات مختصری برای دانش آموزان ارائه کرد.


صالحی با اشاره به اینکه شما دانش آموزان با حضور در این پژوهشگاه، دیدگاه تان نسبت به علم، تغییر خواهد کرد، گفت: اگرچه قبلا در موضوعات انشا، «علم بهتر است یا ثروت؟» مطرح می شد و معمولا پاسخ آن، علم بود اما امروزه علم و دانشی که به ثروت منجر نشود، ارزشمند نیست.


وی افزود: با پتانسیل ها و توانمندی هایی که در دانش آموزان وجود دارد، محققان و دانشمندان آینده این مرز و بوم شما هستید و اگر خوب فکر کنید و خوب درس بخوانید، می توانید فناوری هایی ایجاد کنید که برای خودتان، خانواده و حتی نزدیکان شما اشتغال ایجاد کند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سپس از دانش آموزان خواست تا میزان آشنایی خود را با بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی اعلام نمایند که تعدادی از دانش آموزان در این زمینه، نکات مختصری را اشاره کردند و در ادامه صالحی اظهار داشت: بیوتکنولوژی به مفهوم تولید محصولات و فرآورده های زیستی از موجودات زنده همچون گیاه، جانوران و میکروب هاست. در این رابطه بیش از 95 درصد میکروب ها برای سلامتی مفیدند، هرچند در اطراف ما، بیشتر میکروب های مضر وجود دارند. در دنیا بیشتر صنایع موجود در بیوتکنولوژی مانند تولید آنزیم ها، تولید داروها و... از طریق میکروب هاست. همچنین اصلاح ژنتیکی گیاهان در حوزه بیوتکنولوژی تعریف می شود.


وی با بیان اینکه بیوتکنولوژی، علم استفاده از موجودات زنده و یا فرایندهای بیوشیمیایی موجود در موجودات زنده برای تولید فرآورده های باارزش است، تصریح کرد: 30 درصد شرکت ها و کارخانجات دنیا، از بیوتکنولوژی استفاده می کنند.

صالحی با اشاره به مفهوم نانوتکنولوژی خاطرنشان کرد: یک میلیاردم یک متر را نانومتر می گویند و علمی که ذرات را در ابعاد نانومتر بررسی می کند، نانومتریک نامیده می شود که این ذرات، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی جدید پیدا می کنند. مثلا در حال حاضر نقره را به شکل نانوذرات در می آورند برای اینکه میکروب ها و آفات مضر را از بین ببرند که این مثالی برای تشریح مفهوم نانوتکنولوژی است.
بعد از اظهارات صالحی درباره فعالیت ها و اقدامات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانش آموزان از بخش های تحقیقاتی و آزمایشگاهی کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، نانوتکنولوژی کشاورزی و بیوتکنولوژی میکروبی، بازدید و کارشناسان هر بخش، توضیحات لازم را به آنها ارائه کردند.


بیوتکنولوژی و انتخاب رشته دانش آموزان


در همین رابطه، خانم رمضانی، مدیر مجتمع آموزشی دخترانه بهارستان استان البرز، در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: با توجه به اینکه دانش آموزان در پایه نهم انتخاب رشته دارند، و رشته های تحصیلی خود را در این پایه انتخاب می کنند، آشنایی با موسسات و مراکز تححقیقاتی مانند بیوتکنولوژی کشاورزی بسیار مهم است چراکه دانش آموزان فکر می کنند در رشته های تجربی فقط پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی وجود دارد در حالی که ژنتیک و بیوتکنولوژی از رشته های حایز اهمیت است.


وی افزود: از آنجا که آموزش عملی تاثیر بیشتری بر روی دانش آموزان می گذارد، ما تلاش کردیم در دروسی که جنبه عملی دارد مانند درس علوم، از طریق رایزنی با مراکز تحقیقاتی، دانش آموزان را به صورت کاربردی با موضوعات درسی آشنا کنیم.
رمضانی گفت: ما در مدرسه، کلاس های ایده پردازی و خلاقیت داریم و دانش آموزان، طرح های خود را ارائه می دهند که به جشنواره های مختلف ارسال می کنیم. در همین رابطه، حدود یک ماه پیش یکی از دانش آموزان ما طرحی را در کشور کرواسی ارائه و مدال طلا کسب کرد و سال گذشته نیز در جشنواره ایران اُپن، دانش آموزان ما موفق به کسب مدال طلا شدند.

تنظیم: سیعید میرشاهی

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

1396-09-19
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,617 | بازدید امروز : 45