logo jihad
logo jihad
پنج شنبه 09 فروردین 1403
dividerآرشیو اخبارdividerالزام موسسات تحقیقات کشاورزی به ارائه برنامه مدون و توجه به تحقیقات جریان ساز/ جذب اعضای هیات علمی جدید در گرو اجرای مناسب شیوه نامه توانمندسازی
الزام موسسات تحقیقات کشاورزی به ارائه برنامه مدون و توجه به تحقیقات جریان ساز/ جذب اعضای هیات علمی جدید در گرو اجرای مناسب شیوه نامه توانمندسازی
الزام موسسات تحقیقات کشاورزی به ارائه برنامه مدون و توجه به تحقیقات جریان ساز/ جذب اعضای هیات علمی جدید در گرو اجرای مناسب شیوه نامه توانمندسازی

در جلسه شورای تحقیقات  سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مقرر شد:

الزام موسسات تحقیقات کشاورزی به ارائه برنامه مدون و توجه به تحقیقات جریان ساز/ جذب اعضای هیات علمی جدید در گرو اجرای مناسب شیوه نامه توانمندسازی

هفتصد و هفتمین جلسه شورای تحقیقات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور رییس سازمان و روسای موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در ابتدای این نشست که عصر یکشنبه برگزار شد دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن تسلیت ایام شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و خیر مقدم به حاضران، گزارشی از دستاوردهای پژوهشکده  ارائه داد.

وی با اشاره به تاریخچه فعالیت پژوهشکده که در سال 1378 با حکم وزیر وقت جهاد کشاورزی تاسیس شده و با فراهم شدن زیرساختهای لازم، پژوهشکده های منطقه ای آن در تبریز و اصفهان در سال 1383 و پژوهشکده رشت  (علوم جانوری) در سال 84 راه اندازی شده است، اظهار داشت: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با  تصویب وزارت علوم به پژوهشگاهی شامل چهار پژوهشکده در کرج، تبریز، اصفهان و رشت ارتقا یافته و در سال جاری گسترش فعالیتها در مدیریت منطقه ای مشهد را در دستور کار داریم.

وی خاطرنشان کرد: ماموریت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی و کشاورزی پایدار،  پاسخگویی به چهار چالش  تنش های محیطی، هزینه های تولید، کمیت و کیفیت محصولات و آلودگی محیط زیست  در حوزه کشاورزی است.  در این راستا، تحقیقات پژوهشکده در قالب سه راهبرد کارآمدسازی، جریان سازی و دگردیسی برنامه ریزی شده است.

خوش خلق سیما، انتقال ژن (نسل 1)، ریزازدیادی و سالم سازی، مکمل های خوراک دام و تولید لاین های دابل هاپلوئید را از تحقیقات کارآمدسازی، انتقال ژن (نسل 2) و سیستم بیولوژی را از زمینه های تحقیقاتی جریان ساز و اصلاح نباتات مبتنی بر توالی یابی ژنوم و سنتتیک بیولوژی را از زمینه های تحقیقاتی مورد توجه پژوهشکده در قالب راهبرد دگردیسی عنوان کرد.

