logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerاحتمال مرگ 10 میلیون نفر تا سال 2050 بر اثر خطرات مقاومت های آنتی بیوتیکی
احتمال مرگ 10 میلیون نفر تا سال 2050 بر اثر خطرات مقاومت های آنتی بیوتیکی
احتمال مرگ 10 میلیون نفر تا سال 2050 بر اثر خطرات مقاومت های آنتی بیوتیکی

 

سخنرانی دکتر رویان در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:

احتمال مرگ 10 میلیون نفر تا سال 2050 بر اثر خطرات مقاومت های آنتی بیوتیکی

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: طبق برآوردها و تحقیقات بین المللی، اگر جلوی گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی گرفته نشود، تا سال 2050، زندگی حدود 10 میلیون انسان به خطر می افتد و این امر، حدود 100 تریلیون دلار خسارت جهانی در پی خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مریم رویان، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری رشت وابسته به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، صبح یکشنبه، 12 آذرماه 96، در جمع اعضای هیات علمی و دانشجویان این پژوهشگاه، گزارشی از مقاله خود در سی و سومین کنگره جهانی دامپزشکی که طی روزهای 5 تا 9 شهریورماه 96 (27 تا 31 آگوست 2017) در اینچئون کره جنوبی برگزار شد، ارائه کرد.

رویان با اشاره به اهداف سی و سومین کنگره جهانی دامپزشکی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: ارتقای آگاهی درباره پدیده «یک سلامت» (one health) به عنوان مفهوم جدیدی که بر ارتباط سلامتی انسان ها، حیوانات و محیط آنها در سراسر جهان اشاره دارد، اشتراک گذاری موج جدید فناوری های نوین در تمامی رشته های دامپزشکی بالینی و ایجاد یک روند جدید در این حوزه از جمله اهداف کنگره مذکور به شمار می رود.

وی افزود: در این کنگره که با حضور بیش از 5000 نفر از 79 کشور برگزار شد، علاوه بر اینجانب، شش شرکت کننده دیگر از دانشگاه های مختلف ایران حضور داشتند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به موضوعات و محورهای ارائه شده در این کنگره خاطرنشان کرد: حیوانات همراه، حیوانات مزرعه، حوزه های مختلف آنفلونزا، آبزیان، دامپزشکی طیور و خوک، حیوانات بزرگ، بهداشت عمومی و رفاه برای حیوانات، اکولوژی و نیز آموزش در حوزه دامپزشکی از موضوعات برجسته این کنگره بوده است.

رویان با بیان اینکه در این کنگره، مقاله ارزیابی توانایی باکتری های پروبیوتیک های اسید لاکتیکی جداشده دستگاه گوارش طیور بومی گیلان بر روی مهار سه بیماری مشترک که بین انسان و طیور هستند، ارائه شد، اظهار داشت: ما موفق شدیم از بین باکتری های ارزیابی شده، شش سویه لاکتوباسیلوس بی خطر پیدا کنیم چرا که اینها ارزیابی های ایمنی زیستی را پشت سر گذاشته بودند.

وی افزود: اگر جلوی مقاومت آنتی بیوتیکی که امروزه در حال گسترش است، گرفته نشود، این پدیده روز به روز بدتر می شود. طبق برآوردها، از آنجا که سلامت انسان، دام و طیور به هم وابسته است، اگر جلوی گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی گرفته نشود، تا سال 2050، زندگی حدود 10 میلیون نفر به خطر می افتد. این مقاومت آنتی بیوتیکی، حدود 100 تریلیون دلار خسارت جهانی در پی خواهد داشت.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری رشت با بیان اینکه یکی از دستاوردهای کنگره دامپزشکی کره جنوبی، تبدیل علم به عمل و محصول است، اظهار داشت: ارائه دستاوردها و محصولات بیوتکنولوژیکی در نمایشگاهی که در حاشیه این کنگره برگزار شد، این اشتیاق را ایجاد می کرد که بعد از سال ها فعالیت آزمایشگاهی، می توان دستاوردها و نتایج مثبتی را نیز مشاهده کرد. همچنین فناوری های جالب DNA Therapy که در سی و سومین کنگره و نمایشگاه دامپزشکی ارائه شد، بسیار قابل توجه بود که از این تکنولوژی می توان در صنعت دامپروری از جمله برای گاوهای شیری استفاده کرد.

وی درباره شرکت کنندگان ویژه در بخش نمایشگاهی گفت: کمپانی  Plumbline Life Sciences که در خصوص سلامت حیوانات فعالیت دارد، با ارائه و معرفی محصولاتی در خصوص DNA Therapy شرکت کرده بود. همچنین  CTCBIO INC با مجموعه ای از مکمل های تغذیه ای نظیر پروبیوتیک های مورد استفاده برای آبزیان ،دام و طیور، آنزیم هایی نظیر بتاماناناز (تغذیه خوک و طیور جهت بهبود FCR و میانگین افزایش وزن روزانه)، یک نوع باکتریوفاژ به عنوان آلترناتیو آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از سالمونلا، ایشریشاکلی، استافیلوکوکوس ائورئوس و کلستردیوم در خوک و طیور و انواع آنتی بیوتیک ها در نمایشگاه حضور یافته بود.

رویان افزود: همچنین کمپانی هایی نظیرBIONOTE  ،GENBODY و iNtRON Biotechnology, Inc با انواع کیت های تشخیصی بیماری های ویروسی و باکتریایی و انگل ها خصوصا کیت های تشخیصی سریع در سی و سومین کنگره و نمایشگاه دامپزشکی کره جنوبی حضور داشتند. ضمن اینکه غرفه هایی نظیر Natural core به ارائه انواع مواد غذایی (مانند مواد غذایی ارگانیک برای سگ و گربه) پرداخته بودند و غرفه (OIE) WORLD ORGANIZATION FOR ANIMAL HEALTH با مجموعه ای از بولتن ها به معرفی و هشدار در خصوص بیماری های مشترک انسان و جانوران و خطرات مقاومت آنتی بیوتیکی و سلامت حیوانات می پرداخت.

گفتنی است کنگره جهانی دامپزشکی که معمولا دو سال یک بار برگزار می شود، با توجه به اهمیت ویژه فناوری های نوین در این حوزه، در سال 2018 (دو سال پیاپی) نیز برگزار خواهد شد. بارسلونای اسپانیا میزبان سی و چهارمین کنگره دامپزشکی خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

1396-09-12
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,897 | بازدید امروز : 30