logo jihad
logo jihad
سه شنبه 28 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerاهمیت پدافند غیرعامل و نقش موثر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درمقابله با تهدیدات زیستی
اهمیت پدافند غیرعامل و نقش موثر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درمقابله با تهدیدات زیستی
اهمیت پدافند غیرعامل و نقش موثر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درمقابله با تهدیدات زیستی

در دومین کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل تشریح شد:

اهمیت پدافند غیرعامل و نقش موثر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درمقابله با تهدیدات زیستی

دومین کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل با حضور دکتر خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و جمع کثیری از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارشناسان، 11 آذرماه 96 به همت دانشگاه جامع امام حسین (ع) در محل پژوهشگاه برگزار شد. نخستین کارگاه آموزشی در این حوزه، 30 مردادماه سال جاری برگزار شده بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این کارگاه آموزشی دو مبحث با عنوان «تهدیدات و فرصت های فضای مجازی» توسط مهندس هومان قاسمی خواه مشاور ارشد حوزه IT، و «اصول و مبانی پدافند غیرعامل» از سوی مهندس محسن فتحی مربی پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین ارائه شد که با توجه به کاربردی بودن موضوعات، با استقبال فراوان حاضران مواجه شد و مشارکت فزاینده آنها را به دنبال داشت.

  • پدافند غیرعامل، صلح آمیزترین روش دفاع

در این کارگاه آموزشی، مهندس محسن فتحی، از اصول و مبانی پدافند غیرعامل سخن گفت و اظهار داشت: مراکز ثقل، مراکز حیاتی، مراکز حساس، مراکز مهم و مراکز قابل حفاظت از جمله فضاهای در معرض تهدید دشمن هستند که باید مدنظر قرار گیرد.

مدرس دانشگاه جامع امام حسین با اشاره به مفهوم بازدارندگی و اهمیت آن در حوزه پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: بازدارندگی به مفهوم تدابیری است که با استفاده از وسایل روانی به جای ابزار فیزیکی می توان از بروز جنگ جلوگیری کرد.

فتحی، پدافند را به مفهوم مصون سازی کشور از تهدیدات دشمن عنوان کرد و گفت: دفاع در مفهوم کلی، دفع، خنثی کردن و یا کاهش تأثیرات اقدامات خصمانه دشمن و جلوگیری از رسیدن او به اهداف است.

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل، صلح آمیزترین روش دفاع است، اظهار داشت: پدافند غیرعامل، مجموعه اقدامات و تدابیری است که بدون استفاده از سلاح و تجهیزات جنگی، نه تنها موجب کاهش آسیب پذیری، کاهش تلفات انسانی و کاهش خسارات شده بلکه باعث افزایش تاب آوری ملی و ارتقای پایداری عمومی در مقابل تهدیدات دشمن می­ شود.

این متخصص و مربی پدافند غیرعامل درباره اهمیت این موضوع در جهاد کشاورزی نیز گفت: با توجه به اینکه در کشور ما، تأمین امنیت غذایی جزو وظایف جهاد کشاورزی است، سلسله اقداماتی که مجموعه های مختلف این حوزه از جمله پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات در خصوص خدشه به امنیت غذایی و جلوگیری از ایجاد بحران در این بخش انجام می دهند، نوعی پدافندغیرعامل محسوب می گردد.

وی شکاف تکنولوژیک، غافلگیری، آسیب پذیری وسعت سرزمینی و مشکل تامین پدافند عامل را ضرورت های استفاده از پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: بر اساس تئوری پنج حلقه واردن، پنج حلقه رهبری ملی، محصولات کلیدی، زیرساخت های حمل و نقل، جمعیت مردمی و اراده ملی، و نیروهای نظامی و عملیاتی جزء حلقه های استراتژیک در ساختار قدرت هستند  که دشمن با ضربه زدن به آنها در صدد تسلیم کردن سایر کشورهاست که باید از آنها آگاهی کامل داشته باشیم.

  • مقابله با تهدیدات زیستی از طریق آشنایی با پدافند غیرعامل

در همین رابطه مهندس فتحی در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره این کارگاه آموزشی اظهار داشت: هدف از برگزاری این کارگاه ها، آشنایی مدیران، مسئولان و کارکنان دستگاه های دولتی، اجرایی و غیردولتی در خصوص پدافند غیرعامل و دفاع غیرنظامی برای کاهش آسیب پذیری و ارتقای تاب آوری عمومی کشور در مقابل تهدیدات خصمانه دشمن و کاربرد مقابله با این تهدیدات در ساختار مدیریتی سازمان هاست.

