logo jihad
logo jihad
جمعه 31 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerآشنایی دانشجویان دانشگاه تهران با کاربرد پلاسمای سرد در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
آشنایی دانشجویان دانشگاه تهران با کاربرد  پلاسمای سرد در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
آشنایی دانشجویان دانشگاه تهران با کاربرد پلاسمای سرد در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

آشنایی دانشجویان دانشگاه تهران با کاربرد  پلاسمای سرد در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران، عصر یکشنبه، 21 آبان ماه 96 با بازدید از بخش های مختلف پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، با دستاوردها و محصولات پژوهشگاه خصوصا کاربرد پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این بازدید، اقدامات و فعالیت های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خصوصا در بخش های بیوتکنولوژی میکروبی، فیزیولوژی مولکولی و مهندسی ژنتیک، از سوی اعضای هیئت علمی و کارشناسان پژوهشگاه برای دانشجویان گروه صنایع غذایی دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران (پردیس کشاورزی کرج) تشریح شد.

در این بازدید که بیشتر با هدف آشنایی دانشجویان با پلاسمای سرد و کاربردهای آن در صنایع غذایی صورت گرفت، دکتر مریم هاشمی، مدیرگروه بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره پلاسما، دستگاه پلاسمای سرد و اهمیت آن در صنایع کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی توضیح داد. در ادامه این بازدید، مهندس وحید همتی، از کارشناسان پژوهشگاه درباره پلاسمای سرد و نحوه کارکرد این دستگاه برای دانشجویان دانشکده مهندسی و فناوری تهران (پردیس کشاورزی کرج) توضیحات مبسوطی ارائه کرد.

سپس دانشجویان با بازدید از بخش فیزیولوژی مولکولی، با ریز جلبک ها و استخراج رنگدانه ها از آنها آشنا شدند. در این بخش فرزانه فکرت از دانشجویان مقطع دکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، ضمن تشریح دستاوردها و تحقیقات انجام شده، پاسخگوی پرسش های دانشجویان بود. در ادامه، دانشجویان در بخش مهندسی ژنتیک حضور یافتند و دکتر مطهره محسن پور، دبیر کمیته انتقال ژن پژوهشگاه، اهمیت مهندسی ژنتیک در صنایع غذایی از جمله محصولات تراریخته را تشریح کرد و به سوالات دانشجویان در این زمینه پاسخ داد. همچنین دانشجویان در این بازدید، کلیپ تبلیغاتی کوتاه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را در سالن آمفی تئاتر مشاهده کردند و با دستاوردها و محصولات تجاری شده و در حال تجاری سازی پژوهشگاه آشنا شدند.

  • دکتر لبافی: اهمیت پلاسمای سرد در صنایع غذایی

در همین رابطه، دکتر محسن لبافی، عضو هیات علمی و مدیرگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده مهندسی و فناوری دانشگاه تهران (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج) در گفتگو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره بازدید دانشجویان از پژوهشگاه و آشنایی آنها با پلاسمای سرد اظهار داشت: یکی از فناوری های نوین در صنایع غذایی پلاسمای سرد است که با توجه به اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این دستگاه و تجهیزات لازم را در اختیار دارد، دانشجویان برای آشنایی بیشتر با این فناوری در پژوهشگاه حضور پیدا کردند.

وی افزود: آشنایی دانشجویان با تکنولوژی های جدید در عرصه صنایع غذایی، افق دید آنها را بازتر می کند خصوصا اینکه دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته تری، هر روز در صنایع غذایی مطرح می شود.

لبافی گفت: علاوه بر پلاسمای سرد، موضوع استخراج رنگدانه از جلبک ها و نقش دارویی آنها و کاربردشان در صنایع غذایی برای دانشجویان در حوزه صنایع غذایی بسیار مهم و قابل توجه بود. دانشجویان متوجه شدند جلبکی که می تواند در باتلاق ها و رودخانه ها و... حضور داشته باشد، منبع غنی و شفابخشی در صنایع غذایی نیز هست.

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی کرج درباره اهمیت بازدیدها برای دانشجویان تصریح کرد: از یکسو، بازدیدها افق دید دانشجویان را تغییر می دهد و از سوی دیگر، تعامل بین دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و هم افزایی آنها موجب ارتقای آگاهی دانشجویان می شود. همچنین از آنجا که در آینده، دانشجویان وارد کارهای تحقیقاتی و مدیریتی می شوند این بازدیدها گنجینه ذخیره شده در ذهن آنهاست.

وی افزود: نکته مهم دیگر اینکه دانشجویان با مشاهده دستاوردها و پیشرفت های مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، امید و انگیزه بیشتری به آینده و کاربردی کردن دانش در کشور پیدا می کنند.

لبافی همچنین درباره ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه خاطرنشان کرد: این اتفاق، با توجه به دستاوردها و موفقیت هایی که پژوهشکده داشته، بسیار مثبت است و همین امر موجب شده پژوهشکده به پژوهشگاه تبدیل شود. در این رابطه، نکته حایز اهمیت این است که مراکز تحقیقاتی کشور بتوانند به صورت یک مجموعه و لینک شده با یکدیگر کار کنند زیرا امکانات و توانایی ها به صورت فردی محدود است و هم افزایی مجموعه ها در تسهیل، تسریع و کیفیت بخشی فعالیت ها موثرتر و  اقتصادی تر است.

گفتنی است امروزه بسیاری از کشورها بر گسترش کاربرد پلاسمای سرد در صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع وابسته به آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند که افزایش روزافزون مطالعات، طرح‌های پژوهشی و تجاری در سال‌های اخیر در این حوزه، دلیل روشنی بر این مدعاست. تاثیر پلاسما در غیرفعال‌سازی میکروارگانیسم‌ ها، تغییر خصوصیات سطحی مواد، ایجاد محیط شیمیایی فعال در پلاسما و برهم کنش آن با سطح مواد ازجمله قابلیت‌های پلاسماست که سبب اقبال دست‌اندرکاران و شرکت‌های فعال در این حوزه برای استفاده از پلاسما در صنایع غذایی، بسته ‌بندی و کشاورزی شده است.

از ویژگی های استفاده فناوری پلاسمای سرد در حوزه کشاورزی می توان به موارد زیر اشاره کرد: ‌اصلاح سطح مواد (بذر، خشکبار و گیاهان دارویی) بدون تخریب حرارتی و بدون تغییر مورفولوژی ذاتی مواد، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، صرفه‌جویی در زمان، کاهش هزینه‌های مواد و انرژی، فرآیندی خشک و بدون استفاده از مواد شیمیایی سمی و یا آلوده‌کننده، دارای استاندارد زیست‌محیطی بسیار بالا و سادگی در بکارگیری فرآیند، امکان تیمار سطوح در فشار کم یا فشار محیط (اتمسفری)، عدم تغییرخواص ظاهری و تغذیه ای محصولات، صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، احیای خاک آلوده.

تنظیم: سعید میرشاهی

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-08-22
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,617 | بازدید امروز : 45