logo jihad
logo jihad
شنبه 01  اردیبهشت 1403
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر طهماسبی: ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، فصل نوینی در امنیت غذایی کشور است/ بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی
دکتر طهماسبی: ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، فصل نوینی در امنیت غذایی کشور است/ بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی
دکتر طهماسبی: ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، فصل نوینی در امنیت غذایی کشور است/ بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی

اعطای حکم انتصاب دکتر خوش خلق سیما به ریاست «پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» 

دکتر طهماسبی: ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، فصل نوینی در امنیت غذایی کشور است/ بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی

حکم رئیس «پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» با امضای وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از سوی دکتر غلامحسین طهماسبی، قائم مقام این سازمان به دکتر نیراعظم خوش خلق سیما اعطا شد. اعطای این حکم، طی مراسمی، صبح امروز، 3 آبان ماه 96 بعد از ارتقای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به «پژوهشگاه» در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در این مراسم که با حضور برخی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه برگزار شد، طهماسبی، قائم مقام رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طی سخنانی ضمن تبریک به رئیس پژوهشگاه و اعضای هیات علمی حاضر در مراسم گفت: با ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، فصل نوینی از برنامه ها در این حوزه آغاز شده است و یقینا شاهد فعالیت ها و تحقیقات موثرتر در زمینه امنیت غذایی کشور در این پژوهشگاه خواهیم بود.

  • پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، الگوی سایرموسسات تحقیقاتی

طهماسبی به لزوم برخورداری از برنامه بلندمدت توسط پژوهشگاه در راستای برنامه های قبلی اشاره و خاطرنشان کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی قبل از ارتقا به پژوهشگاه، برنامه بسیار خوبی را تدوین کرده بود و به عنوان الگوی دیگر موسسات در زمینه تدوین برنامه محسوب می شود. از این رو، با تغییر وضعیت به پژوهشگاه، انتظار این است برنامه بلندمدت و زمان بندی شده، متناسب با اهداف و رویکردها در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، تدوین شود.

وی که به عنوان نماینده دکتر زند، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم حضور یافته بود، در خصوص انتصاب دکتر خوش خلق سیما به ریاست پژوهشگاه و اعطای حکم جدید علی­رغم ادامه فعالیت وی در راس مدیریت پژوهشگاه اظهار داشت: در سازمان تحقیقات، احکام مدیران را هم در ستاد سازمان، هم در موسسات و هم در مراکز تحقیقاتی استان ها، دو ساله درنظر گرفتیم و در پایان آن، بعد از ارزیابی مجموعه ها و مدیریت ها، درباره ادامه فعالیت مدیران و روسای سازمان ها یا تغییر آنها تصمیم گیری می شود.

طهماسبی خاطرنشان کرد: ما در سازمان تحقیقات، 34 مرکز تحقیقات در استان ها و بیش از 20 موسسه مادر و تعداد زیادی مراکز آموزشی داریم، تصریح کرد: ادغام مراکز تحقیقات و آموزش در استان ها موجب استفاده بهینه از توان افراد شده است. در این رابطه، پژوهشکده بیوتکنولوژی در دو سال گذشته و هنگام انتصاب دکتر خوش خلق سیما به ریاست پژوهشکده، پنجاه و یکمین یا پنجاه و دومین مرکزی بود که ارزیابی آن انجام شد و جمع بندی، بیانگر پیمودن مسیر تعالی و ترقی بود.

قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: در مجموعه های دیگر هنگام تجدید حکم و تداوم فعالیت مدیر یا رئیس سازمان، معمولا نیازی به مراسم معارفه نیست اما دلیل اینکه چرا این مراسم معارفه برگزار شده، این است که همزمان با ارزیابی های انجام شده، علی­رغم تداوم مدیریت ریاست پژوهشکده، این مجموعه از پژوهشکده به پژوهشگاه ارتقا یافته است.

وی افزود: با اصرار دکتر زند به عنوان رئیس سازمان تحقیقات، به دلیل تقویت جایگاه پژوهشگاه، و نیز تغییر وضعیت از پژوهشکده به پژوهشگاه، حکم رئیس پژوهشگاه توسط وزیر امضا شد در حالی که قاعدتا باید توسط رئیس هیات امنا صادر می شد اما در دیگر موسسات و مراکز، این امر، لزومی ندارد.

  • امنیت غذایی، فقط کمیت نیست؛ بلکه کیفیت هم مهم است

طهماسبی با اشاره به مناظره چند روز قبل در رادیو گفتگو که با حضور وی و دکتر رهنما از اعضای هیات علمی پژوهشگاه در مقابل مخالفان فعالیت های پژوهشگاه در زمینه مهندسی ژنتیک انجام شد، گفت: در این مناظره هم تاکید کردم ما باید از تمام تکنولوژی هایی که در دنیا وجود دارد و می تواند به تامین امنیت غذایی ما کمک کند، استفاده کنیم و نباید عقب بیفتیم.