وی در ادامه در تبیین دستاوردهای اخیر پژوهشکده به رشد 210 درصدی سهم طرح های کاربردی از کل طرح های پژوهشی پژوهشکده در مقایسه با سال 92 با اختصاص سهم 60 درصدی از پروژه های در حال اجرا به تحقیقات کاربردی، رشد 245 درصدی سهم مقالات 1  Q از کل مقالات انگلیسی و  رشد 250 درصدی ضریب تاثیر مقالات از سال 92 تاکنون، توسعه ارتباطات پژوهشکده در سطح بین المللی و ملی، پیشنهاد مدل های مختلف تجاری سازی، افتتاح ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در سال 95 و راه اندازی مرکز رشد پژوهشکده اشاره کرد و افتتاح اولین مرکز بیوانفورماتیک کشاورزی کشور در سال 95، ایجاد سایت بانک میکروبی و افزایش 64 درصدی سویه های ذخیره شده طی شش ماه نخست امسال، راه اندازی سایت اینترنتی جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی را از دیگر اقدامات پژوهشکده عنوان کرد.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در ادامه تولید برنج و پنبه مقاوم به آفت، برنج متحمل به علف کش، برنج متحمل به خشکی با مهندسی ساختار ریشه (با انتقال همزمان چندین ژن)، تولید سیب زمینی مقاوم به آفت و سیب زمینی مقاوم به ویروس که هر دو به مرحله آنالیزرهای مزرعه ای رسیده اند، تولید سیب زمینی مقاوم به آفت و علفکش، پنبه مقاوم به ورتیسیلیوم و فوزاریوم و همچنین چغندر قند و ذرت مقاوم به آفت و متحمل به آفتکش را از دستاوردهای پژوهشکده در زمینه تولید ارقام تراریخته برشمرد و خاطرنشان کرد: اصلاح معکوس در خیار با هدف تولید لاین های اینبرد، دستیابی به دانش فنی تولید گیاهان عاری از ویروس در سیب و گلابی، تولید گلرنگ ویرایش شده ژنومی با اولئیک اسید بالا، تولید شیر تخمیری فراسودمند، انعقاد قرارداد صنعتی سامانه تولید انرژی و گرما براساس ریزجلبک ها، تولید نانوسیلیکا از کلش برنج، برنامه جامع کشاورزی هالوفیتی (سالیکورنیا) و کار در زمینه کشاورزی ملکولی در گیاه هویج از دستاوردهای دیگر پژوهشکده  است.

دکتر خوش خلق سیما در پایان با تاکید بر این که اجرای طرح های محصول/فناوری محور نیازمند نیروی انسانی کارآمد است اظهار داشت: در این راستا نسبت به جذب کارشناسان خبره و مشاوران زبده ملی و بین المللی در کنار جذب عضو هیات علمی و محققان پسادکتری در پژوهشکده اقدام شده است.

 

در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین سعیدی، نماینده ولی فقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی  طی سخنانی با اشاره به ضرورت درس گرفتن از قیام عاشورا اظهار داشت: امام حسین (ع) برای امر به معروف و نهی از منکر و احیای قرآن و سیره نبوی و علوی قیام کردند و ائمه (ع) هم با زنده نگهداشتن یاد شهیدان کربلا در اوج خفقان، مکتب تشیع را حفظ کردند. بزرگترین مشکل مسلمانان که در واقعه کربلا گروهی از آنان را در برابر امام حسین (ع) و یارانش قرار داد، نشناختن امام زمانشان است. البته کسانی هم بودند که با وجود بصیرت نسبی و همراه شدن با حضرت سید الشهدا (ع) تا کربلا، شهامت گذشتن از جان و زن و فرزندان خود را نداشتند و امام را تنها گذاشتند.

وی خاطرنشان کرد: در زمان غیبت حضرت ولیعصر (عج) باید از ولی فقیه  که نایب بر حق امام هستند اطاعت محض داشته باشیم و میزان رشد و پیشرفت کشور  بستگی به میزان تبعیت ما از مقام عظمای ولایت دارد.

در ادامه نشست، دکتر اسکند زند، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تشکر از میزبانی این جلسه از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و ارائه برنامه اقدامات و دستاوردهای پژوهشکده اظهار داشت: مقرر شده که تمامی موسسات تحقیقاتی سازمان تا زمستان برنامه های خود را تدوین و ارائه ارائه کنند. این برنامه ها شامل برنامه موسسه در زمینه نیروی انسانی، چابک سازی، ارتباط با دانشگاه ارتباط موسسه با بخش خصوصی، توسعه روابط بین المللی، انتقال یافته ها و برنامه پروژه های جریان ساز و تحول ساز، برنامه افزایش درآمد، صرفه جویی و کاهش هزینه ها و ... است.

