جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر کلانتری در افتتاحیه نمایشگاه تبریز: باید فناوری هراسی را در کشور ریشه کن کنیم

در پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی تبریز که به مدت چهار روز از 20 تا 24 آبان ماه 96 با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز وابسته به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با ارائه دستاوردها، محصولات و فناوری های حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی حضور یافت که محصولات و فناوری های این پژوهشکده با استقبال فراوان بازدیدکنندگان مواجه شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه و جشنواره فناوری‌های نو و پیشرفته ربع رشیدی که عصر شنبه، 20 آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تبریز برگزار شد، دکتر عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در دانشگاه های کشور، پتانسیل های زیادی وجود دارد اما در حال حاضر بیش از 70 درصد پتانسیل اعضای هیات علمی دانشگاه ها خالی است و از آن استفاده نمی شود به همین دلیل با مشکلاتی روبرو می شویم.

وی با اشاره به اینکه ترویج فناوری هراسی به اندازه پیاده سازی فناوری در جامعه وجود دارد، گفت: محققان و فناوران کشور در جلسه  شورای ملی ایمنی زیستی، اعلام کردند که به آنها به عنوان جاسوس نگاه می‌شود از این رو، باید فناوری هراسی را در کشور ریشه کن و فناوری را وارد سیستم مدیریت کنیم.

کلانتری با تاکید بر اینکه فناوری در رفع معضلات زیست محیطی نقش بسزایی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: تا جایی که روش های فناورانه به کسی لطمه ای وارد نکند اجرایی می‌شود، در غیر این صورت، متوقف خواهد شد.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا، گرد و غبار، ریزگردها و... با روش های نوین قابل حل است، تصریح کرد: در جاهایی که کشاورزی را توسعه دادیم، مصرف آب افزایش یافت؛ بدون اینکه مسائل ریزگردها مطرح شود، زباله تولید کردیم و این مشکلات، ناشی از بلد نبودن است.

• راهکار برون رفت از مشکلات، توجه به فناوری های جدید است

مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه راه حل برون رفت از مشکلات، کار کارشناسی و توجه به علم و فناوری های جدید است، گفت: برخی گرفتاری های موجود در کشور به علت تصمیم گیری های غیرکارشناسی و در مسیر اشتباه گام برداشتن به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه دانشی که توانایی، انگیزه و اعتقاد پشت آن باشد، می تواند ما را از بحران ها بیرون آورد، اظهار داشت: 750 سال پیش در تبریز، دانشگاه وجود داشت و دانشگاه ربع رشیدی با هفت زبان زنده دنیا به دانشجویان آموزش می داد، تولید علم می کرد و آن را به اقصی نقاط دنیا صادر می کرد.

• حمایت یونیدو از ایران برای توسعه فناوری

مریم جوان شهرکی نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) نیز در این مراسم گفت: یونیدو در چارچوب اهداف پایدار برای ایجاد زیرساخت‌ های توسعه صنعتی کشورهای در حال توسعه به ویژه ایران کمک می‌کند.

وی افزود: این برنامه‌ها در راستای دستیابی کشورها به فناوری نوین و جسارت و تمایل آنها برای استفاده از روش‌های توسعه فناوری است. بر این اساس یونیدو از سال 2016 در کنار جمهوری اسلامی ایران و بر اساس برنامه‌های توسعه پنجم و ششم برنامه‌هایی را در راستای توسعه پایدار تدوین کرده است. این برنامه تا سال 2021 میلادی در ایران با همکاری دولت و بخش‌های خصوصی و جامعه مدنی اجرا می شود.

• دیوار بی اعتمادی دانشگاه و صنعت را برداریم

دکتر برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: کشور ما بیش از چین دانشگاه دارد و از جمعیت 80 میلیونی ما حدود 5 میلیون نفر دانشجو بوده و حدود 700 تا 800 هزار دانشجو از این تعداد نیز در مقطع فوق لیسانس و دکترا تحصیل می کنند. با این وجود، ما با مشکلات مختلفی دست به گریبان هستیم چراکه دانشگاه راه خود را و صنعت نیز راه خودش را می رود و هیچ کدام اعتمادی به هم ندارد.

وی با بیان اینکه هیچ کشوری جز از مسیر توجه به علم، دانش و دانشگاه توسعه نیافته است، افزود: اگر از یافته های علمی و فناوری های نوین در صنعت، خدمات و کشاورزی بهره نگیریم، راه به جایی نمی بریم.

قبادیان با تاکید بر ایجاد رابطه بین دانشگاه و صنعت ادامه داد: باید دیوار بی اعتمادی بین دانشگاه و صنعت برداشته شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت، آماده همکاری برای ایجاد این ارتباط و تجاری سازی نوآوری و فناوری با دانشگاه ها و صنعت است.

• تجاری سازی با تبدیل خلاقیت به فناوری میسر می شود

دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو نیز در این مراسم گفت: توسعه فناوری بدون توسعه علم با کیفیت امکان ندارد و در فرایند تبدیل دانش به ثروت نیز باید به نوآوری توجه کرد چون تجاری سازی با تبدیل خلاقیت به فناوری ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه خوراک صنعت، فناوری است، اظهار کرد: در فروش فناوری در کشور با مشکل مواجه هستیم ولی در خارج کشور کمتر با مشکل مواجه می شویم. ضمن اینکه در ارتباط با مقوله تجاری سازی محصولات نیز باید دقت داشته باشیم و محصولات دارای استانداردهای بین المللی تولید کنیم و نگاه ما به بازارهای بین المللی باشد.

سرکار افزود: برندسازی «ساخت ایران» از طریق تولید محصولات با کیفیت، ضروری است و در زمینه صادرات محصولات نیز باید نسبت به واردات بیشتر وسواس داشته باشیم و تولید محصولات فناورانه ما با نگاه صادراتی باشد.

مجید خدابخش، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم اظهار داشت: باید در دستیابی به فناوری و تکنولوژی های نوین به فکر بومی سازی آن ها باشیم چراکه بدون این کار، توسعه پایدار بوجود نمی آید. اگر در حوزه فناری تلاش نکنیم و در مسیر تجاری سازی گام برنداریم، عقب خواهیم ماند.

حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز نیز خواستار حمایت بیشتر مدیران ملی برای توسعه و پیشرفت این نمایشگاه و ثبت آن به نام آذربایجان شرقی، صدور مجوز علم و فناوری برای کل تبریز، حمایت بیشتر از جوانان و کارآفرینان خلاق و تغییر رویکرد مدیران سیاسی برای حمایت از فناوری و تکنولوژی های نوین شد.

همچنین علی جهانگیری، دبیر این نمایشگاه و مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی در این مراسم اظهار داشت: در پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری تبریز بیش از یک هزار و 750 طرح و فناوری معرفی می شود. همچنین در این نمایشگاه، 21 زون و بخش تخصصی و 28 رویداد با تمرکز بر تجاری سازی علم و فناوری، کارگاه آموزشی و همایش برگزار می شود.

گفتنی است پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی با هدف ایجاد تعامل جهت توسعه و تجاری‌سازی فناوری، جذب سرمایه‌گذار، آشنایی سازمان‌های متولی و حمایت گر از ایده‌های فناورانه و تولید محصولات دانش بنیان و فروش محصولات و خدمات دانش بنیان توسط منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی از تاریخ ۲۰ الی ۲۴ آبان ماه سال جاری، ساعت 14 تا 21، در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تبریز در حال برگزاری است.

1396-08-22