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی فقط به معنای تامین کمی غذا نیست بلکه کیفیت غذا و سلامت آن نیز برای ما بسیار مهم است، تصریح کرد: به دلیل اعتقاد به فعالیت های حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی، می توانیم زمان های دستیابی به ارقام موثر را کاهش دهیم. این فعالیت ها، از سوی وزیر جهاد کشاورزی و معاونان ایشان، تقویت می شود و در مراکز مختلف تحقیقاتی دیگر هم به سمت علم روز دنیا رفته اند.

  • بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی

قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه طی سال های گذشته، تراز تجاری کشاورزی را بهبود بخشیده ایم، گفت: ما تراز تجاری کشاورزی را از منهای 8.5 میلیارد دلار به حدود 3 میلیارد دلار رساندیم و این امر یعنی بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری در حوزه کشاورزی، پیشرفت بسیار خوبی است.

طهماسبی با بیان اینکه تقویت جایگاه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به پژوهشگاه برای ما خوشایند است، افزود: طی دو سال گذشته از واردات 7 میلیونی گندم به جایی رسیده ایم که نیاز به واردات نداریم و حتی صادرات آرد و گندم به کشورهای اروپایی و منطقه داشته ایم و امیدواریم حاصل فعالیت های پژوهشگران و محققان ما خصوصا در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، کمک به کاهش واردات و توسعه صادرات باشد.

وی اظهار داشت: در وزارت علوم با دارا بودن دو یا سه عضو هیات علمی، پژوهشکده ایجاد شده، بنابراین استحقاق ارتقای مجموعه پرتوانی مانند پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اعضای هیات علمی زبده و مراکز تحقیقاتی و امکانات متعدد حتما وجود داشته که این امر محقق شده است.

  • لزوم جلوگیری از فعالیت های موازی تحقیقاتی

قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اهمیت و لزوم سازماندهی فعالیت های بیوتکنولوژی کشاورزی و جلوگیری از هم پوشانی و موازی کاری در فعالیت های پژوهشگاه با سایر موسسات تحقیقات کشاورزی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی باید در این زمینه با جدیت ورود کند. محققان مختلف در تمام حوزه های کشاورزی علاقه مندند با علم روز دنیا پیش بروند همین امر موجب تداخل وظایف موسسات با پژوهشگاه می شود و برای جلوگیری از هدررفت امکانات، پتانسیل محققان و... باید مرزبندی ها و تقسیم بندی هایی صورت گیرد که در برخی قسمت ها، پژوهشگاه فعالیت کند و در برخی موضوعات، دیگر موسسات بتوانند ورود پیدا کنند.

وی اظهار داشت: با بیش از 2000 عضو هیات علمی در سازمان تحقیقات، اگر فعالیت های اعضای هیات علمی به خوبی جهت دهی شود، نتایج خوبی حاصل خواهد شد. با این توصیف، خروجی های ما خروجی ها و مقالات معمولی نخواهد بود و به سمت خروجی محور شدن، تولید فناوری های جدید و یافته هایی که ترویج آنها در بخش کشاورزی تحول ایجاد کند و نیز تولید مقالات در مرز علم، حرکت خواهیم کرد.

  • توسعه همکاری با دانشگاه ها و سازمان های بین المللی

طهماسبی افزود: با تغییراتی که در آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی صورت گرفته، امیدواریم اهداف سازمان تحقیقات، و در نهایت ارتقای وضعیت کشاورزی کشور محقق شود.

وی همچنین به اهمیت استفاده از تمام توان افراد در حوزه های تخصصی اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی، تاکید بزرگان کشور بر اتحاد و همبستگی تمام نیروهای کشور بوده است. در پژوهشگاه نیز باید از پتانسیل افراد در حوزه تخصصی شان با هر طرز تفکر و اعتقادی استفاده کنیم. این هم افزایی با توجه به محدود بودن نیروهای متخصص در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی بیش از پیش احساس می شود. این توصیه دوسویه است؛ یعنی هم مدیریت پژوهشگاه از توان و مشارکت تمام پژوهشگران استفاده کند و هم محققان و متخصصان این حوزه، خودشان را کنار نکشند.

طهماسبی همچنین بر تداوم توسعه همکاری با دانشگاه ها و سازمان های بین المللی تاکید و تصریح کرد: با این اقدامات می توانیم در جهت افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی کشور حرکت نماییم.