وی اظهار داشت: در این کارگاه، شیوه های پدافند غیرعامل از جمله ایجاد اختلال در شناسایی، کسب اطلاعات و دقت هدف گیری دشمن شامل استتار، اختفا، پوشش، فریب و جابجایی، کنترل خسارات زیرساخت ها، کاهش اهمیت و حساسیت نقاط هدف از طریق تفرقه و پراکندگی و نیز کاهش آسیب پذیری نقاط هدف و تأثیر سلاح دشمن، همراه با مثال ها، تصاویر و کلیپ های مختلف تشریح شد.

مربی پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین در پاسخ به سوالی مبنی بر اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: یکی از تهدیداتی که بسیار با آن مواجه هستیم، تهدیدات زیستی است و دشمن سرمایه گذاری بسیاری روی آن کرده است. از آنجا که این پژوهشگاه فعالیت هایی را انجام می دهد که با سلامت مردم و امنیت غذایی آنها در ارتباط است، می تواند ساختاری ایجاد کند که برای بهبود امنیت غذایی و فرایند دفاع در برابر تهدیدات زیستی، کارگشا و موثر باشد.

  • گسترش فزاینده تهدیدها در فضای مجازی

همچنین هومان قاسمی خواه، متخصص و مشاور ارشد حوزه IT و فضای مجازی در این کارگاه آموزشی با اشاره به اینکه فضای مجازی بر پایه «شبکه» شکل می گیرد و تبادل اطلاعات در آن برقرار است، آماری از دسترسی به اینترنت در دنیا ارائه کرد و اظهار داشت: طبق آمار سال 2016، تقریبا 3.5 میلیارد نفر در جهان به اینترنت دسترسی داشته اند در حالی که این آمار در سال 2000، حدود 414 میلیون نفر بوده است.

مشاور ارشد فضای مجازی و IT، ضمن تعریف فضای سایبری، تاریخچه اینترنت در ایران و جهان، رشد ضریب نفوذ اینترنت در دنیا، آمار گوشی های هوشمند در کشور و کاربران آن گفت: سرعت توسعه وب در دنیا به طور فزاینده ادامه دارد به گونه ای که در حال حاضر تعداد وب سایت های دنیا، بیش از 10 میلیارد وب سایت است و هر شش ماه تا یک سال، حجم وب دو برابر می شود و به همین نسبت، تهدیدهای فضای مجازی خصوصا در زمینه صفحات پورنو نیز افزایش می یابد.

وی فرصت و تهدیدهای فضای مجازی خصوصا تهدیدهای موجود در حوزه سایبری را شامل تهدیدهای هکرها، بدافزارها، جنگ های سایبری و تهدیدات نرم دانست و به تهدیدهای ناشی از موتورهای جستجو، بازی های رایانه ای، برنامه های قابل اجرا در تجهیزات هوشمند موبایل و تبلت و سایر تهدیدهای این عرصه اشاره کرد.

قاسمی خواه همچنین در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تشریح مبحث ارائه شده برای اعضای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: علیرغم سرعت رشد تکنولوژی، فرهنگ سازی در این زمینه  متناسب با آن نیست و فاصله بین رشد تکنولوژی و فرهنگ سازی، بسیار زیاد است.

وی افزود: در حال حاضر سازمان های دولتی، شرکت ها و موسسات، آسیب های بسیار زیادی را از طریق فضای مجازی متحمل می شوند و در خانواده ها نیز این مشکلات وجود دارد. برای همین منظور سعی کردیم فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی را به صورت دوسویه تشریح کنیم.

این متخصص حوزه IT درباره تاثیر این کارگاه های آموزشی برای مقابله با تهدیدات فضای مجازی و استفاده از فرصت های آن تاکید کرد: انسان هرچه در معرض آن باشد بیشتر از آن تاثیر می پذیرد. از آنجا که افراد به طور مداوم در معرض تهدیدات فضای مجازی هستند، برگزاری دوره های آموزشی به صورت محدود و هر چند سال یک بار، تاثیر آن را کاهش می دهد اما اگر این دوره های آموزشی در مصادیق و حالت های مختلف مانند سمینار، فیلم، اردو و... تداوم یابد، و به صورت کاربردی که خود افراد با آن مواجه شده اند، مطرح شود، تاثیرگذار خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-09-11
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,321 | بازدید امروز : 362