وی با اشاره به ارتقای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به پژوهشگاه به عنوان نخستین پژوهشگاه وزارت جهاد کشاورزی، افزایش بودجه و تخصیص ها، برنامه محور کردن تحقیقات و راهبردهای سه گانه، کارآمدسازی،جریان سازی و دگردیسی در تحقیقات را از ویژگی های این پژوهشکده عنوان و از مدیران دیگر موسسات تحقیقاتی سازمان هم خواست که برای پرهیز از روزمرگی در حوزه تحقیقات حداقل یک برنامه تحقیقاتی جریان ساز و تحول آفرین  داشته باشند.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه با اشاره به حضور پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان تنها موسسه تحقیقاتی سازمان در نمایشگاه فناوری نانو اظهار داشت: فعالیت در حوزه نانوفناوری را حدود 12، 13 سال پیش در وزارت جهاد کشاورزی شروع کردیم که انتظار داریم با محوریت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی این حوزه مجددا فعال شود و کمیته نانوفناوری به صورت ماهانه عملکرد هر یک از موسسات تحقیقاتی سازمان در این حوزه را گزارش کند.

وی با تاکید بر برنامه محوری هر چه بیشتر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در دولت جدید اظهار داشت: امیدواریم با تدوین و ارائه برنامه های هر یک از موسسات تحقیقاتی، سازمان از سال آینده تنها وظیفه برنامه ریزی کلی و پایش روند اجرای برنامه ها را عهده دار باشد.

زند تصریح کرد: سهمیه جذب اعضای هیات علمی جدید و بودجه ریزی عملیاتی موسسات از سال آینده براساس گزارش ارزیابی عملکرد آنها و روند اجرای شیوه نامه توانمدسازی  و به کارگیری اعضای هیات علمی خواهد بود.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر حمایت سازمان از طرح های جریان ساز براساس برنامه مشخص از اختصاص اعتبارات ویژه به مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی با اولویت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع وآغاز اعطای قسط اول گرنت اعضای هیات علمی در ماه جاری خبر داد.

در ادامه جلسه شورای تحقیقات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن مرور مصوبات جلسه گذشته ، گزارشی از پیشرفت اجرای شیوه نامه توانمندسازی اعضای هیات علمی جدید الورود در موسسات مختلف تابعه سازمان ارائه شد. این شیوه نامه در راستای نیازسنجی دوره های آموزشی برای اعضای هیات علمی جدید تدوین و ابلاغ شده که طبق آن عناوین سرفصلهای آموزشی در شش محور طراحی شده است.

براساس این گزارش در سال گذشته 105 دوره توانمندسازی با حضور دو هزار و 367 نفر از اعضای هیات علمی موسسات مختلف سازمان برگزار شده که در سال جاری تعداد دوره ها با رشدی 45 درصدی به 148 دوره و تعداد اعضای هیات علمی شرکت کننده در این دوره ها با 44 درصد افزایش به سه هزار و 418 نفر افزایش یافته است.

دستور جلسه بعدی نشست شورای تحقیقات،ارائه گزارش فرم های واصله ارزیابی نحوه به کارگیری اعضای هیات علمی جدید و گزارش ارزیابی محتوایی  پژوهشکده ها و موسسات بود.

طی سه فراخوان جذب اعضای هیات علمی در سال های 90، 92 و 93 مجموعا 268 نفر عضو هیات علمی جدید به سرمایه انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزوده شده اند که در ستاد موسسه یا واحدهای تابعه و مراکز استانی مشغول به کار شده اند.

در گزارش ارزیابی عملکرد موسسات و مراکز ملی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که در دفتر نظارت و ارزشیابی سازمان تدوین شده عملکرد موسسات در شش محور تحقیقات، تولیدات حاصل از پژوهش های فناورانه، فعالیتهای آموزشی، نظارت، ثبت و گواهی، ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی و فعالیتهای ترویجی بررسی شده است.

عکس: سینا معتمدراد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1396-07-17
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها

  • آخرین اخبار
  • آخرین مقالات
faq
©  تمامی حقوق برای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است. طراحی شده توسط طراحی سایت داتک
بازدید کل : 518,903 | بازدید امروز : 36