  • پیشینه پیگیری ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه از سال 82

همچنین دکتر خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم، ضمن تقدیر از همراهی و تلاش های وزیر جهاد کشاورزی، و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به خاطر ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه، اظهار داشت: اینجانب به عنوان یک نماینده و سخنگوی اعضای پژوهشگاه، موضوع ارتقا را پیگیری کردم که خوشبختانه به ثمر رسید و این موضوع، جای قدردانی دارد.

وی با بیان اینکه از سال 82 که دارای هیات امنا شدیم، در صدد ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه بودیم، گفت: در تمام این دوره ها، این موضوع پیگیری شد اما استدلال وزارت علوم، این بود که اگر ما به پژوهشگاه ارتقا پیدا می کردیم باید به هر وزارتخانه ای یک پژوهشگاه می دادند اما ما استدلال کردیم که پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی زیرنظر سازمان تحقیقات فعالیت می کند و مجموعه های تحقیقاتی بسیاری را هدایت می کند و حدود 2200 عضو هیات علمی دارد که با محققان، حدود 5000 نفر هستند و کمتر مجموعه ای است که چنین پتانسیلی داشته باشد.

خوش خلق سیما با تشریح روند ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه و تلاش های دکتر زند به عنوان رئیس سازمان تحقیقات اظهار داشت: در نهایت این نتیجه حاصل شد که با پژوهشگاه شدن پژوهشکده بیوتکنولوژی، تمامی حقوق سایر موسسات تحقیقاتی نیز حفظ خواهد شد. بنابراین طی بیش از دو سال که به عنوان رئیس پژوهشکده در خدمت عزیزان بودم، به اتفاق محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در کرج و سایر پژوهشکده های منطقه ای در جهت ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه تلاش کردم.

وی ادامه داد: در همین رابطه، نشست مفصل و صمیمانه ای با وزیر جهاد کشاورزی برگزار کردیم که خوشبختانه مهندس حجتی از عملکرد پژوهشکده رضایت داشتند و درخواست تبدیل پژوهشکده به پژوهشگاه را نیز مطرح کردیم. در همین زمینه سال گذشته رئیس جمهوری نیز از پژوهشکده بازدید کردند تا اینکه در نهایت امسال ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه مورد موافقت قرار گرفت.

  • دستیابی به حدود 70 درصد اهداف

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سپس با اشاره به اقدامات انجام شده در طی مدیریت دو سال خود به عنوان رئیس پژوهشکده قبل از پژوهشگاه شدن اظهار داشت: در این مدت، تلاش کردیم تحقیقات خود را در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی سامان دهیم و تحقیقات ما، تحقیقات خروجی محور باشد. در همین رابطه بخش فناوری را ارتقا دادیم که در تشکیلات جدید به یک معاونت ارتقا یافته است تا دستاوردهای پژوهشگران را به یک ثروت تبدیل کند و در کنار آن شرکت های دانش بنیان، گسترش پیدا کنند. همچنین در حال پیگیری ساختمان جدید هستیم و در جهت اهدافی که از قبل، مشخص کرده بودیم، حرکت می کنیم و فکر می کنم به حدود 70 درصد خواسته ها و اهداف مان دست پیدا کرده ایم.

خوش خلق سیما با بیان اینکه هنوز به برخی اهداف دست نیافته ایم، تصریح کرد: در این زمینه با کمبودهایی از جمله نیروهای جوان و متخصص و برخی امکانات مواجه بودیم که با ارتقای پژوهشکده به پژوهشگاه امیدواریم با حمایت وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات به سایر اهداف نیز دست یابیم.

  • تاثیرگذاری پژوهشگاه در تولید ناخالص داخلی

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: با پژوهشگاه شدن، گستره  فعالیت ما وسیع تر خواهد شد و همکاران ما هدفمندتر گام برمی دارند و آرزوی من این است که در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور، نقش موثری داشته باشیم و هنگامی که این مسئولیت را به فرد دیگری واگذار می کنم، گزارش عملکرد مناسبی از میزان تاثیرگذاری پژوهشگاه در تولید ناخالص داخلی ارائه نمایم.

گفتنی است در این مراسم، دکتر طهماسبی، قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حکم مهندس محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی و دکتر اسکندر زند، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خطاب به دکتر خوش خلق سیما را برای حاضران قرائت کرد. همچنین برخی از روسای بخش های علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را درباره آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی در موسسات تحقیقات کشاورزی و سایر مشکلات و چالش های موجود بر سر راه تحقیقات کشاورزی کشور مطرح کردند که مقرر شد این چالش ها و مسائل در جلسات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

تنظیم خبر: سعید میرشاهی

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-08-03

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 521,712 | بازدید امروز : 95